Vie PDM-haku uudelle tasolle Quick Searchin avulla

 

Jens Andertoft,

Technical Specialist – Sweden:

 

 

 

SOLIDWORKS 2020 PDM:ssä otettiin käyttöön Quick Search -toiminto, jonka avulla löydät etsimäsi tiedostot nopeasti ja helposti. Mutta tiesitkö, että voit mukauttaa hakutoimintoa parantaaksesi vaihtoehtojasi? Ja määritellä asetukset, jotka vastaa mieltymyksiäsi?

Tässä tekstissä tarkastellaan Quick Search -toiminnon perusteita, kuten myös muuttujien, ehtojen ja pikanäppäinten käyttöä. Käymme läpi nämä viisi Quick Search:n ominaisuutta:

  1. Lisää muuttujia
  2. Käytä ehtoja
  3. Aktivoi monimuuttujahaku
  4. Käytä pikanäppäimiä
  5. Tee muuttujalistoja

Quick Search -toiminnon käyttäminen

Yksi SOLIDWORKS PDM:n eduista on aina ollut mahdollisuus etsiä tiedostoja valitsemiesi metatietojen avulla käyttämällä integroitua hakutyökalua, joka on ollut osa PDM:ää alusta asti. Käyttämällä tätä työkalua voit yhdistää hakukriteerejä useilla tavoilla ja tehdä siten erittäin tarkkoja ja laadukkaita hakuja.

Käytännössä suurin osa PDM:ssä tehdyistä hauista on vain yksinkertaisia tiedoston nimen/numeron tai kuvauksen etsimistä ja sinusta saattaa tuntua, että siihen kuluu liian monta hiiren klikkausta.

Siitä syystä PDM:n käyttäjien päivittäisen työn yksinkertaistamiseksi SOLIDWORKS 2020:ssa otettiin käyttöön Quick Search. Tämä on mielestäni yksi parhaista ja hyödyllisimmistä toiminnoista, mitä on tullut lisää viimeisen parin vuoden aikana.

Siksi haluan rohkaista teitä kaikkia, jotka ette ole vielä käyttäneet pikahakua, aloittamaan sen käytön. Näytän seuraavaksi kuinka se tehdään ja miten hakua käytetään. Niille teistä, jotka jo aktiivisesti käytätte Quick Search toimintoa, teille on postauksen lopussa muutamia edistyneempiä esimerkkejä.

Ensinnäkin löydät aina Quick Search toiminnon PDM-käyttöliittymän oikeasta yläkulmasta. Kun Quick Search -toimintoa ei ole mukautettu, voit etsiä tiedostoja vain niiden nimien perusteella, koska tämä on ainoa hakuehto.

Jos klikkaat hakukentän oikealla puolella olevaa pientä nuolta, näet muutamia lisävaihtoehtoja. Voit esimerkiksi valita haun nykyisestä kansiosta ja/tai alikansioista tai kaikista tietokannan kansioista.

 

Lisää muuttujia hakuvaihtoehtoihisi

Jotta voit etsiä lisää muuttujia Quick Search – toiminnolla, sinun on määritettävä tämä hallintatyökalussasi (Administrator tool). Kun olet käynnistänyt hallintatyökalun, laajenna Lists-näkymää ja napsauta hiiren kakkospainikkeella Quick Search Variable Lists ja valitse New List.

Dialogi-ikkunassa, anna ensin listan nimi, napsauta sitten Add-painiketta ja valitse muuttuja, jota haluat käyttää haussa. Halutessasi voit antaa tälle muuttujalle kuvaavamman nimen, joka näkyy hakuluettelossa. Muista myös antaa käyttöoikeuksia asiaankuuluville käyttäjille ja ryhmille tähän Quick Search List:aan .

Voit lisätä luetteloon enintään 5 muuttujaa. Sitten Add-painike muuttuu harmaaksi, etkä voi lisätä enempää. Tämä on ihan normaalia, jotta toiminnallisuus ei muutu liian monimutkaiseksi ja vastaa nimeään: Quick Search.

Kun haluamasi muuttujat on määritetty ne näkyvät Quick Searh -toiminnossa kun seuraavan kerran kirjaudut sisään. PDM näyttää tulokset aina, kun se vastaa hakumerkkijonoa.

Toinen pikahaun etu on, että se muistaa viimeisimmät hakusi, joten napsauttamalla hakukenttää voit valita luettelosta usein käytetyt hakuehdot ilman, että sinun tarvitsee kirjoittaa mitään.

Yllä oleva skenaario on luultavasti yleisin pikahaun käyttötapa. Ottamalla käyttöön tämän toiminnon voit säästää aikaa ja olla tehokkaampi päivittäisessä PDM-työssäsi. Mutta tietysti voit tehdä myös tarkempia hakuja Pikahaussa.

Käytä ehtoja etsiessäsi

Jos kirjoitat hakukenttään useamman kuin yhden sanan, oletusehto on AND, joten osuman saamiseksi on löydettävä kaikki syötetyt sanat. Voit tietysti myös kirjoittaa AND selkeällä tekstillä visualisoidaksesi haun entistä paremmin, mutta tulos on sama.

Luonnollisesti voit käyttää OR- ja NOT-ehtoja samalla tavalla.

Jos käytät ehtoja selkeässä tekstissä (eli kirjoitat AND, OR, NOT), muista kirjoittaa ne isoilla kirjaimilla, muuten ne tulkitaan osaksi hakumerkkijonoa.

Selkeän tekstin sijaan voit käyttää seuraavan taulukon symboleja:

Aktivoi monimuuttujahaku

Kuten näissä esimerkeissä näkyy, PDM yhdistää syötetyt kriteerit vain yhteen luettelon muuttujaan, vaikka olemme saaneet valita kaksi tai useampia muuttujia hakuun. PDM etsii oletusarvoisesti vain kaikista valituista muuttujista, kunnes ensimmäinen osuma löytyy , yhdistä sitten vain tämän muuttujan kriteerit.

Temppu monimuuttujahaun aktivoimiseksi on syöttää kaksoispiste (:) hakujen eteen. Sitten PDM yhdistää kaikki hakuehdot kaikissa valituissa muuttujissa. Siksi voi olla hyvä käytäntö kirjoittaa aina kaksoispiste tarkennettujen hakujesi eteen saadaksesi odottamasi tulokset. Jos jätän kaksoispisteen pois alla olevasta hausta, en saa tuloksia ollenkaan, mutta kaksoispisteen ollessa läsnä saan etsimäni tuloksen.

Käytä pikanäppäimiä nopeuttaaksesi hakua

Nopeuttaaksesi hakujasi entisestään suosittelen, että käytät Quick Search- toiminnosta löytyviä pikanäppäimiä alla olevan taulukon mukaisesti.

Henkilökohtainen suosikkini on Escape-näppäimen käyttö haun sulkemiseen, mikä on sinun?

Tee muuttujalistoja käyttäjille ja ryhmille

Kuten yllä olevassa tekstissä mainitsin, voit lisätä vain viisi muuttujaa Quick Search-pudotusvalikkoon. Mutta mitä jos tämä ei mielestäsi riitä?

Viimeisenä bonusvinkkinä on että voit lisätä enemmän hakuja yhteen luetteloon. Luo myös toinen lista ja anna samoille käyttäjille tai ryhmälle pääsy useampaan kuin yhteen listaan. Sen jälkeen kaikkien näiden listojen muuttujat lisätään Quick Search-valikkoon.

Ota kaikki irti PDM-asetuksistasi

Jos et ole vielä aloittanut Quick Search -toiminnon käyttöä, tee se välittömästi helpottaaksesi päivittäistä työskentelyäsi PDM:ssä. Jos käytät jo Quick Search -toimintoa, vie se seuraavalle tasolle käyttämällä Boolen operaattoreita ja monimuuttujahakuja. Näin pikahaku tulee entistä nopeammaksi.

Siirry siis seuraavalla tasolle ja mukauta hakua, jotta voit parantaa vaihtoehtojasi ja saavuttaa laadukkaat hakutulokset.

Kategoria