Tips&Tricks – Predefined-kuvannot

Tiesitkö, että voit nopeuttaa piirustusten luomista tekemällä piirustuspohjan, jossa on esimääriteltyjä kuvantoja eli Predefined-kuvantoja? Niihin voit määritellä näkymät, jotka SOLIDWORKS syöttää automaattisesti piirustukseen.

Aloita luomalla uusi tyhjä piirustus (”File” → ”New” → ”Drawing”). Tässä esimerkissä on käytetty vakiomuotoista A3-pohjaa, mutta käytännössä voidaan käyttää mitä tahansa pohjaa. Kun uusi, tyhjä piirustus on auki, mene kohtaan ”Insert”, valitse ”Drawing View” ja sieltä kohta ”Predefined..”. Klikkaa hiiren vasemmalla napilla piirustusarkin kohtaa, johon haluat lisätä esimääritellyn kuvannon. Voit myös raahata tyhjän, katkoviivoin kehystetyn kuvannon haluamaasi paikkaan piirustusarkilla.

Orientation-kohdassa voit valita, millainen näkymän tulisi olla (Top – päältä, Left – vasemmalta, Bottom – alta jne.). Tässä esimerkissä ensimmäiseksi Predefined-kuvannon näkymäksi valitaan Top-näkymä. Lisätään sitten kolme muuta esimääriteltyä piirustusnäkymää piirustukseen: Front-, Right- ja Isometric-näkymät.

Näet lopputuloksen seuraavassa kuvassa. Huomaa, että jokainen piirustusnäkymä on nimetty uudelleen kuvaamaan kulloisenkin näkymän suuntausta. 

Seuraavaksi piirustus on tallennettava piirustuspohjaksi. Mene kohtaan ”File” → ”Save As..” ja valitse tiedostomuodoksi ”Drawing Templates (*.drwdot)”, syötä nimi piirustuspohjalle (tässä esimerkissä nimi on ”A3_w_Predefined”).

Testataksesi uutta piirustuspohjaa ja varmistaaksesi, että se toimii halutulla tavalla, avaa malli (tai luo uusi) ja tee piirustus mallista. Valitse pohjaksi juuri luotu pohja (“A3_w_Predefined”).

Kun piirustus avataan, voidaan nähdä, että se on luonut automaattisesti neljä kuvantoa mallista. Näin voit säästää aikaa, kun luot piirustuksia malleista.