3D-tulostus taipuu moneksi – PLM Groupin asiantuntijaluennot Turussa ja Ylöjärvellä

PLM Group Ruotsin Christoffer Wester vieraili Suomessa 14.-15.3.2017 ja kävi luennoimassa 3D-tulostuksesta kahdessa eri tapahtumassa. Kuulijat olivat tyytyväisiä esityksiin, ja uusi Markforgedin 3D-tulostin herätti paljon kiinnostusta.

3Dstepin ylläpitämä Masters’ Studio järjesti 14.3.2017 Ylöjärvellä iltapäiväseminaarin aiheesta 3D Printing of Composites. Christoffer oli vierailevana luennoitsijana kertomassa PLM Groupin 3D-tulostusyksiköstä ja 3D-tulostuksesta. Mukanaan hän toi Markforgedin Mark Two 3D-tulostimen.

Kyseinen tulostin pystyy yhdistämään eri materiaaleja samassa tulosteessa kahden tulostuspäänsä ansiosta. Perusmateriaalina toimii joko nylon tai onyx, ja vahvikemateriaalina voidaan käyttää hiilikuitua, lasikuitua tai kevlaria maksimaalisen jäykkyyden saavuttamiseksi. Seminaarissa tulostettiin moottoripyörän jarrukahva, joka voidaan asentaa sellaisenaan moottoripyörään erityisen vahvan rakenteensa ansiosta. Mark Two mahdollistaa siis käyttövalmiiden tuotteiden tulostamisen ilman jälkikäsittelyä myös vaativampiin kohteisiin.

Masters’ Studion seminaari keräsi yhteen 3D-tulostuksesta kiinnostuneita, ja tapahtuma oli jokaisen osallistujan mielestä mielenkiintoinen ja ainutlaatuinen Suomessa.

PLM Groupin Turun toimistolla järjestettiin 3D-tulostuksen aamiaisseminaari 15.3.2017. Christoffer kertoi PLM Groupista ja 3D-tulostuksen mahdollisuuksista sekä tulevaisuuden näkymistä. Hän esitteli myös erilaisia ja -kokoisia 3D-tulostimia ja kertoi jokaisen vaihtoehdon mahdollisuuksista, kapasiteeteista sekä materiaalivaihtoehdoista, joita voi käyttää 3D-tulostuksessa. Näitä ovat esimerkiksi muovi, hiilikuitu, lasikuitu, kevlar ja metalli. Christoffer esitteli myös tulevaisuuden mahdollisuuksia 3D-tulostuksessa – näitä ovat esimerkiksi kokonaiset 3D-tulostetut betonitalot sekä erilaiset räätälöidyt proteesit. Markforgedin 3D-tulostin oli myös esiteltävänä, ja seminaariin osallistujat kokivat saaneensa tiiviin ja kattavan tietopaketin 3D-tulostuksesta kotiin vietäväksi.

Oheinen video on kuvattu aamiaisseminaarista. Videolla Christoffer kertoo englanniksi yleisesti PLM Groupista, 3D-tulostuksesta ja Smart PLM-ratkaisusta.

Lisätietoa:

Christoffer Wester
Business Development Manager, Additive Manufacturing
christoffer.wester@plmgroup.se

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.