Asiaa SolidWorks-lisenssin aktivoinneista

Onko kuvassa näkyvä virheilmoitus sinulle tuttu?
Virheilmoitus ”Activation transaction failed: Activation cound exceeded” SolidWorks-lisenssiä aktivoitaessa tarkoittaa sitä, että nyt aktivoitava SolidWorks on jo aktivoituna toiselle tietokoneelle.
Miten ongelma ratkeaa?
Ongelma ratkeaa menemällä tietokoneelle, jossa SolidWorks on aktivoituna ja vapauttamalla lisenssin tältä koneelta. Lisenssin luovutus tapahtuu alla olevan kuvan mukaisesti. Yleisimmin lisenssi luovutetaan käyttämällä automaattista toimintoa ’Automatically over the internet’. Vaihtoehtoa ’Manually via e-mail’ käytetään tavallisesti vain silloin, jos tietokoneessa ei ole verkkoyhteyttä.
Mitä, jos ei enää pystytä luovuttamaan lisenssiä tietokoneelta?
Lisenssi täytyy ehdottomasti aina luovuttaa (ennen SolidWorksin uninstallointia), jos tietokonetta ollaan poistamassa SolidWorks-käytöstä. Joskus on kuitenkin jo liian myöhäistä ja tietokoneeseen ei enää päästä käsiksi. Tietokoneen kovalevy voi mennä rikki (aktivointi on sidottu koneen kovalevyn yksilöityyn ID-numeroon) tai tietokone voidaan esimerkiksi varastaa. Ota tällaisissa tapauksissa yhteyttä meihin, jolloin voimme poistaa tietokoneen käytöstä SolidWorksin aktivointitietokannasta. Mikäli koneella, jossa SolidWorks-lisenssi on aktiviisena, ei ole enää SolidWorksia asennettuna tai se ei käynnisty, koneelle voidaan asentaa tiedostokooltaan pieni sovellus (SolidWorks Activation Wizard), jonka avulla lisenssi saadaan luovutettua koneelta. Ota tukipalveluumme yhteyttä, niin opastamme tarkemmin tuon sovelluksen lataamisessa.
Muuta mainitsemisen arvoista?
·         Verkkolisenssin luovutus/aktivointi toimii eri tavalla kuin kiinteän Standalone-lisenssin tapauksessa. Lisenssin luovutus ja aktivointi tapahtuu aina lisenssipalvelimella olevan SolidNetwork License Manager –ohjelman avulla (’Server administration’ –välilehti > Modify) eli aktivointia ei tehdä tällöin lainkaan SolidWorks-työasemilta. Verkkolisenssi voi olla aktiivisena vain yhdellä palvelimella samaan aikaan. Jos palvelin vaihtuu, niin lisenssi täytyy luovuttaa vanhalta palvelimelta.
·         Ei haittaa, vaikka lisenssi aktivoidaan samalle koneelle useamman kerran. Lisenssin aktivointi ”päivittää tilanteen” eli jos lisenssi on esimerkiksi ”upgreidattu”, niin lisenssi täytyy aktivoida, jotta lisenssin muutokset astuvat voimaan.
·         Standalone-lisenssi voi olla aktiivisena kahdella koneella. Ehtona tälle on se, ettei lisenssiä käytetä samanaikaisesti kahdella koneella. Eli toisin sanoen lisenssi on tarkoitettu käytettäväksi siten, että yksi henkilö voi aktivoida lisenssin sekä työkoneelle että kotikoneelle. Henkilön ei siis tarvitse luovuttaa tällöin lisenssiä, kun siirtyy työkoneelta kotikoneelle.
·         Koneella voi olla useita SolidWorks-versioita asennettuna ja nämä eri versiot eivät ”syö” lisenssin aktivointeja. Aktivointi on siis aina konekohtainen, ei versiokohtainen. Lisenssin luovutus ja aktivointi täytyy tehdä aina uusimmalla koneelle asennetulla SolidWorks-versiolla ja sen ’Transfer/Activate licenses’ –toiminnolla.
Mikäli jokin asia jäi askarruttamaan mieltäsi, ota yhteyttä tukipalveluumme. Autamme mielellämme.
Lämpimin kevätterveisin
Niklas Johansson
CadON Tukipalvelu

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.