Kuinka tuotetietoja voidaan tarkastella visuaalisten esikatselujen avulla

Lars Haaland

Technical Specialist – Norway

Yleiskatsauksen saaminen tuotesuunnitelmista ja tiedostoista voi olla melkoinen tehtävä. Yhteistyö suunnittelutyössä ei ole vain hyödyllistä, vaan myös välttämätöntä. Jokainen tuo esiin parhaat ideansa, mikä on yhteistyön vahvuus tuotteita kehitettäessä. Mutta se voi myös monimutkaistaa asioita. Visuaalisten esikatselujen avulla yhteistyön etenemistä on helpompi seurata.

Kilpailukykyiselle yritykselle on elintärkeää, että sen johto ja työntekijät pysyvät ajan tasalla projektien etenemisestä. Muutoksia ja kehitystä on usein kuitenkin vaikea seurata yhdellä silmäyksellä. Kuka teki, mitä, milloin? Mitä on jo tehty ja mitä on tulossa?

Tarvitsemme työkaluja, jotka paitsi mahdollistavat suunnittelun ja yhteistyön, mutta myös auttavat näkemään yleiskuvan projekteistamme ja pysymään ajan tasalla muutoksista. Tietojen pitäisi olla myös helposti saatavilla ja kaikkien kiinnostuneiden osapuolten nähtävissä, mielekkäällä tavalla.

Pilvipohjainen alusta, 3DEXPERIENCE, tarjoaa paitsi kaikki tarvittavat työkalut suunnittelutyöhön ja yhteistyöhön, mutta myös useita todella mukavia toimintoja tiedon hakemiseen ja katseluun. Nämä toiminnot auttavat sinua pysymään ajan tasalla tiedoista, joita yrityksesi parhaillaan käsittelee, sekä siitä, mitä tietoja on toimitettu ja mitkä muutokset odottavat tuotteessa käyttöönottoa.

Vaihtoehdot kaikille sisällöille ja tiedostomuodoille

Lyhyesti sanottuna, 3DEXPERIENCE alustalla pääset nopeasti käsiksi kaikenlaiseen sisältöön ja tiedostomuotoihin, olipa kyseessä 3D-mallit, MS Office -asiakirjat, PDF-tiedostot tai muut tiedostot.

Mainitakseni joitakin toimintoja, tiedostoja voidaan esimerkiksi esikatsella ja hakea eri tavoin, ja voit verrata dokumentteja muihin versioihin ja tehdä niihin merkintöjä.

Kun olet tarkistanut sisällön, voit vastata suoraan sen tekijälle tai koko tiimille, joko kommentoimalla suoraan sisältöä tai luomalla merkinnän, joka voidaan julkaista yrityksesi yhteisössä ja jakaa sitä kautta tiimisi kanssa.


Lue lisää: Tehosta projektisuunnitteluasi ja saasta arvokasta aikaa


Värikoodien avulla näet yleiskuvan nopeasti

Seuraavaksi käymme läpi, kuinka kriittistä tietoa voidaan tarkastella mallista nopeasti käyttämällä värejä. Käyttövalmiiden toimintojen avulla voit värikoodata tuotteesi eri komponenttien metatiedot, ja visuaalisen analyysin avulla pääset nopeasti käsiksi tärkeisiin tietoihin. Värikoodaus on helppo ottaa käyttöön ja käyttää.

 visuaalisten esikatselujen avulla

Yllä olevassa kuvassa tarkastelemme kokoonpanoa, joka sisältää noin 300 osaa. Näillä osille on määritelty eri tilat, mikä kuvastaa, missä kohtaa tuotteen elinkaarta ne tällä tietyllä hetkellä ovat. Osa osista on Released-tilassa, osa Work-tilassa ja osa jäädytettynä, mikä osoittaa, että ne odottavat hyväksyntää.

 visuaalisten esikatselujen

Värien avulla näet nopeasti, mitkä komponentit ovat missäkin tilassa. Voit piilottaa / näyttää komponentteja tai räjäyttää ne ja tarkastella yksittäisiä osia, jos haluat. Voit myös jakaa kokoonpanon osiin nähdäksesi paremmin sen sisälle – kaikki kyselytyökalut, joita haluat 3D-mallissa käyttää, ovat saatavilla.

Olen määrittänyt asetukset käyttämällä 3DEXPERIENCE-alustan merkintätoimintoja. Niiden avulla voidaan määrittää, mitä tulemme näytöllämme näkemään.

3D Play -widgetissä, jossa esikatsellaan tiedostoja, voidaan myös suodattaa sisältöä pois tai soveltaa tiettyjä värisääntöjä metatietoihin, kuten tässä tapauksessa on tehty.


Lue lisää: Q&A – 20 Things Worth Knowing about PDM on Cloud


Yhteistyö on tehty helpoksi heti alusta alkaen

Nämä yllä mainitut toiminnot ovat heti saatavilla ja edellyttävät vain, että malli on ladattu alustalle, esim. SOLIDWORKSista.

Kuka tahansa muukin yrityksen työntekijä, joka voi nähdä tiedot, voi esikatsella mallia pysyäkseen ajan tasalla muutoksista – tai kuten tässä tapauksessa – nähdä kunkin komponentin tilan. Jos haluat ottaa projektiisi mukaan ulkopuolisia sidosryhmiä, se onnistuu myös, sillä lisenssejä voidaan lainata yrityksen ulkopuolelle.

Kaikki tässä kirjoituksessani näkemäsi toiminnot ja työkalut löytyvät 3DEXPERIENCE-alustalta, ja ovat käytettävissä Collaborative Industry Innovator -roolilla. SOLIDWORKS-tiedostojen lataaminen edellyttää Collaborative Designer -roolin työkaluja.

3DEXPERIENCE-alustalta löydät kaikki suunnittelutyöhön ja yhteistyöhön tarvitsemasi työkalut sekä toiminnot, jotka auttavat sinua pitämään yleiskuvan tuotetiedoistasi ja seuraamaan muutoksia ja kehitystä sekä tiimissäsi että myös sen ulkopuolella. Visuaalisten esikatselujen avulla myös projektin jäsenet pysyvät ajan tasalla.

Tällaiset toiminnot antavat sinulle enemmän tietoa tiedoistasi kuin perinteiset työkalut, voit tehdä tietoisia ja parempia päätöksiä ja kaiken kaikkiaan minimoida suunnitteluvirheistä syntyviä riskejä.

Haluatko tietää lisää 3DEXPERIENCE-alustan tarjoamista toiminnoista ja työkaluista? Älä sitten epäröi – ota yhteyttä, niin autamme sinua.

Innovoi reaaliajassa

Kuinka kaikki tiimin jäsenet voidaan saada vuorovaikutukseen keskenään ja yhdessä innovoimaan reaaliajassa? Löydä vastaukset tästä e-kirjasta!