SolidWorks-mallin tallennus 3D-DXF/DWG -muotoon

Tällä hetkellä SolidWorks-mallin suora tallennus 3D-DXF/DWG -tiedostomuotoon ei ole mahdollista. Sen sijaan voit tallentaa mallin SAT-muotoon ja muuntaa sen tämän jälkeen kolmiulotteiseksi DXF- tai DWG-muotoon. Miten se sitten tehdään? Löydät tässä artikelista siihen selkeät ohjeet.

Miten tallennan SolidWorks-mallin 3D-DXF/DWG -muotoon?

Huom. Tarvitset tähän maksullisen DraftSight-sovelluksen.

1. Avaa malli SolidWorksissa ja valitse File-valikosta ’Save as’.

2. Valitse tiedostotyypiksi ’ACIS *.sat’. Paina tiedostotyypin valinnan jälkeen ikkunaan ilmestyvää ’Options’-painiketta ja valitse sat-tiedostoversioksi 10.0. Huom. Tiedostoversio on tärkeä. Myöhemmässä vaiheessa tehtävä sat-importointi tukee vain versioita väliltä 1.05 ja 10.0.

3. Käynnistä DraftSight-ohjelma. Ohjelmassa on valmiina uusi tyhjä tiedosto auki.

4. Mene ohjelmaikkunan alhaalla olevaan ’Command Window’ -komentoikkunaan ja kirjoita komento importsat. Valitse ’Specify ACIS file’ -ikkunassa importoitava .sat-tiedosto.

5. Ohjelma importoi .sat-mallin geometrian tiedostoon. Voit tämän jälkeen tallentaa mallin .dxf- tai .dwg-muotoon.

Yllä mainittuun toimenpiteeseen käytettiin siis DraftSight-ohjelmaa. Mainittakoon kuitenkin, että SAT-tiedostoja voidaan importoida myös monissa muissakin 2D-ohjelmissa (esim. Autocad).

Mahdollista ehkä tulevaisuudessa

Mahdollisuus exportoida SolidWorks-malli 3D-DXF/DWG -muotoon on jo aiemmin raportoitu SolidWorksille kehitysehdotuksena: SPR 139410: Allow 3D DXF and/or DWG export from Part and Assembly documents.

Jäämme odottamaan tätä tärkeää päivitystä.