3DEXPERIENCE: Kuinka jaat ideasi helposti ja nopeasti

Sinulla on mahtava idea – meillä on työkalut, joilla teet siitä totta.

3DEXPERIENCE-alustan yhteisöön on mahdollista lisätä tietyntyyppinen postaus, joka kantaa nimeä ”Idea”. Tämä on hyvin hyödyllinen ominaisuus, ja sen kanssa voi hallita idean eri vaiheita.

”Idea”-postausta voidaan käyttää käynnissä olevassa projektissa hyväksymiskeinona, kun joku projektin jäsenistä keksii uuden piirteen tai ratkaisun. Kun jäsen julkaisee projektin yhteisöön idean, muut projektin jäsenet voivat kommentoida ehdotusta ja antaa palautetta. Idean ”kypsyysasteen” visuaalisen esitystavan takia voidaan nähdä helposti, onko idea toteuttamiskelpoinen vai ei.

Tämäntyyppistä postausta voidaan käyttää myös itse projektia edeltävissä vaiheissa. Kypsyysasteominaisuudesta hyötyy esimerkiksi yrityksen tarjousten laskennasta vastaavat henkilö – hän voi seurata tarjoukseen johtavaa prosessia. Allaolevasta kuvasta näkyy, kuinka olen julkaissut “ideapostauksen” uuteen yhteisöön, joka on luotu potentiaalista tarjousta varten.

Olen pyytänyt kollegaani Larsia katsomaan projektia ja päivittämään projektin kypsyysasteen mikäli hän näkee, että minun kannattaisi tutkia projektia ja tarjota hinta- ja aika-arvio.

Klikkaamalla postausta näen sen kokonaisuudessaan ja voin vaihtaa kypsyysastetta.

Tässä yhteisössä kypsyysaste on asetettu neljälle eri tasolle:

  1. Uusi idea (New Idea)
  2. Arviointi (Evaluation)
  3. Hyväksyminen (Approval)
  4. Julkaisu (Go Live)

Admin-oikeudet omaava käyttäjä voi asettaa asteiden värit, määrät ja nimet. Kun kypsyysastetta halutaan vaihtaa, se tapahtuu näin: raahaa ja pudota valkoinen piste (sijaitsee nyt keltaisessa ”New Idea” -kohdassa) johonkin muuhun asteeseen.

Tässä esimerkissä ensimmäinen aste “New idea” tarkoittaa potentiaalista uutta projektia, ja olen pyytänyt Larsia kommentoimaan, kannattaako aihetta tutkia enempää. Mikäli hänen mielestään projekti on mielenkiintoinen, hän vaihtaa kypsyysasteen “Evaluation”-vaiheeseen. Siitä tiedän, että voin alkaa tutkia aihetta ja muodostaa hinta- ja aika-arvion.

Kun olen arvioinut ajan ja kustannuksen projektille, lähetän tiedon asiakkaalle ja vaihdan kypsyysasteen ”Approval”-kohtaan. Kypsyysasteen vaihto tarkoittaa sitä, että odotamme asiakkaan päätöstä siitä, saammeko tilauksen vai ei. Mikäli asiakas hyväksyy ehdotuksemme, kypsyysaste siirtyy pykälän eteenpäin eli “Go Live”. Tämän jälkeen voimme alkaa työskennellä projektin parissa.

 

Jimmy Johansson

Application Engineer

Ota meihin yhteyttä tästä