Webinaarin Q&A: Tehosta CAD-taitojasi hyödyntämällä pilvipohjaisia ratkaisuja

Cloud Data Management -asiantuntijamme Christoffer Stokkebro ja Anders Wentzel järjestivät kysytyn webinaarin pilviratkaisuista ja siitä, miten ne voivat parantaa CAD-työnkulkua. Webinaarin lopuksi pidetyssä Q&A osuudessa esitettiin paljon mielenkiintoisia kysymyksiä, jotka päätimme koota yhteen – löydät ne kaikki tältä sivulta.

Kysymykset ja niiden vastaukset

Pystynkö kommunikoimaan ulkopuolisten osapuolten (tavarantoimittajien jne.) kanssa?

Alustalle on mahdollista kutsua ulkopuolisia osapuolia. Tämä voidaan tehdä joko käyttämällä omia lisenssejäsi tai siten, että ulkopuolisella osapuolella on omat lisenssinsä. Tällöin tiedostojen käsittely ja kommunikointi onnistuu 3DSwym-sovelluksen kautta.

Jos tiedostoja halutaan jakaa ulkopuolisten osapuolten kanssa, jotka eivät käytä 3DEXPERIENCEä, se voidaan tehdä 3DDrive-sovelluksessa. Sovellukseen voidaan antaa ulkopuoliselle osapuolelle oikeus tarkastella ja ladata tiettyjä tiedostoja tai kansioita.

Onko olemassa automatisoituja tehtäviä, kuten STEP- ja PDF-tiedostojen luominen, kun siirrytään esim. jäädytetystä tilasta vapautettuun tilaan?

Kyllä. Alustan ylläpitäjä määrittää nämä. Toistaiseksi vain PDF- ja STEP-tiedostot ovat tuettuja.

Nämä tiedostomuodot voidaan myös määrittää luotavaksi jokaisella tallennuskerralla, jos se on tarpeen. Lisäksi tiedostot voidaan liittää myös automaattisesti alkuperäiseen tiedostoon, jotta ne ovat helposti löydettävissä ja käytettävissä.

Tarjoatteko apua alustan käyttöönotossa ja asetusten säätämisessä erityistarpeisiin sopiviksi?

Kyllä. Tarjoamme useita eri palveluita, jotka auttavat sinua pääsemään alkuun 3DEXPERIENCE-alustan kanssa ja asentamaan alustan tarpeisiisi sopivaksi, jos valmisversio ei vastaa täsmälleen tarpeitasi.

Minne tietoni tallennetaan, kun käytän 3DEXPERIENCE alustaa?

Kaikki tiedot tallennetaan johonkin Dassault Systemesin eri puolilla maailmaa sijaitsevista tietokeskuksista.

Euroopasta ostettujen 3DEXPERIENCE-alustojen osalta kaikki järjestelmät ovat yhteydessä Pariisissa, Ranskassa sijaitsevaan datakeskukseen.

Voiko toinen käyttäjä avata lukitun tiedoston lukituksen hätätilanteessa?

Kyllä, alustan ylläpitäjä voi aina tarvittaessa avata lukitun tiedoston lukituksen.

Vaatiiko 3DEXPERIENCE-alustan etäkäyttö VPN-yhteyttä?

  • Itse 3DEXPERIENCE alustan käyttö ei vaadi VPN-yhteyttä.
  • 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS -roolin (SOLIDWORKS Connected) lisensointi ei myöskään edellytä sitä
  • Kuten ei myöskään Collaborative Designer for SOLIDWORKS -roolin kautta yhdistetty itsenäinen SOLIDWORKS työpöytälisenssi
  • Jos kuitenkin käytät verkkolisensoitua SOLIDWORKS työpöytälisenssiä, jossa on lisänä Collaborative Designer for SOLIDWORKS -rooli. Silloin VPN-yhteys vaaditaan edelleen SOLIDWORKSia käynnistettäessä ja lisenssiä hankittaessa.

Onko 3DEXPERIENCE alustalle mahdollista tallentaa muita tiedostotyyppejä kuin SOLIDWORKS-tiedostoja ?

Kyllä. Alustalle on mahdollista tallentaa lähes mitä tahansa tiedostotyyppiä. Monet niistä ovat myös esikatseltavissa 3DPlay-sovelluksessa, kuten PDF, STEP, DOCX, XLSX, PPTX, JPG, MP4 ja monet muut tiedostotyypit.

Voidaanko projektin tehtäviä suunniteltaessa määritellä kesto tunteina päivien sijasta?

Kyllä, voimme käyttää joko päiviä, tunteja tai näiden kahden yhdistelmää.

Esimerkiksi jos päätät käyttää projektissasi aikamääreenä päiviä, voit siitä huolimatta kuitenkin käyttää mitä tahansa yksikköä (tunteja tai päiviä) kun suunnittelet tehtävää – projektisuunnittelusovellus muuntaa ne automaattisesti määrittelemäsi aikamääreen muotoon. Tässä tapauksessa 2 tuntia muunnetaan automaattisesti 0,25 päiväksi.

Mitkä ovat tärkeimmät erot 3DEXPERIENCE-alustan ja SOLIDWORKS PDM/PDM Professionalin välillä?

Yksi keskeinen ero on se, että 3DEXPERIENCE alustan avulla yrityksesi ei tarvitse lainkaan palvelinta, koska kaikki hoidetaan pilvipalvelimella. Varsinaisen toiminnallisuuden kannalta näitä kahta järjestelmää on kuitenkin melko vaikea verrata keskenään:

  • SOLIDWORKS PDM ratkaisee ensisijaisesti tuotetietojen hallinnan. Ja siinä se on hyvä ja sitä voidaan räätälöidä hullun lailla. Mutta se myös tavallaan pysähtyy siihen.
  • 3DEXPERIENCE alusta sisältää myös PDM-toiminnot, mutta se on paljon muutakin.

Nopeasti laajenevan työkaluvalikoiman ja tiedostojen yhteensopivuuden ansiosta 3DEXPERIENCE alusta tarjoaa täydellisen ekosysteemin yritykselle. Alustaan integroidut työkalut ja tiedostojen yhteiskäyttö mahdollistavat päällekkäiset työtehtävät ja työnkulut. Yhteistä dataa voidaan hyödyntää myös tuotannon suunnittelussa, simuloinnissa ja kestävän kehityksen suunnittelussa.

Miten SOLIDWORKS -tiedostojen ominaisuudet ovat yhteydessä 3DEXPERIENCE alustan -ominaisuuksiin?

SOLIDWORKS-tiedosto-ominaisuudet voidaan yhdistää alustan ominaisuuksiin ja päinvastoin, näin toimittuna tiedosto-ominaisuudet ovat aina ajan tasalla.
Monet alustan ominaisuuksista on jo valmiiksi määritetty SOLIDWORKSissa. Ne voidaan myös tallentaa malleihin ja niihin voidaan viitata piirustuksissa.

Onko olemassa työkalua, joka hoitaa siirtymisen SOLIDWORKS PDM:stä 3DEXPERIENCEen?

Tällä hetkellä ei ole vielä olemassa yhtä työkalua, joka hoitaisi kaiken PDM:stä 3DEXPERIENCEen siirtymisen.

Käytettävissä on kuitenkin erilaisia työkaluja, kuten Save to 3DEXPERIENCE -toiminto. Myös tiedostojen esikäsittelyyn, sen jälkeen kun ne on exportattu PDM:stä, löytyy työkaluja.

Haluatko katsoa webinaarin tallenteen?

Mukaansa tempaavassa webinaarissa Christoffer ja Anders syventyvät uusiin tapoihin parantaa tehokkuutta, yhteistyötä ja nopeuttaa työnkulkua.