Kuinka pitää CAD-käyttötaidot ajan tasalla

Mistä tiedetään, että suunnittelijan CAD-käyttötaidot ovat ajan tasalla? Kerromme tässä blogikirjoituksessa lisää.

Kun suunnitteluosastosta muodostuu yrityksen projektien pullonkaula, se yleensä tarkoittaa sitä, että on tarpeellista arvioida koko osaston tehokkuutta. Keskittyvätkö suunnittelijat omiin ydinalueisiinsa, vai tekevätkö he samanaikaisesti rutiinitehtäviä, jotka voisi tehdä joku toinen henkilö tai osasto? Tai, voisiko osaston tehokkuutta lisätä muutaman koulutuksen avulla?

Tilanne voi myös viestiä uuden suunnittelijan tarpeesta. Jos työtä on yksinkertaisesti liikaa, on yksi ratkaisu palkata lisää työvoimaa. Mutta kuinka käyttäjän CAD-taitoja voidaan arvioida, ja kuinka voit suunnittelijana varmistaa, että omat taitosi ovat ajan tasalla?

Ylläpidä sekä yksilö- että tiimitaitoja

CAD-suunnitteluohjelmistot muuttuvat jatkuvasti, ja uusia ohjelmistoversioita ilmestyy säännöllisesti. Ne sisältävät sekä pieniä parannuksia että suuria, täysin uusia ominaisuuksia. On tärkeää, että kaikilla suunnittelijoilla on pääsy jokaiseen ohjelmistoon heti ensimmäisestä työpäivästä. Siksi on suositeltavaa pitää CAD-lisenssit jatkuvasti ylläpidossa – suunnittelijat aloittavat työnsä heti uusimman ohjelmistoversion parissa. Lisäksi he saavat ensimmäisinä tutustua uuden ohjelmistoversion ominaisuuksiin ja toiminnallisuuksiin. Ylläpidon piirissä olevien lisenssien käyttäjät ovat oikeutettuja saamaan täyttä teknistä tukipalvelua, mikäli tarpeen.

“Mitä tapahtuu, jos et kouluta työntekijöitäsi ja he jäävät?”

Meiltä PLM Groupissa kysytään usein: ”Mitä tapahtuu, jos koulutan työntekijäni ja he lähtevät?” Vastauksemme on: ”Mitä tapahtuu, jos et kouluta heitä ja he jäävät?” Koulutus ei ole ikinä turha investointi. Se takaa taitoa ja osaamista sekä yksittäiselle suunnittelijalle että koko suunnittelutiimille, ja yritys voi varmistaa koulutusten avulla suunnittelijoidensa ajantasaiset taidot.

Mittaa sertifikaattien avulla

Toinen, jo mainittu kilpailuvaltti: sertifikaatit. Niitä voidaan käyttää mittaamaan tietoa ja osaamista tiettyyn ohjelmistoon liittyen. Sertifikaatti on universaali todiste taidoista, ja sitä(kään) ei saa aliarvioida – se on yhtä merkittävä saavutus sekä vastavalmistuneelle että 50 vuotta CAD-ohjelmistoa käyttäneelle suunnittelijalle. Sertifikaatit sisältyvät ylläpitosopimukseen, toinen vaihtoehto niiden suorittamiselle on koulutuksiin osallistuminen. Sertifioitujen SOLIDWORKS-kouluttajien pitämien koulutusten päätteeksi on mahdollisuus tehdä sertifikaattikoe.

Sertifikaatit myönnetään henkilölle, ei koko tiimille eikä yritykselle. Kun suoritat sellaisen, se on aina oma saavutuksesi. Jos työnantaja tarjoaa mahdollisuutta suorittaa sertifikaatteja työajalla, mahdollisuus kannattaa ottaa vastaan.

Koulutusvalikoimamme kattaa koulutussopimuksen, mikä on joustava valinta yrityksille, joilla on useampi suunnittelija ja tarvetta erilaisille kursseille. Suunnittelijat voivat valita kalenterikoulutuksista sopivia ja täten pitää suunnittelutaidot ajan tasalla kustannustehokkaasti. Koulutussopimuksen lisäksi suunnittelijat voivat osallistua kalenterikoulutuksiin Turussa ja Tampereella sekä myös online-muodossa. Kalenterikoulutukset sisältävät erityyppisiä koulutuksia perusteista alkaen. Edistyneemmille käyttäjille on tarjolla tiettyihin ohjelmistoihin perustuvia yksityiskohtaisia koulutuksia, joilla suunnittelutyö viedään uudelle tasolle.

“Nerokas tapa antaa suunnittelijoiden kehittyä siinä, mitä he haluavat tehdä”

Suunnitteluosaston päällikkö investoi sekä työntekijöihinsä että yritykseensä, kun suunnittelijoille annetaan mahdollisuus kehittää itseään – ja suunnittelijoiden taidot pysyvät jatkuvasti ajan tasalla. Koulutukset ja sertifikaatit ovat nerokas tapa antaa suunnittelijoiden kehittyä juuri siinä, mitä he itse tekevät mieluiten. Niillä myös varmistetaan, että he pysyvät yrityksessä. Olemme myös tukena, kun suunnitteluosastolle avataan uusi työpaikka; hakemukseen kannattaa kirjoittaa ”tarjoamme jatkuvan mahdollisuuden kehittää CAD-taitoja työn ohella”. Yritys saa loistavan työnantajan maineen, sopivimpien hakijoiden hakemukset ja lopulta parhaat suunnittelijat osastolle –  ja me autamme tekemään suunnittelijoista alansa parhaita.

 

Janne Tuominen
Group Sales Manager

 

Haluatko kuulla lisää koulutuksista, päivityksistä, ylläpitosopimuksista tai sertifikaateista? Ota yhteyttä jo tänään ja vie osaamisesi seuraavalle tasolle.