Herätä Halloween-kurpitsa henkiin SOLIDWORKS Composerin avulla

Me tiedämme, että SOLIDWORKS Composer on loistava työkalu, kun luodaan havainnollisia kuvia tai animaatioita. Kuitenkin, silloin tällöin tulee vastaan tilanne, jolloin halutaan luoda hieman esteettisempiä kuvia.

SOLIDWORKS Composer sisältää monia eri työkaluja tähän tarkoitukseen, esimerkiksi lisävalaistuksen luominen, varjojen lisääminen, eri renderöintiasetukset, tarkennuspisteen kontrollointi… Lista on loputon.

Työkalu, johon keskitymme tällä kertaa, on renderöintiasetus GLOW. Kyseinen työkalu löytyy Lighting -osiosta Render-välilehden alta.

Kun kyseinen funktio aktivoidaan, on käyttäjille tyypillisesti ensimmäinen vaikutelma se, että “kaikki vain loistaa” ja mikään ei näytä olevan kontrolloitavissa.

Tässä esimerkissä haluamme saada kurpitsan näyttämään todella karmivalta lisäämällä loistoa silmiin ja suuhun. Ja näin se toimii.

Ennen ja jälkeen:

Loisto vaikuttaa enemmän ja vähemmän ”jokaiseen väriin”. Tämä sisältää itse osat, osien heijastukset, Ground-tason, taustan ja lisätyt kuvat.

Mitä kirkkaampi väri, sitä enemmän se loistaa.

Tämän tiedon avulla voimme säätää värien kirkkautta vastaamaan haluamamme loiston määrää.

Koska tausta on usein melko kirkas – tai monissa tapauksissa melkein valkoinen, tämä tarkoittaa sitä että loistoefekti siirtyy myös taustaan. Tämä puolestaan johtaa siihen, että koko kuvasta tulee hyvin kirkas intensiivisen loiston takia, ja kulmista tulee hyvin sumuisia.

Siksi sovellamme tummempaa taustaa, jotta loistoefekti ei siirry taustaan. Siten myös itse mallin loiston kontrolloiminen on helpompaa.

Ja näin se tehdään:

Jotta silmät saadaan loistamaan, täytyy niiden olla kirkkaampia kuin muun kurpitsan. Sama pätee suuhun. Tässä demonstraatiossa kurpitsa on kokonaan ontto, joten luomme ensin kurpitsan sisälle Primitives-toiminnolla yksinkertaisen pallon, joka asetetaan loistamaan.

Kun pallo on luotu, voit asettaa sen haluamaasi kohtaan, eli onton kurpitsan sisälle.

Haluan pallon säteilevän kirkkaankeltaista loistoa valkoisen sijaan. Muutetaan siis pallon väri.

Kun pallon väri muutetaan keltaiseksi, tulee siitä silti hieman vaisu eikä tarpeeksi kirkas loistoa varten. Emission-ominaisuutta voidaan käyttää lisäämään pallon kirkkautta. Emission-valinta vaikuttaa vain valittuihin osiin, joten valitse ensin pallo. Kun Emission on asetettu 60 prosenttiin, saadaan suunnilleen tämännäköinen kuva.

Pallo on paljon kirkkaampi, kun se pidetään keltaisena. Nyt vain lisätään loisto, se tapahtuu aktivoimalla Glow-efekti (myös varjot, jos halutaan).

Properties-kohdasta voit myös muuttaa loiston intensiteettiä säätämällä “Glow intensity” -arvoa.

Hauskaa Halloweenia!

 

 

Jonas Sörell
Technical Consultant, CAD
PLM Group