Joulupukki matkaan jo käy

Jouluaattoon on enää muutama viikko aikaa, ikkunoissa loistavat tunnelmavalot ja lapset kirjoittavat joulupukille toivoen erilaisia leluja, pelejä ja vekottimia. Mutta kuinka yksi mies ehtii kiertää koko maapallon, ja millä nopeudella? Aiheesta on tehty erilaisia tutkimuksia ja niiden tulokset ovat vaihdelleet, mutta esittelemme seuraavana yhden tunnetuimmista arvioista.

Maailmassa on noin 378 miljoonaa joulua viettävää kristittyä lasta. Jos perheessä on keskimäärin 3,5 lasta ja heidän joukossaan vähintään yksi kiltti lapsi, joulupukin pitää siis ehtiä käydä 108 miljoonassa kodissa.

Joulupukin matkaa jouduttaa hieman Maan pyörimisliike, minkä ansiosta hänellä on käytettävissään 31 tuntia normaalin 24 tunnin pituisen vuorokauden sijasta. Silti hänen pitää vierailla joka sekunnin kuluessa noin tuhannessa kodissa. Jos laskelmassa oletetaan, että kodit ovat jakautuneet maapallolle tasaisesti, joulupukin pitää suoriutua 120,8 miljoonan kilometrin matkasta – ja vieläpä ilman kahvitaukoja.

Joulupukin vauhdin täytyy olla noin 1 040 kilometriä sekunnissa, mikä vastaa suunnilleen kolmetuhatkertaista äänen nopeutta. Siitä huolimatta, aikaa jää vain tuhannesosasekunti laskeutumiseen, savupiipun läpi ryömimiseen ja lahjojen jättämiseen. Ei siis ole ihme, että vain harva on oikeasti nähnyt joulupukin!

SOLIDWORKSIN 3D CAD -ohjelmisto voisi tarjota joulupukille apua tehokkaamman reen suunnittelussa.

Tässä muutamia uusia joulupukin rekeen tulevia ominaisuuksia, jotka voidaan suunnitella SOLIDWORKSin avulla:

SOLIDWORKS Flow Simulationilla testattu runkomuotoilu ja aerodynamiikka jäätymättömällä tuulilasilla
– erikoistavaratila lahjoille: Joulupukin Paja panostaa lahjojen suunnittelussa ja toteutuksessa kestävään kehitykseen, käyttäen SOLIDWORKS Sustainabilityn siihen tarjoamia mahdollisuuksia
– Power Surfacingilla muotoillut kuppi-istuimet
– GPS-integraatio ja hyper wi-fi -yhteys iPhonella tai muulla älylaitteella PukinPajan HostPLM-tietokantaan.
– turbo sisäpihalähtöihin.

Joulupukki matkaan jo käy…. Oikein iloista joulun odotusta!