3DEXPERIENCE: Kuinka luot dashboardin

Sinulla on paljon dataa – meillä on työkalut sen järjestämiseen.

Eräs 3DEXPERIENCE-alustan suurimmista hyödyistä on sen tarjoama mahdollisuus kerätä esimerkiksi tiettyyn projektiin liittyvä data yhteen paikaan. Tämän takia on jokaisen käyttäjän mahdollista säätää, millä tavalla sisältö näkyy omassa 3DEXPERIENCE-alustassa, ja nyt esittelemme siihen kätevän ominaisuuden – dashboardit.

Yksinkertaisesti kerrottuna dashboard on internetsivun asetelma, joka on täysin konfiguroitava online-näkymä mistä tahansa aiheesta tai aktiviteetista. Dashboardiin voidaan tuoda tietoa useista eri lähteistä ja koska näet kaiken tarvittavan tiedon yhdestä paikasta, saat projektisuunnitteluasi tehokkaasti eteenpäin muutamalla vilkaisulla.

Dashboard muodostuu erittäin käteväksi, kun työskentelet esimerkiksi projektissa ja sinun tarvitsee päästä käsiksi projektin tietoihin ja esitellä niitä. Et halua hyppiä eri sovellusten välillä kerätäksesi tarvittavat tiedot – haluat, että tieto on yhdessä paikassa ilman erillistä etsintää.

On myös mahdollista laajentaa dashboardia – voit lisätä siihen useita välilehtiä, aivan kuten internetselaimeen. Useita välilehtiä hyödyntämällä dashboard voi koota yhteen yrityksen myyntiin liittyvää dataa sekä markkinointi- ja finanssitietoa. Myös firman ulkoisten internetsivujen syötteitä on mahdollista lisätä dashboardiin, kuten 3DContentCentral ja MySolidWorks, jotka auttavat suunnittelijoita ohjelmistoihin ja tekniikkaan liittyvissä kysymyksissä.

Kuinka uusi dashboard luodaan? Laajenna ensin dashboard-luetteloa ja klikkaa ”+”-merkkiä oikealta yläkulmasta.

Tämän jälkeen nimeä dashboard ja halutessasi kuvaile dashboardia muutamalla sanalla.

Voit joko luoda uuden tyhjän dashboardin tai käyttää olemassaolevaa dashboardia mallina. Kun olet klikannut “Create”, dashboard ilmestyy listalle. Ensimmäinen välilehti on oletuksena nimetty “New Tab”, mutta voit vaihtaa nimen klikkaamalla alaspäin osoittavaa nuolta välilehden vaihtoehtojen laajennusnappulan vierestä ja valitse ”Rename”.

Kun dashboard on luotu, voit lisätä siihen sisältöä. Sisältö näytetään käyttämällä useita eri sovelluksia riippuen siitä, mitä haluat nähdä.

On esimerkiksi olemassa Notepadia vastaava sovellus, jolla voit lisätä muistiinpainoja – siis yksinkertainen tekstinmuokkaussovellus- , kun taas toinen sovellus näyttää internetsivuilta tulevia syötteitä. Voit asettaa dashboardille useita erilaisia sovelluksia, ja tässä esimerkissä lisäämme sovelluksen nimeltä 3DSwym, joka on 3DEXPERIENCEn vastine keskustelupalstalle tai -foorumille.

Kun haluat lisätä sovelluksen dashboardiin, klikkaa ensin kompassin ylävasenta kulmaa – näet laajennetun sovelluslistan. Sitten yksinkertaisesti raahaa ja pudota sovellus dashboardille.

Sovellus voidaan asettaa eri sijainteihin dashboardissa, ja voit säätää sen kokoa vetämällä mistä tahansa kulmasta suuntaan tai toiseen.

Kun on mahdollista lisätä useita eri sovelluksia samalle välilehdelle dashboardissa, on myös hyvin mahdollista saada dashboard ehkä liiankin täyteen tietoa. Tämän voi välttää luomalla uusia välilehtiä dashboardille – voit lisätä sovelluksia myös välilehdille. Näin voit järjestellä dashboardilla näkyvän sisällön tehokkaaksi ja juuri sinua parhaiten palvelevaksi.

Katso lisää 3DEXPERIENCE-opetusvideoita >>

 

Jimmy Johansson

Application Engineer