Online-lisenssit

 

Onko yritykselläsi ikinä ollut tarvetta siirtää työasemakohtainen SOLIDWORKS-lisenssi yhdestä tietokoneesta toiseen? SOLIDWORKS tarjoaa lisätyökalun työasemalisenssin aktivoinnille, mikä voi voi olla hieman helppokäyttöisempi esimerkiksi niille, jotka tarvitsevat säännöllisesti työasemalisenssiä sekä kotona että työpaikalla.

Työasemakohtaisia SOLIDWORKS-lisenssejä on mahdollista vaihtaa tietokoneiden välillä. Käyttämällä perinteistä aktivointitapaa on aktivointi sidottu tiettyyn tietokoneeseen. Kun on tarve käyttää SOLIDWORKS-ohjelmistoa eri tietokoneella, täytyy lisenssi deaktivoida tietokoneesta, johon se parhaillaan on aktivoitu. SOLIDWORKS 2018 -versiosta alkaen on voitu hyödyntää aktivointitapaa, joka seuraa tiettyä käyttäjää. Tämä online-lisenssi (Online Licensing) on SOLIDWORKS-lisenssi, joka on yhdistetty SOLIDWORKS-käyttäjätiliin. Siten käyttäjä voi käyttää samaa lisenssiä sekä kotona että työpaikalla eikä deaktivointia tarvita. Niin kauan kun SOLIDWORKS 2018 tai uudempi versio on asennettu tietokoneelle, pääsee käyttämään lisenssiä sisäänkirjautumalla.

Online-lisenssin tarkoitus on antaa käyttäjille helpompi pääsy samaan lisenssiin eri laitteilla.

Online-lisenssi on loistava valinta niille, jotka haluavat vaihtaa lisenssiä useamman tietokoneen välillä. Vanha aktivointitapa on silti vielä olemassa, joten jos se tuntuu mieluisammalta tavalta, on se edelleen käytettävissä. On myös mahdollista käyttää sekä uutta että vanhaa tapaa yrityksen sisällä, ja pitää osa tuotteista konekohtaisina ja osa verkossa. On kuitenkin tarpeen kertoa, että mikäli yksi työasemalisenssi jaetaan usean eri käyttäjän kesken, ei online-aktivoinnin käyttö ole sallittua. Tällaiseen tarpeeseen suosittelemme yhtä verkkolisenssiä, jolloin useat käyttäjät voivat käyttää samaa lisenssiä helpommin.

Online-lisenssi tarvitsee toimiakseen internetin, mutta offline-toiminnon avulla lisenssiä voidaan käyttää offline-tilassa jopa 30 päivän ajan. Se on saatavilla kaikille SOLIDWORKS-tuotteille, joille on saatavilla työasemalisenssi. Poikkeuksena SOLIDWORKS PDM. Myöskään SNL-lisenssi ei ole vielä tuettu.

Kuinka työasemakohtainen lisenssi vaihdetaan online-lisenssiin

Ennen kun työasemakohtainen lisenssi voidaan muuttaa online-lisenssiksi, täytyy lisenssi ensin deaktivoida. Lisäksi ylläpitäjän täytyy jakaa lisenssit käyttäjille Admin Portalista.

Mikäli käytössä on työasemakohtainen lisenssi, joka on aktivoitu käyttäen perinteistä  konekohtaista aktivointia, voit vaihtaa lisenssin online-versioksi seuraamalla seuraavia ohjeita.


1. 
Avaa SOLIDWORKS 2018 ja deaktivoi lisenssi kohdasta Help > Deactivate License, tämän jälkeen täydennä seuraavat kohdat. Lisenssi on nyt valmis aktivoitavaksi Online activation -toiminnolla.


2. 
Ylläpitäjän täytyy kirjautua sisään SOLIDWORKS Admin Portaliin ja jakaa lisenssi käyttäjälle. Ylläpitäjä klikkaa myös kyseisen lisenssin aktivoitavaksi online-tilassa. Kohta löytyy SOLIDWORKS Admin Portalista käyttäjänimen alta osoitteesta my.solidworks.com.


3. 
Kun SOLIDWORKS käynnistetään seuraavan kerran, näkyy ensimmäisenä kirjautumisikkuna. Kirjaudu sisään SOLIDWORKS ID:n ja salasanasi avulla, ja lisenssi on nyt valmis käytettäväksi.


4. 
Kun olet kirjautunut sisään, näet käyttäjäikonin ylhäällä oikealla SOLIDWORKS-ikkunan vieressä. Tämä tarkoittaa, että sisäänkirjautuminen on onnistunut.


5. 
Mikäli haluat käyttää lisenssiä offline-tilassa, voit tehdä sen täällä.

 

Ota meihin yhteyttä, mikäli haluat kysyä jotain online-lisensseistä.

Lars

 

Lars Haaland
Technical Consultant – Application training

Ota meihin yhteyttä tästä