Lifeline Robotics automatisoi koronatestausta 3DEXPERIENCEn avulla

Tanskalainen startup-yritys Lifeline Robotics haluaa parantaa kansainvälistä terveyttä. He ovat suunnitelleet liikkuvan lääketieteellisen laitteen, joka ottaa pyyhkäisynäytteitä. Vallitsevan koronapandemian takia laite oli saatava nopeasti käyttöön. Lifeline Roboticsin vaatimuksena oli tehokas PDM-järjestelmä, joka mahdollisti tuotekehityksen hallinnan, laitteen nopean markkinoille saamisen ja alan tiukkojen standardien noudattamisen. He päätyivät ratkaisuun 3DEXPERIENCE.

Lifeline Robotics perustettiin suorana vastauksena koronapandemialle. ”Kysyimme itseltämme: Kuinka voimme oman tietomme ja robottiteknologian osaamisemme avulla auttaa pandemiassa?”, kertoo Andeas Lyder, LifeLine Roboticsin Technical Owner.

Kymmenen tanskalaisen yliopiston kehittäjää aloitti kehittämään robottia, joka voisi tehokkaasti ja turvallisesti analysoida kurkusta otettavia näytteitä. Potilas laittaa yksinkertaisesti päänsä otsatukeen, ja robotti ottaa näytteen. Kurkusta otettavat pyyhkäisynäytteet ovat muidenkin kuin koronaviruksen testausmuotona, ja näyte voi paljastaa noin 15 muuta tautia. Se on erittäin oleellista viruksille, jotka muuntautuvat jatkuvasti – kuten koronavirus. Tässä pandemiassa testaaminen on kriittistä, jotta estetään taudin leviäminen.

Koronapandemian aikaan Lifeline Roboticsin missiona on toimittaa tehokasta teknologiaa, joka mahdollistaa taas ”tavallisen arjen” ja yhteiskunnan palautumisen. Koronapandemian lisäksi yritys haluaa jatkossakin toimittaa standardisoituja, tehokkaita ja laajasti käytössä olevia diagnostiikkalaitteita, joilla parannetaan maailmanterveyttä.

Careebo LLR S1 ei ole vielä markkinoilla, mutta siitä on kehitetty toimiva prototyyppi. Kun laite on läpäissyt kliiniset tutkimukset, voidaan julkaista ensimmäinen kaupallinen malli.

Andreas Lyder ja Careebo LLR S1

Markkinoille. NOPEASTI.

Tuotekehityksen aikana Lifeline Roboticsin toiveena oli tehokas PDM-järjestelmä, jolla voitiin valvoa myös laatua. Tämä oli projektin onnistumisen kannalta kriittistä. Verkkoselaimella toimiva 3DEXPERIENCE nähtiin parhaimmaksi vaihtoehdoksi, sillä se keskittää tuotetiedon ja varmistaa tiukkojen säädösten noudattamisen. Se on myös sertifioitu lääketieteellisten laitteiden kehitykseen. Tämä varmistaa turvallisuuden ja luotettavuuden kaikkien potilaiden kohdalla.

3DEXPERIENCEn lisäksi Lifeline Roboticsilla ei ollut PDM-järjestelmää. He käsittelivät SOLIDWORKS CAD -tietoa manuaalisesti paikallisten tiedostojen ja kansioiden avulla, ja jakoivat niitä sähköpostien liitteinä. SOLIDWORKS mahdollistaa intuitiivisen tuotekehityksen, ja 3DEXPERIENCE käsittelee tuotetietoa verkkoselaimella. Yhdessä ne muodostavat synergisen järjestelmän.

Andreas selittää, että SOLIDWORKSin ja 3DEXPERIENCEn välillä oleva saumaton synergia mahdollistaa Lifeline Roboticsin suunnitteluprosessin hallinnan ja CAD-tiedostojen sekä versioiden ja revisioiden helpon jakamisen.

“Näimme 3DEXPERIENCEn mahdollisuutena automatisoida projektihallintaa, jotta voimme noudattaa säädöksiä. Lisäksi teemme yhteistyötä monien partnereiden kanssa, ja on hienoa jakaa 3D-komponenttitiedostoja ja lukita tiedostoja, joiden parissa työskennellään. Tämä varmistaa sen, että minkään tiedoston päälle ei kirjoiteta. Järjestelmä myös tukee luonnosten siirtämistä eri suunnitteluvaiheiden läpi, ja saamme koko suunnittelutiimin työskentelemään yhdessä tuotteen ympärillä.”

Kun kaikki ovat valmiita mallin kanssa, lopullinen tuote voidaan julkaista valmistukseen tai partnereille. Tämä auttaa heitä siirtämään tuotteen nopeammin ja tehokkaammin markkinoille. Andreas on innoissaan 3DEXPERIENCE-alustan täydellisestä toteutuksesta ja sen tuomista hyödyistä.

Perustaja Søren Stig ja professori Thiusius Savarimuthu laitteen prototyypin parissa

3DEXPERIENCE: ”Kaikki on huomioitu ja me keskitymme siihen, mitä osaamme parhaiten”

Sinä ja kollegasi työskentelette todennäköisesti kotoa. Käytät ehkä muitakin verkossa toimivia ratkaisuja, kuten DropBox ja Zoom, jotka auttavat pysymään mukana ja tuotteliaana sijainnista huolimatta. Miksi PDM-järjestelmän pitäisi olla erilainen? Andreas selittää: ”Yleisesti, luulen että me kaikki siirrymme entistä enemmän verkkoon. Miksi meidän pitäisi hallinnoida omia servereitä, kun IT-asiantuntijat voivat hallita pilvipalvelun servereitä? (…) Paikallisiin servereihin menevät kustannukset ovat paljon korkeampia, ja erikoistuneet yritykset tekevät sen paljon paremmin kuin me.”

Startup-yritykselle tämä on oleellista. Järjestelmä on käytännössä katsottuna yksinkertaistettu PDM, joka on kokonaan ulkoistettu asiantuntijoille eikä yrityksellä ole tarvetta ylläpitää paikallisia servereitä. ”Kaikki on otettu huomioon. Tällä tavoin voimme keskittyä omaan osaamiseemme ja siihen, mitä teemme parhaiten. Näin meidän kaltaisten startup-yritysten on helpompaa päästä alkuun.”

Aloitetaan.

Kun Andreas ensi kertaa tutustui 3DEXPERIENCE-alustaan, hän huomasi nopeasti, että järjestelmä on kyvykäs. ”Esittely ja perehdytys olivat loistavia. Tekninen asiantuntija näytti meille kriittiset komponentit, joilla pääsemme alkuun. Niiden avulla voin suodattaa toiminnallisuuksia, jotka ovat minulle tärkeitä juuri nyt”, hän sanoo ja lisää:

”Esittely oli hyvä sekoitus alustan eri mahdollisuuksien esittelyä ja sitten sain itse testata, joten oli helppo muistaa. Kun tuli haasteita, otimme yhteyttä tukipalveluun. PLM Group on hyvin omistautunut auttamaan meitä kaikissa haasteissamme.”

3DEXPERIENCE mahdollistaa tulevaisuuden kasvun

Valitessa PDM-järjestelmää Lifeline Robotics etsi kestävää ratkaisua tulevaisuudelle. ”3DEXPERIENCE sisältää toiminnot, joita saatamme tarvita myöhemmin (…) Järjestelmää ei ole rajoitettu, eli meidän ei tarvitse vaihtaa järjestelmää jos kasvamme, sillä se tukee myös suurempaa organisaatiota. Pienenä yrityksenä me voimme käyttää vain pieniä osia, joita tarvitsemme nyt, mutta tiedämme myös, että voimme ottaa lisää toimintoja käyttöön kun kasvamme”.

Me PLM Groupilla olemme äärimmäisen ylpeitä, kun saamme olla mukana Lifeline Roboticsin tuotekehitystä. Jatkamme heidän tukemistaan tässä tärkeässä tehtävässä – auttamaan maailmaa toipumaan koronaviruksesta ja parantamaan maailmanterveyttä.

Lue lisää 3DEXPERIENCE-alustasta täällä