Luo jouluinen karkkitanko SOLIDWORKSin avulla

Tiedät varmasti, mikä on candy cane? Raidallinen punainen karkkitanko, joka ripustetaan joulukuuseen. Nyt näytämme, kuinka luodaan karkkitanko SOLIDWORKSin avulla.

SOLIDWORKSissa on käytännössä rajattomasti erilaisia toimintoja, ja nyt tutustumme muutamaan niistä. Hyödynnämme SOLIDWORKSin Sweep-toimintoa karkkitangon piirtämisessä – sen avulla luodaan karkin muoto. Lisäksi hyödynnämme Dome-ominaisuutta, jolla saadaan lisättyä kurvikkuutta sauvan päihin. Jotta pinta saadaan jaettua kokonaisuuksiin ja saadaan raidallinen väri, käytetään Split line –toimintoa.

Ja näin se käy:

  • Tee ensin luonnos karkin sivusuunnasta ja piirrä viiva, joka on yhdistetty kaareen. Koska tämä malli on suhteellisen helppo ja voidaan luoda vain muutamaa ominaisuutta hyödyntäen, mittakaava on summittainen.
  • Sweep-toiminnon avulla saat luotua luonnoksesta sauvan. Valitse sweep-profiilissa ”Circular Profile” ja lisää halkaisijamitta, joka sopii alkuperäiseen luonnokseen.
  • Tee samalle tasolle toinen luonnos – piirrä puoliympyrä sauvan kumpaankin päähän. Dome-työkalulla lisätään mallin molempiin päihin pyöreä pääty, nämä puoliympyrät määräävät päiden muodon. Valitse etäisyydeksi nolla (0.00mm).
  • Lisää tämän jälkeen kaksi viivaa, jotka ovat 45 asteen kulmassa ja ylittävät mallin molemmilta puolin. Käytä sitten Linear sketch pattern –toimintoa ja monista nämä piirretyt viivat – näillä pilkotaan pinta useisiin osiin käyttäen Split line –työkalua.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Lisää vielä punaista ja valkoista väriä pinnoille, jotka olet juuri luonut – karkkitanko on luotu SOLIDWORKSin avulla. Valmis!