3D-Tulostus

3D-Tulostus

Tämä sivu opastaa sinua kaikessa, mitä sinun tarvitsee tietää 3D-tulostuksesta. Täältä löydät mm. oppaita 3D-tulostustekniikoista, materiaaleista, sovelluksista ja muista asioista, jotta voit ottaa asioista selvää ennen investointia.

Oletko innostunut 3D-tulostuksesta

Innovatiivinen valmistustapa, jollaista ei löydy samanlaista
Konseptista lopulliseen tuotteeseen – 3D-tulostus auttaa valmistusyrityksiä rakentamaan parempia tuotteita, jotka ovat kevyempiä, helpompia valmistaa ja jotka voidaan räätälöidä yksilöllisesti.

Tältä sivulta löydät:

Woman holding a 3d printed part.
3D printed ball with letters and numbers.

Lisäävä valmistus vs. 3D-tulostus

Monet meistä uskovat, että 3D-tulostus ja ainetta lisäävä valmistus viittaavat samaan teolliseen prosessiin, jossa materiaalit kerrostetaan osien luomiseksi. Se pitää kyllä paikkansa ja itse asiassa näistä kahdesta ilmaisusta onkin tullut kyseisen valmistusprosessin synonyymejä. Mitä eroa 3D-tulostuksella ja ainetta lisäävällä valmistuksella sitten on?

Ohjeistus 3D-tulostustekniikoihin

Oletko koskaan kuullut SLA:sta, DLP:stä, FFF:stä tai MJF:stä?
Jokainen näistä lyhenteistä tarkoittaa eri 3D-tulostustekniikkaa, joilla jokaisella on omat hyvät ja huonot puolensa.

Olemme koonneet ohjeet 3D-tulostuksen yleisimmistä tekniikoista, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneillekin käyttäjille. Nämä tekniikat palvelevat eri tarkoituksia ja soveltuvat moniin eri sovelluksiin.

Man standing next to a desktop 3D printer from Markforged.
3D print materials 3D Systems VisiJet Armor M2G visualized by 3D printed quadcopter frames.

Esimerkkejä 3D-tulostusmateriaalien käyttöön

Mikään 3D-tulostin ei ole hyvä, jos käytettävät materiaalit eivät ole hyviä. Nykyään 3D-tulostusmateriaaleja on jo runsaasti saatavilla myös teollisen valmistuksen tarpeisiin. Ja nämä materiaalit ovat perinteisessä valmistuksessa käytettävien materiaalien kanssa tasavertaisia tai jopa parempia.

Lue koosteemme eri 3D-tulostusmateriaaleista, jotta saat paremman käsityksen käytetyimmistä materiaaleista.

3D-tulostaminen ja sen soveltaminen

3D-tulostusta käytetään jo laajalti valmistuksessa, mutta erityisesti näissä viidessä eri sovelluskohteessa, innovatiivisella teknologialla on merkitystä. Lue lisää kustakin kohteesta alta:

Yhteistyökumppanimme

Teemme tiivistä yhteistyötä tunnetuimpien 3D-tulostinyritysten kanssa tarjotaksemme asiakkaillemme parhaimmat ratkaisut ohjelmistojen, 3D-tulostuksen, 3D-skannauksen ja jälkikäsittelyn alalla.

DyeMansion logo

3D-tulostuksen 10 maailmanlaajuista trendiä

Tiivis raportti 3D-tulostuksen kymmenestä suurimmasta trendistä ja siitä, mitä ne merkitsevät alalle ja sinulle 3D-tulostuksen käyttäjänä tai 3D-tulostukseen investoimisesta kiinnostuneena.

Suosituimmat 3D-tulostusratkaisumme

markforged mark two 3d printer

Markforged Mark Two

Jatkuvan kuitukomposiitin 3D-tulostinten lippulaiva, joka on rakennettu mullistamaan valmistustoimintasi.

Markforged X7

Helppokäyttöinen ja kokonaisvaltainen metallin 3D-tulostusratkaisu. Toiminnallisia metalliosia saatavilla jo seuraavaksi päiväksi.

Markforged FX20

ULTEM vaatimuksiin kykenevä 3D-tulostin suurille, vahvoille ja korkealämpötilaisille osille, joita voidaan käyttää, niin auto- kuin ilmailuteollisuudessa.

3D Systems MJP 2500

Tulosta toiminnallisia prototyyppejä tarkimmalla suihkutekniikalla.

3D Systems Figure 4

Todellinen 3D-tuotanto skaalautuvassa, modulaarisessa ja nopeassa ratkaisussa.

HP MJF 5200

Vapauta uutta kasvua ja skaalaa tuotantoasi HP:n työjuhdan avulla.

Dyemansion Powershot C

Alalla vakioitunut jälkikäsittelylaitteisto. 3D-tulostettujen osien helppoon ja tehokkaaseen puhdistukseen.

Peel 3D Peel 3

Ergonominen 3D-skanneri, jossa on vertaansa vailla oleva helppokäyttöisyys, parannettu resoluutio, ja parempi suorituskyky, niin esineiden kuin värien kanssa.

Lue lisää 3D-tulostuksesta

 • Addinorin lanseeraus

  Jännittäviä uutisia on tulossaUusi lisäävän valmistuksen brändimme valmistautuu lanseeraamaan pian! Vankkumattoman innovaatiositoumuksemme mukaisesti olemme innoissamme voidessamme esitellä Addinorin, uusimman lisäävän valmistuksen ratkaisuihin erikoistuneen yrityksemme. Addinor…

 • Peel 3

  Uudessa Peel 3D -skannerissa on älykkäitä toimintoja

  Peel 1- ja Peel 2 -skannerien menestyksen jälkeen Creaformin tuotemerkki Peel 3D on julkaissut ammattilaistason Peel 3 -skannerin. Alan ensimmäisenä, siinä on käytössä haptinen (eli…

 • tulostustekniikoita

  Mitä 3D-tulostus on ja miten sitä käytetään?

  Olitpa alalla uusi tai kokenut käyttäjä, tässä on esitelty muutamia käytetyimpiä 3D-tulostustekniikoita. Niillä kaikilla on oma tarkoituksensa, ja niitä voidaan käyttää useisiin sovelluksiin. 3D-tulostus, eli…

The 3D printing team at PLM Group.

Tutustu tiimiin

Tiimimme koostuu intohimoisista, uteliaista ja asiantuntevista ihmisistä, jotka auttavat sinua löytämään oikean ratkaisun tarpeisiinne.