solidworks 2023

3 parasta ominaisuutta – SOLIDWORKS 2023

martin jensen

Martin Jensen

Technical Specialist – Denmark

Kesäaika viittaa yleensä yöttömiin öihin, lomaan ja rantatunnelmiin. SOLIDWORKS-yhteisössä me kaikki tiedämme, että se tarkoittaa uuden Beta-version julkaisuajankohtaa.

Varsinaista julkaisua odotellessa olen testannut ja tutkinut uutta beta-versiota parin viikon ajan. Olen innoissani voidessani jakaa näkemykseni SOLIDWORKS 2023:n parhaimmista uusista ominaisuuksista, jotka ovat kaikkien saatavilla syksyllä 2022.

1 ) Säästä työaikaa ja työskentele monirunkoisten osien kanssa move/copy-komennon avulla

Jos olet joskus työskennellyt monirunkoisten osien kanssa ja käyttänyt Move/Copy Bodies -komentoa, tiedät, että sinun on muokattava tätä ominaisuutta muutosten tekemiseksi.

Arvaa mitä? SOLIDWORKS 2023:ssa mitat lisätään automaattisesti, joten voit siirtää komponenttia vain muuttamalla mittoja – kuten kaikkea muutakin. Mittoja voidaan käyttää ja hallita kokoonpanoilla, suunnittelutaulukoilla ja yhtälöillä.

2 ) Ohita laskenta ja mitoitus, kun työskentelet ohutlevyjen kanssa

Sheet Metalissa on nyt mahdollisuus lisätä symmetrinen materiaali. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei enää tarvitse laskea ja mitoittaa eri kaaria sen mukaan, ovatko ne luonnoslinjojen sisä- vai ulkopuolella.

Voit jatkossa keskittyä vain keskilinjaan ja tehdä materiaalista symmetrisen – kaikki sisäpuoliset säteet pysyvät samankokoisia. Eikö olekin fiksua?

3 ) Vähemmän hiiren klikkauksia kun työskentelet suurten kokoonpanojen kanssa

Säästin parhaan viimeiseksi sillä tämä ominaisuus on yksi suosikeistani. SOLIDWORKS on kuunnellut rukouksiamme ja tehnyt komponenttien latausprosessista automaattisen – mikä tarkoittaa vähemmän hiiren klikkauksia ja sujuvampaa työnkulkua.

Edellisessä versiossa meidän piti kokemuksemme perusteella päättää, milloin aloitamme mm. Load component lightweight ominaisuuden käytön. SOLIDWORKS 2023:ssa on nyt mahdollisuus, kokoonpanoja ladattaessa, antaa SOLIDWORKSin valita automaattisesti vaihtoehdot laitteiston ja mallin monimutkaisuuden mukaan.

SOLIDWORKS siis valvoo, onko komponentit avattava kevyinä. Eikä meidän tarvitse tehdä sitä enää manuaalisesti ja valita Set lightweight to resolved tai Set resolved to lightweight – SOLIDWORKS hallitsee tätä taustalla, ja me voimme keskittyä suunnitteluun.

Mutta älä huoli – jos haluat hallita tätä itse, manuaalinen vaihtoehto on edelleen käytettävissä.

Bonuksena hieman ylimääräistä ”hyvä tietää” -asiaa SOLIDWORKS 2023:sta

SOLIDWORKS Copy Settings Wizard on nimetty uudelleen SOLIDWORKS Settings Wizardiksi ja se sisältää lisäksi myös vaihtoehdon asetusten nollaamiseen (Reset Settings).

Kun asennat ja käytät SOLIDWORKSin uutta versiota koneessa, jossa on asennettuna ohjelmiston aiempi versio, uuteen versioon kopioituu automaattisesti edellisen version asetukset. Tässä kohtaa tarjoutuu hyvä tilaisuus palauttaa asetukset tehdasasetuksiin, jos sellaisella on tarvetta.

Onko sinulla kysyttävää SOLIDWORKSista?

Älä epäröi – ota yhteyttä, niin autamme sinua.

Ja jos haluat lisää uutisia SOLIDWORKSista, seuraa YouTube-kanavaamme.

Katso myös lyhyt videoni, jossa esittelen nämä kolme valitsemaani uutta ominaisuutta

training

Haluatko kokeilla SOLIDWORKSia?

Voimme tarjota sinulle ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana voit testata ohjelmistoa.