3DEXPERIENCE: Kuinka jaat 3DDrivessa

Sinun tarvitsee jakaa tiedostoja yhteistyökumppaneiden kanssa ja pitää heidät ajan tasalla – meillä on työkalut siihen.

Monet pilvipalvelussa sijaitsevat tallennusratkaisut tarjoavat käyttäjilleen mahdollisuuden jakaa tiedostoja ja kansioita – 3DDrive ei ole poikkeus. Voit jakaa tiedostoja ja kansioita myös niille, joilla ei ole 3DEXPERIENCE-lisenssiä. He kuitenkin tarvitsevat 3DEXPERIENCE-passin, joka voidaan luoda maksutta. Tällä tavoin voit helposti jakaa sisältöä myös ulkoisten toimijoiden kanssa, ja he pysyvät ajan tasalla tiedostojen viimeisimmistä versioista. Ja mikä on vielä parempaa – voit varmistaa, että kukaan muu ei käytä jakamaasi linkkiä, vaikka se jaettaisiin vahingossa väärille vastaanottajille.

Tässä esimerkissä olen luonut kansion ”Shared folder” 3DDriveen ja olen ladannut sinne dokumentin nimeltä ”Requirements”.

Kun haluat jakaa tiedoston tai kansion, joka sijaitsee 3DDrivessa, klikkaa alaspäin osoittavaa nuolta yläpalkissa ja valitse ”Share”.


Seuraavana ilmestyvässä ikkunassa valitse ensin ”Share by Link” (jaa linkkinä). Tällöin luot ja aktivoit linkin, joka voidaan jakaa. Jos haluat rajoittaa dokumenttiin pääsyä muilta, valitse “Restricted to”. Tämän jälkeen voit lisätä niiden henkilöiden sähköpostiosoitteen, joille sallit pääsyn tiedostoon – paina sen jälkeen ”enter” näppäimistöstä. Jos haluat lisätä useamman sähköpostiosoitteen, kirjoita osoite yksi kerrallaan kenttään ja paina uudelleen ”enter”.

Ennen kuin suljet ikkunan, klikkaa ”Copy link” -nappulaa. Tällöin kopioit jaettavan linkin. Tämän jälkeen paina ”Add” sulkeaksesi ikkunan.

Linkki voidaan liittää sähköpostiin tai chattiin, ja se voidaan lähettää kaikille niille, joille tiedosto halutaan jakaa. Jos jaat linkin tiedostoon kansiossa, valitsemasi henkilöt saavat pääsyn pelkästään tiettyyn tiedostoon eivätkä he näe muuta kansiota tai sen sisältämiä tiedostoja. Mikäli jaat linkin koko kansioon, valitsemasi henkilöt näkevät kaiken kansiossa olevan sisällön. Huomaa myös, että kaikki ne, jotka saavat pääsyn tiedostoihisi, voivat halutessaan ladata tiedostojasi (vaikka tiedostoon pääsyä voidaan kiertää). Kaikki jaetut linkit voidaan myös deaktivoida – yrityksen 3DEXPERIENCE-alustan pääkäyttäjällä on siihen oikeudet.

Katso lisää 3DEXPERIENCE-opetusvideoita

 

 

Jimmy Johansson

Application Engineer