Uusi Innovaatiokeskuksemme on 3D-tulostuksen leikkikenttä

Vuoden 2023 aikana rakensimme jättimäisen leikkikentän 3D-tulostuksen kokeilemiseen ja uusien innovaatioiden ideointiin Ruotsin Värnämoon. Tämä ainutlaatuinen paikka tarjoaa kävijöilleen syvällisen katsauksen 3D-tulostuksen maailmaan ja sen rajattomiin mahdollisuuksiin. Ja koska paikka on suunniteltu yhdistämään luovuutta ja teknologiaa, kutsumme sitä Innovaatiokeskukseksi.

Innovaatiokeskuksessamme voit tutustua markkinoiden viimeisimpiin 3D-tulostimiin ja jälkikäsittelylaitteisiin sekä inspiroitua onnistuneista projekteista, joissa eri yritykset ovat hyödyntäneet 3D-tulostusta. Hyppää kanssamme kulissien taakse ja tutustu tässä artikelissa miten ja miksi ainutlaatuinen keskuksemme rakennettiin.

Innovation Center Värnamo

Tästä tyhjästä tilasta kaikki alkoi.

Innovaatiokeskus sijaitsee samassa rakennuksessa kuin Värnamon toimistomme. Käytössä oleva tila on kaiken kaikkiaan 400 m²:n kokoinen ja sisältää 7 erillistä huonetta, jotka tutustuttavat sinut 3D-tulostuksen työkaluihin ja mahdollisuuksiin.

Miksi rakensimme innovaatiokeskuksen?

Innovaatiokeskus on suunniteltu edistämään innovointia ja vaalimaan luovaa ajattelua. Uskomme, että innovaatiot ovat edistyksen ytimessä, ne vievät yrityksiä uusiin ulottuvuuksiin ja muuttavat toimialoja.

Teknologian kehittyessä nopeasti yritysten on otettava käyttöön huippuluokan ratkaisuja pysyäkseen kilpailukykyisinä ja tarjotakseen asiakkailleen poikkeuksellisia tuotteita ja palveluja. Tarjoamme keskuksemme resurssit käyttöönne ja tuemme teitä seuraavan sukupolven mullistavien tuotteiden ja palveluiden kehittämistä.

Innovaatiokeskuksemme keskipisteessä korostuu yhteistyö. Se kokoaa yhteen alan asiantuntijoita, ajatusjohtajia ja visionäärisiä yrittäjiä, edistäen monipuolista ideoiden ja näkökulmien vaihtoa. Tämä on paikka, missä osallistujat voivat jakaa tietoa ja osaamistaan, tarjoten hedelmällisen maaperän innovaatioille.

Mukana parhaat yhteistyökumppanit

Yhteistyössä alan johtavien kumppaniemme kanssa tarjoamme asiakkaillemme parhaimmat ratkaisut ohjelmistojen, 3D-tulostuksen, 3D-skannauksen ja jälkikäsittelyn alalla. Innovaatiokeskuksessamme on Markforgedin ja 3D Systemsin koneille omistettuja huoneita, HP:n pulverihuone ja jälkikäsittelyhuone, jossa on muun muassa Dyemansionin ja PostProcessin laitteita. Ravema, sisaryhtiömme, tarjoaa myös mittaushuoneen, jossa on laitteita, jotka auttavat kaikkien tulosteiden valvonnassa.

Tämä on luonnos innovaatiokeskuksesta. Vasemmalla oleva huone on Markforgedin huone, jonka jälkeen on 3D Systemsin huone. Oikealla on jälkikäsittelyhuone.

Suunniteltu sinua varten

Olitpa sitten kokenut 3D-teknologian ammattilainen tai vasta-alkaja, Värnamon innovaatiokeskus on juuri sinua varten suunniteltu. Haluamme auttaa sinua ymmärtämään paremmin 3D-tulostusta ja sitä, miten se voi sopia prosesseihisi ja liiketoimintamalliisi.

Workshopit ja seminaarit

Keskuksessa tullaan järjestemään säännöllisesti työpajoja ja seminaareja, jotka tarjoavat korvaamattomia oivalluksia ja joita voidaan soveltaa yritysten todellisiin haasteisiin. Erityinen sovellusasiantuntijamme, 3D-tulostuksen asiantuntijat ja jälkikäsittely asiantuntijat ympäri maailmaa jakavat sinulle tietämystään, kokemuksiaan ja parhaita käytäntöjään. Nämä tapahtumat luovat tilaa jatkuvalle oppimiselle ja auttavat sinua pysymään trendien perässä.

Opastetut kierrokset

Haluatko kenties osallistua opastetulle kierrokselle, joita sovellusinsinöörimme järjestetävät? Opastetulla kierroksella pääset tutustumaan keskukseemme asiantuntijoidemme opastuksella ja kuulet tarinat esillä olevien innovaatioiden taustalla ja niissä käytetyt teknologiat ja prosessit. Tutustut paremmin muihin yrityksiin, jotka ovat hyödyntäneet 3D-tulostusta haasteiden voittamiseen, arvon luomiseen ja uusien alojen avaamiseen.

Huoneiden seinien paikat alkavat hahmottua.

Kaiken takana

Värnamon Innovaatiokeskuksessa PLM Groupin sovellusasiantuntijana toimii Karl Eriksson, joka todella elää ja hengittää 3D-tulostusta. Yhdessä tiiminsä kanssa hän johti koko innovaatiokeskuksen toteuttamisprojektia. Ehkä sinulla on jo ollut ilo tavata Karl ja keskustella ratkaisuista ja 3D-tulostuksen rajattomista mahdollisuuksista. Jos et, sinulla on siihen suuri mahdollisuus, kun vierailet innovaatiokeskuksessa.

“Olen uskomattoman innoissani tästä innovaatiokeskuksesta! On niin jännittävää, että voimme esitellä 3D-tulostuksen loputtomia mahdollisuuksia keskuksessamme, jossa teknologia kohtaa mielikuvituksen. Keskuksemme on suunniteltu kouluttamaan, esittelemään ja inspiroimaan kävijöitä ja auttamaan heitä huomaamaan 3D-tulostuksen todelliset mahdollisuudet. Täällä voit paitsi nähdä, tuntea ja kokea huipputeknologian eri sovelluksia, mutta myös nähdä koko työnkulun alusta loppuun.

Seuraa Karlia sosiaalisessa mediassa saadaksesi päivityksiä innovaatiokeskuksesta ja muuta sisältöä 3D-tulostuksesta:
TikTok   Linkedin

Tässä vaiheessa seinät, ikkunat ja ovet ovat jo paikoillaan.

Tutustu, miltä innovaatiokeskuksessamme näyttää


Haluatko vierailla keskuksessa paikan päällä?

Tervetuloa tustumaan Innovaatiokeskukseemme Värnamoon. Lue lisää vierailusta täältä.