3DEXPERIENCE: Kuinka yhdistät SOLIDWORKS-ohjelmiston 3DEXPERIENCE-alustaan

Haluat tehdä yhteistyötä CAD-tiedostojen parissa – meillä on työkalut, joilla yhdistät SOLIDWORKSin pilveen.

3DEXPERIENCE-alustan eräs suurimmista hyödyistä on sen yhdistäminen SOLIDWORKSiin. Se tehdään asentamalla lisätyökalu (tämä tapahtuu suoraan 3DEXPERIENCE-alustalla). Lisätyökalu ilmestyy SOLIDWORKSin tehtäväpaneeliin uutena välilehtenä. Klikkaamalla “Connect” -nappulaa yhdistät käynnissä olevan SOLIDWORKS-istuntosi 3DEXPERIENCEen.

Kun sinulle on annettu oikeus kirjautua sisään käyttämällä 3DEXPERIENCE-tunnuksiasi, valitse tämän jälkeen, mihin yhteistyötilaan (eli mihin holviin) haluat yhdistää SOLIDWORKS-istuntosi. Kuten blogikirjoituksessa 3DEXPERIENCE: Kuinka asetat holvin 3DSpacen avulla mainittiin, 3DEXPERIENCE-järjestelmään on mahdollista luoda useita holveja, ja siksi pitää valita, mihin niistä haluat liittyä.

Kun SOLIDWORKS-istuntosi on yhdistetty 3DEXPERIENCE-alustaan, voit avata ne SOLIDWORKS-tiedostot, jotka haluat lisätä holviin. Tiedostojen lisääminen on kaksivaiheinen prosessi: ensin kopioit tiedostot paikalliseen välimuistiin, jonka jälkeen ne tallennetaan holviin. Mikäli tiedosto ei löydy välimuistista, saat punaisen varoituksen statussarakkeessa.

Lisätäksesi tiedostoja paikalliseen välimuistiin, klikkaa hiiren oikealla kokoonpanon päältä ja valitse ”Save”. Tämän jälkeen näet ikkunan, jossa tiedostot on kopioitu paikalliseen välimuistiin.

Tämän jälkeen statussarakkeen varoituskuvake vaihtuu oranssin disketin kuvaan. Tämä tarkoittaa, että tiedostoja ei ole vielä tallennettu 3DEXPERIENCEn holviin.

Tässä kohtaa pitäisi ilmestyä toinen ikkuna (mikäli ei, klikkaa hiiren oikealla uudelleen kokoonpanon päältä ja valitse ”Save”), jossa voit klikata ”Save” tallentaaksesi valitsemasi tiedostot holviin.

Kun tallennat tiedostoja, on hyvä idea lisätä niihin kirjanmerkki – tämä helpottaa tiedostosi löytämistä myöhemmin. Kirjanmerkit ovat yksinkertaisesti tunnisteita, joiden avulla voit järjestellä tietoa. Kirjanmerkeistä voit lukea lisää blogikirjoituksestamme 3DEXPERIENCE: Kuinka järjestät tiedostosi.

Kun haluat lisätä kirjanmerkin yhteen tai useampaan tiedostoon, klikkaa hiiren oikealla kokoonpanon päällä ja valitse ”Save”. Ilmestyvän ikkunan oikeassa yläkulmassa on ikoni, joka tarkoittaa kirjanmerkkiä. Kun klikkaat sen päällä, ilmestyy vielä toinen ikkuna. Tässä ikkunassa voit valita, minkä kirjanmerkin haluat lisätä – joko kaikkiin tiedostoihin tai vain siihen yhteen, jonka valitsit aiemmin.

Jos olet luonut kirjanmerkeille alakategorioita, pääset niihin käsiksi tuplaklikkaamalla pääkategoriaa.

Kun olet löytänyt kirjanmerkin, jonka haluat lisätä tiedostoihin, aktivoi se klikkaamalla kerran. Jos edellisessä tallennusvalikossa valitsit yhden tai useamman tiedoston, valitse ”Apply to selected”. Mikäli haluat kaikki tiedostot samalle kirjanmerkille, klikkaa ”Apply to all”.

Tämän jälkeen kirjanmerkki-ikkuna sulkeutuu ja olet tallennusvalikossa. Näet “Save”-nappulan painamisen jälkeen, minkä kirjanmerkin jokainen tiedosto sai.

Kun lisäät kirjanmerkkejä tiedostoihin, löydät helposti etsimäsi tiedostot – sekä 3DEXPERIENCE:ssä että SOLIDWORKSissa.

Avaamalla kirjanmerkkieditorin SOLIDWORKSissa (klikkaamalla alaspäin osoittavaa nuolta ylhäällä sijaitsevassa sinisessä nauhassa ja valikoimalla ”More apps and roles”) voit selailla kirjanmerkkejä, jotka on liitettynä tiedostoihin. Avataksesi tiedostot, voit yksinkertaisesti raahata ja pudottaa ne SOLIDWORKSiin.

Olet varmaankin huomannut, että klikkaamalla hiiren oikealla minkä tahansa tiedoston päällä tehtäväpaneelissa saat paljon muitakin vaihtoehtoja kuin ”Save”. Muita ovat “Reserve”/”Unreserve”, “Maturity” ja “Revision”.

Varaa/vapauta (Reserve/Unreserve)

Kun avaat tiedostoja holvissa, ne avataan oletuksena ”vain luku” -muodossa. Tämä tarkoittaa sitä, että niitä ei voi muokata. Jos haluat muokata tiedostoja, sinun pitää varata (reserve) tiedosto. Varattuun tiedostoon ei voi tehdä muutoksia, ellei sitä vapauteta (unreserve). Jos tiedosto on varattu, sen vieressä on vihreä lukko.

Revisio

Kun olet tehnyt muutoksia tiedostoon, on ehkä paikallaan kasvattaa tiedoston revisiota. Revisioiden avulla pysytään kartalla muutoksista ja varmistetaan, että kaikki muut kyseisen tiedoston sisältävät kokoonpanot saavat päivityksenä uuden tiedoston ja ovat ajan tasalla. Revisiota kasvattaaksesi voit joko klikata hiiren oikealla ja valita “New revision” tai suoraan tallenna-valikosta valita ”New revision”.

Kypsyys (Maturity)

Kypsyyttä (Maturity) käytetään hallinnoimaan tiedoston statusta – onko se kesken vai valmis. Kun lisäät uuden tiedoston holviin, kypsyys on oletuksena ”In work”. Jos haluat muuttaa tämän, voit klikata hiiren oikealla tiedostoon, jonka kypsyyttä haluat muuttaa. Tämän jälkeen voit valita ”Freeze” asettaaksesi sen tilaan, jossa esimiehen pitää hyväksyä tiedosto. Vaihtoehtoisesti voit lähettää sen suoraan kohtaan ”Released”. Huomaa, että näitä siirtymisiä voidaan muokata tiettyyn pisteeseen asti.


Katso lisää 3DEXPERIENCE-opetusvideoita >>

 

Jimmy Johansson

Application Engineer