mitä uutta SOLIDWORKSissa

Viisi aikaa säästävää toimintoa SOLIDWORKS 2023:ssa

Uusi julkaisu on aivan nurkan takana. Siksi ajattelin, että nyt on täydellinen aika ottaa yhteyttä kahteen tekniseen asiantuntijaamme ja kysyä heidän ajatuksiaan uudesta SOLIDWORKS 2023 versiosta. Mitkä viisi aikaa säästävää toimintoa he listaavat?

Helena Eidgärde ja Jens Andertoft ovat molemmat teknisiä asiantuntijoitamme, joilla on yli 20 vuoden kokemus SOLIDWORKSista. Ei siis ole yllätys, että he ovat jo ehtineet testata uutta versiota. Mitä mieltä he ovat siitä? Otetaan selvää!

Mitkä SOLIDWORKS 2023 version toiminnoista ovat kiinnostavimpia?

Ehdottomasti se uusi ominaisuus, että konfiguraatiot tukevat nyt myös kopioryhmän poissuljettuja valintoja, sanoo Helena, kun taas Jens on enemmän kiinnostunut uudesta automaattisesta optimoidusta avaustilasta:

”Se on loistava uusi toiminto, joka auttaa ennen kaikkea uusia tai kokemattomampia käyttäjiä säästämään aikaa ja välttämään sekaannuksia työskennellessään kokoonpanojen sisällä.”

aikaa säästävää toimintoa

Jens jatkaa: ”Koska Lightweight/Resolved-komponentteja ei tarvitse seurata manuaalisesti, käyttäjä voi keskittyä suunnittelutyöhön. Ja koska kyseessä on käyttäjäkohtainen asetus, kokeneemmat käyttäjät voivat edelleen valita tavanomaisen työskentelytavan hallinnoimalla Lightweight/Resolved-komponentteja manuaalisesti. Kyseessä on siis erittäin hyödyllinen ja joustava uusi vaihtoehto, josta uskon käyttäjien pitävän.

Koska työskentelen paljon PDM:n parissa, olen todella ihastunut kaikkiin uusiin pieniin parannuksiin, jotka tässä versiossa on toteutettu. Niin hienovaraisilta kuin ne tuntuvatkin, uskon niiden auttavan SOLIDWORKS PDM:n jokapäiväisessä käytössä.

Se että jatkossa konfiguraatiot tukevat kopioryhmän poissuljettuja valintoja tulee säästämään käyttäjiltä paljon aikaa ja tekee työn helpommaksi niille, jotka työskentelevät konfiguroinnin parissa – ja haluavat vaihdella mallin instansseja eri konfiguraatioissa, uskoo Helena

Mitä toiveita teillä on tämän vuoden julkistustapahtumalle?

Jens: ”Olen hiukan hermostunut, koska tämä on ensimmäinen kerta, kun esiiinnyn ko. tilaisuudessa. Mutta olen innoissani siitä, että vuosien pandemian jälkeen, voin tavata kaikki asiakkaamme kasvotusten ja pääsen kertomaan kaikki ne jännittävät uutiset, jotka paljastetaan aina SOLIDWORKSin uuden version yhteydessä.”

Helena: ”Tänä vuonna odotan itse myös erityisesti sitä, että pääsen kertomaan paljon hyviä uutisia asiakkaillemme. On mahtavaa päästä keskustelemaan SOLIDWORKS-käyttäjien kanssa kasvotusten!”

viisi aikaa säästävää toimintoa

Mikä on suosikkiominaisuutesi aiemmista julkaisuista?

Helena: ”Suosikkitoimintoni aiemmista julkaisuista on S-näppäin ja siinä oleva ”Komentohaku”. Ennen kaikkea se säästää paljon aikaa, kun minun ei tarvitse etsiä komentoja. Se on helppokäyttöinen ja voin muokata sitä haluamallani tavalla.”

Jens: ”Vuonna 2019 otettiin käyttöön parannettu grafiikanlaskenta ja vaikka se oli hyvä jo silloin, sitä on parannettu joka vuosi, ja siksi se on edelleen suosikkini. Toinen henkilökohtainen suosikkini on kevennetty piirustustila, joka nähtiin ensimmäisen kerran SOLIDWORKS 2020:ssa. Se lyhentää huomattavasti aikaa, joka kuluu piirustusten latautumisen odottamiseen.”

Yhteenvetona, viisi aikaa säästävää toimintoa olivat:

  1. Konfiguraatiot tukevat kopioryhmän poissuljettuja valintoja
  2. Automaattinen optimoitu avaustila
  3. Komentohaku
  4. Grafiikan laskenta
  5. Kevennetty piirustustila

Oletko kiinnostunut oppimaan lisää uusista toiminnoista ja ominaisuuksista?

Rekisteröidy Suomen Mitä uutta SOLIDWORKSissa 2023 – tapahtumaan, joka pidetään marraskuussa Hotelli Kakolassa, Turussa!

Muiden maiden paikalliset tapahtumat:
Ruotsi – Tanska – Norja – Viro – Latvia