Tony Melkild
04.05.2017
Useimmiten näemme imperiumin TIE Fightereita taistelemassa galaksien välisissä tähtitaisteluissa arkkivihollisiaan, kapinallisia X-Wingsejä vastaan. Mutta mitä tapahtuu, jos me tavalliset maapallon tallaajat astumme taisteluun mukaan kapinallisten puolelle, ja se johtaa lähitaisteluun maapallon ilmakehässä?
Semi-teoreettisesti viittaamme Quora-lankaan, jonka mukaan 60-luvun taistelukoneet lensivät harvoin yli 1.5 machin nopeuksien yläpuolella, vaikka niillä oli siihen mahdollisuus. Tämä johtui ohjausnopeuden ja pilotin kyvystä nähdä vastustajaa lähitaistelussa yhdistelmästä. Nyt me tietenkään emme ota huomioon mitään uudenlaisia elektronisia keinoja, joita on tullut jälkikäteen.
Tutkimus SOLIDWORKS Flow Simulationin avulla
Luottaen vahvasti ylläolevaan lähteeseen, olemme valmistelleet CFC-tutkimuksen Flow Simulationissa. Tutkimuksella testaamme F16-taistelualuksen ominaisuuksia «lift» ja «drag» -toimintojen avulla ja vertaamme niitä Darth Vaderin TIE Fighteriin. Väitämme, että aerodynaamisen suunnittelun takia TIE Fighter ei voi kunnolla lentää erityisen hyvin lähitaisteluissa lähellä maanpintaa. Väitämme myös, että siten ihmiskunta voittaa Darth Vaderin keskinkertaisella pilotilla. Kuten Will Smith elokuvassa Independence Day.



Lift ja drag
Entä mitä ovat «lift» ja «drag»? Kyllä, «lift» eli suomeksi nosto on nostovoima, joka tyypillisesti muodostuu lentokoneen siipien avulla, kun kone saavuttaa tietyn nopeuden. Siis voima ylöspäin. Se nostaa konetta ja antaa sen kellua, jos nostovoima on painovoimaa suurempi. Olemme tehneet analyysin vain 100 km/t perusteella, joka todennäköisesti on liian pieni nopeus nostamaan 100 tonnin painoista F-16-alusta kiitoradalta ilmaan. Mutta tässä on monia eri parametreja, ja aluksen nokkaa nostamalla pystyy pilotti kasvattamaan nostovoimaa merkittävästi.
«Drag» eli ilmanvastus puolestaan on kappaleen pinnalla olevien kitkojen summa, jotka toimivat virtaussuuntia vastaan. Tässä tapauksessa ilmavirta luo vaihtelevan pintapaineen, ja sen summa antaa puolestaan «drag»-toiminnon, jos haluaa sanoa helpommin. Jotta tästä saisi entistä vaikeamman, monessa tapauksessa täytyy sisällyttää mukaan suunnaton vakio ilmanvastuksen laskennassa, jotka ottavat huomioon esimerkiksi objektin muodon kitkan takia.
Mutta koska tämä on puhdas vertailuanalyysi ja erot näyttävät olevan huomattava suuria, päätimme olla menemättä tästä pisteestä syvemmälle laskelmissamme. Pahoittelut.
Tulokset


Tulokset puhuvat puolestaan ja voimme turvallisesti varmistaa ilmaherruuden omalla maapallollamme.
Darth Vader, May the Fourth be with you.