3D:stä SOLIDWORKSiin

Murskaa vanhat rutiinit -

Rakenna tilalle parempia

Mitä tarvitsee tietää, kun siirryt SOLIDWORKSiin

Ota yhteyttä

1 SOLIDWORKS lyhyesti

Useat asiakkaamme ovat tehneet päätöksen siirtyä muista 3D CAD -järjestelmistä SOLIDWORKSiin. Tärkeimpiä päätökseen vaikuttavia tekijöitä ovat:

 • Liiketoimintaprosessien parantaminen täydellisesti integroitavan suunnittelualustan avulla
 • Yhteistyö partnerin kanssa, joka tukee päivittäisiä toimintoja ja auttaa kilpailukyvyn ylläpitämisessä
 • Laaja SOLIDWORKS User Community helpottaa verkostoitumista muiden lahjakkaiden insinöörien kanssa ja resurssien hyödyntämistä.

SOLIDWORKS on osa Dassault Systèmesiä, joka on maailman johtava 3D-ratkaisujen tuottaja. Ratkaisut auttavat suunnittelemaan innovatiivisempia tuotteita kustannustehokkaammin. Ohjelmistot tarjoavat intuitiivisen kokemuksen tuotesuunnittelussa, simuloinnissa ja tiedonhallinnassa.

2 Todistettua vahvuutta ja kasvua

SOLIDWORKS on käytössä kaikkialla! Keskittymällä vahvasti helppokäyttöisyyteen ja kustannustehokkuuteen, SOLIDWORKS on saavuttanut asemansa CAD-markkinoiden johtajana – käyttäjiä on yli 4,7 miljoonaa yli 250.000 yrityksessä. Eräs suurimmista SOLIDWORKS-verkoston hyödyistä on laaja käyttäjäyhteisö, akateemiset areenat ja useat verkostot:

solidworks_community

Ja jos ylläoleva ei vielä riitä, lisäksi yli 700 ohjelmistoyrityksen SOLIDWORKS-kumppaniverkosto tarjoaa lisätoiminnallisuuksia jotka auttavat liiketoimintaasi kehittymään.

"Mitkä ovat suurimmat syyt siirtyä uuteen CAD-järjestelmään?"

Dassault Systèmes ja SOLIDWORKS kysyivät CAD-järjestelmää vaihtaneilta asiakkailtaan syitä SOLIDWORKSiin siirtymiselle.

Toiminnallisuuden näkökulma nähtiin hyvin tärkeänä, mutta toinen suurimmista syistä oli suhde jälleenmyyjään.

PLM Group on suurin Dassault Systèmesin SOLIDWORKS-yhteistyökumppani Pohjois-Euroopassa. Palvelemme noin 5000 asiakasta eri toimialoilta Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Norjassa, Islannissa, Virossa, Islannissa ja Latviassa. Olemme jo yli 20 vuoden ajan auttaneet insinöörejä ja tuotekehittäjiä inspiroivien ja uraauurtavien, korkealaatuisten tuotteiden kehittämisessä – paremmin, nopeammin ja kustannustehokkaammin.

3d2sw_migration_chart

3 Vaihto

Mikäli mahdollista, valitse käyttöösi 3D CAD -järjestelmä, joka on laajasti käytössä sekä oman teollisuutesi alalla että toimittajayhteisössäsi. Tämä valinta eliminoi tarpeen kääntää tiedostoja järjestelmästä toiseen toimittajien kanssa kommunikoidessa. Kääntäminen vie aikaa ja joskus aiheuttaa virheitä päivittäisessä kommunikoinnissa.

Olemme oppineet, että yleiset prioriteetit suurimmalle osalle asiakkaistamme ovat samoja kun autamme asiakkaitamme siirtymään SOLIDWORKSiin. Kutsumme sitä ”Vaihdoksi”.

icon_switchVaihdossa huomioitavaa:

 1. Miten olemassaolevaa suunnittelu- ja valmistustietoa kuuluisi käsitellä? Kuinka paljon, jos yhtään, konvertoidaan? Mikä on ollut muille yrityksille hyvä ratkaisu? Tiedon yhdistäminen nykyisistä CAD-järjestelmistäsi vaatii taktista ajattelua ja kunnollista suunnittelua.
 2. CAD-käyttäjien uudelleenkoulutus
 3. Määritä projektille mitattavat kriittiset menestystekijät ja seuraa niiden saavuttamista projektin aikana.

Menestyksekäs vaihto alkaa yrityksesi tarpeiden analysoinnista ja etenee yksityiskohtaisiin projektisuunnitelmiin. Keskity ja aloita ajoissa, ja nauti uuden ja tehokkaamman suunnitteluympäristön hyödyistä.

4. Yhdistämisen työkalut

SOLIDWORKS sisältää uuden 3D Interconnect -työkalun, joka tekee ohjelmistoon siirtymisestä entistä helpompaa.

Kyseessä ei ole työkalu, joka tekee kaiken täydellisesti puolestasi. Mutta pystymme kuitenkin väittämään, että sen avulla SOLIDWORKSin omaksuminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. 3D Interconnect poistaa kääntämisen tarpeen kokonaan.

3D Interconnect on suunniteltu erilaisille CAD-ympäristöille:

 • Konsultit ja valmistajat, jotka työskentelevät eri CAD-järjestelmiä käyttävien asiakkaiden kanssa
 • Yritykset, joilla on SOLIDWORKSin lisäksi käytössä muita 3D CAD -järjestelmiä
 • Yritykset, jotka suunnittelevat siirtymistä SOLIDWORKSiin toisesta CAD-järjestelmästä

3D Interconnect sisältyy kaikkiin SOLIDWORKS-versioihin.

3d_interconnect

 

Neljä yleisintä tapaa yhdistyä SOLIDWORKSiin

Suora CAD-järjestelmän vienti/tuonti

Voit viedä tiedostoja natiivimuodossa SOLIDWORKSiin olemassaolevasta CAD-järjestelmästäsi, ja CAD-muodosta riippuen voit myös saada historian ja piirrepuun. Vaihtoehtona edelliselle on se, mitä juuri äsken luit, eli 3D Interconnect. Siinä SOLIDWORKS avaa suoraan kolmannen osapuolen suunnitteludatan natiivimuodossa. Vaikka se ei käännä ominaisuuksia, se luo linkin alkuperäiseen tiedostoon, joka voidaan päivittää olemassaolevan CAD-ohjelmiston avulla.

Tiedonvaihtomuodot

Olemassaolevan CAD-ohjelmistosi pitäisi tukea STEP-, IGES- ja SAT-muotojen vientiä. Korjataksesi siirrossa vaurioituneita muotoja, voit käyttää sisäänrakennettuja työkaluja. Jos yrityksesi pitää kääntää monia tiedostoja useista CAD-järjestelmistä, selvitä joka CAD-järjestelmästä saatavilla olevat suorat kääntäjät sekä kolmannet osapuolet, jotka ovat erikoistuneet käännösohjelmistoihin. Voit sitten käyttää SOLIDWORKSin sisäänrakennettuja työkaluja, jotka kääntävät ominaisuuden kerrallaan.

Suorat kolmannen osapuolen kääntäjät

On olemassa useita eri yrityksiä, jotka ovat erikoistuneita CAD-tiedon kääntämisohjelmistoihin. Nämä yritykset tarjoavat ohjelmistoja, jotka lukevat yhdestä järjestelmästä ja kirjoittavat tiedon toiseen CAD-ohjelmistomuotoon. Tällaisilla järjestelmillä on omat välimuodot, joista osa sallii tiedon katselun käännöksen aikana. Esimerkkejä yhteistyöohjelmistoista: Capvidia, Datakit, Elysium.

Uudelleenmallintaminen

Juuri niin. Joskus paras ratkaisu on mallintaa uudelleen tietty muoto uudessa CAD-järjestelmässä, jotta saadaan uuden järjestelmän kaikki hyödyt täysillä käyttöön.

5 Koulutus

Kokemuksemme mukaan useimmat 3D CAD -järjestelmästä toiseen siirtyvät käyttäjät ovat valmiita käyttämään SOLIDWORKSia menestyksekkäästi. Siksi suosittelemme räätälöityä koulutussuunnitelmaa yrityksesi tarpeisiin perustuen.

Siten voimme keskittyä yrityksellesi oleellisiin aiheisiin, sekä tuotteeseen että toimialaan liittyen. Voimme myös antaa yrityksesi kokeneille CAD-käyttäjille juuri sitä, mitä heidän tarvitsee tietää toistamatta sitä, minkä he jo tietävät.

education_lecture

Meillä on jo nyt laaja valikoima säännöllisesti järjestettäviä kursseja, joita järjestetään läpi vuoden koulutuskeskuksissamme. Lue lisää koulutusesitteestämme.

SOLIDWORKS terms
Basic Part Modeling
Thin Walled Parts
Configurations
Repairing Parts
Assembly Modeling
Sweeps
Multi body Solids
Large Assembly Considerations
Top-Down Assembly Modeling
Drawing Sheets and Views
Assembly Drawing Views
BOMs and Design Tables

 Esimerkki viiden päivän räätälöidystä "SOLIDWORKS for 3D professionals" -koulutuksesta.

6 Menestystekijät

Jotta siirtyminen olisi mahdollisimman menestyksekäs, annamme muutaman ohjeen. Uuden järjestelmän toteuttamiselle on monta erilaista strategiaa, ja me olemme kokeneet tämän erilaisin tuloksin. Voimme auttaa yritystäsi tekemään siirtymisestä mahdollisimman helppoa, mutta tässä on muutama ohje:

Tee siirtymisestä prioriteetti, ei pakollisuus

Jos johonkin pitää pakottaa, on seurauksena ärsyyntymistä ja tyytymättömyyttä. ”Jos prioriteetteja on enemmän kuin kolme, niitä ei ole”. Älä odota ihmisten muuttavan useita asioita kerralla. Anna heille aikaa siirtyä mahdollisimman vähällä häiriöllä. Anna jokaiselle osastolle vapaus valita, kuinka priorisointi toteutetaan.

Tee siitä helpompaa (Palkkaamalla joku tekemään suurin työ)

Toimittajat, kuten PLM Group, voivat tehdä monta tehtävää nopeammin ja kustannustehokkaammin kuin yrityksesi omat projekti-insinöörit; kuten mallipohjien luominen, serverin ohjelmiston asentaminen tai lisenssien järjestäminen.

Keskity omien prosessiesi muuttamiseen ja anna PLM Groupin hoitaa kaikki esiripun takana tehtävät työt. Olemme kuitenkin tehneet tätä jo 20 vuotta.

Autamme Sinua:

 • Hallitsemaan projektia
  education_help
 • Valitsemaan parhaan strategian uuteen järjestelmään siirtymiselle
 • Määrittämään projektisuunnitelman, joka koostuu
  • Pilotoinnista
  • Testaamisesta
  • Toteutuksesta
  • Koulutuksesta

7 Asiakkaat

Asiakkaamme kertovat SOLIDWORKSiin siirtymisestä:

Image

"Meidän olisi pitänyt siirtyä SOLIDWORKSiin jo monta vuotta sitten, mutta pelkäsimme siirtymistä. Pelko osoittautui perusteettomaksi, sillä vanha suunnittelutieto saatiin siirrettyä vaivattomasti SOLIDWORKSIIN. Olemme saavuttaneet suuria säästöjä ajassa verrattuna vanhaan ohjelmistoratkaisuumme, ja olemme onnistuneet minimoimaan virheisiin liittyviä riskejä." - Mikk Noorkõiv, R&D Engineer, Cleveron

Ota yhteyttä niin keskustellaan asiasta

Voimme auttaa kasvattamaan liikevaihtoa ja minimoimaan kustannuksia.

Fill in your contact details and we will get back to you within 24 hours

Tai ota yhteyttä

customersuccess@plmgroup.fi

tel. 0207 809 560