SOLIDWORKS 2018 uutuuksia

Paras aika vuodesta on täällä! Aurinko paistaa edelleen ja SOLIDWORKS 2018 Beta-versio on ollut jo hetkisen saatavilla. Lähestymme vauhdilla uuden version julkaisua, ja tänä vuonna SOLIDWORKS-kehitystiimi on tehnyt huipputyötä!

SOLIDWORKS on heti aloitusvuodestaan 1995 lähtien ollut 3D CAD -teollisuudessa edelläkävijänä, ja on edelleenkin eturintamalla kehityksessä. Tämä vuosi painottuu tehokkaiden työnkiertojen luomiselle, joka puolestaan nopeuttaa Design to Manufacturing -prosessia.

Tässä ovat henkilökohtaiset suosikkini uudessa toiminnossa:

SOLIDWORKS CAM – Täysin integroitu CNC-ohjelmointi!

Tietopohjainen CNC-ohjelmointi on nyt saatavilla SOLIDWORKSissa. Työstöratojen luominen on nopeaa automaattisen ominaisuuden tunnistuksen avulla, ja 3D-mallin suunnittelumuutoksia voidaan käsitellä helposti täyden liitettävyyden avulla.


SOLIDWORKS PDM – Uusien muotoilujen löytäminen ei ole koskaan ollut helpompaa!

Uuden Branch and Merge -toiminnon avulla on helppoa käyttää olemassa olevaa suunnittelua muutosten lähtökohtana. Erotettu tiedosto on alussa identtinen lähteensä kanssa. Kun erotettua tiedostoa muutetaan ja päätetään mieluisimmasta suunnittelusta, se voidaan taas yhdistää vanhaan. SOLIDWORKS PDM tunnistaa lähdetiedoston ja yhdistää sen kuten uuden version, vaikka lähdetiedosto olisi nimetty uudelleen tai siirretty.


SOLIDWORKS Simulation – Edistynyttä geometrian optimointia kaikille insinööreille!

Mihin mallin osiin kohdistuvat suurimmat kuormitukset? Voimmeko poistaa materiaalia, ja mistä? Näihin kysymyksiin voidaan helposti vastata, kun käytetään uutta geometrian optimointia SOLIDWORKS Simulationissa. Tulosten tuomien arvokkaiden näkemysten avulla on helppo nähdä, kuinka suunnittelua muutetaan halutun tuloksen saavuttamiseksi.


3D Interconnect – Yhteistyötä uudella tasolla!

3D Interconnect tukee nyt neutraaleja tiedostomuotoja, kuten STEP, IGES ja ACIS. Yhteistyöstä tulee saumatonta, tiedostoja ei tarvitse kääntää ja kun lähdetiedostoon tehdään muutoksia, ne on helppo päivittää SOLIDWORKSissa. Mikäli tämä ei riitä, Custom Properties voidaan nyt siirtää SOLIDWORKSiin sekä neutraaleissa tiedostomuodoissa että kolmannen osapuolen CAD-tiedostoina[1]!


SOLIDWORKS MBD – Kaikki, mitä tarvitset piirustuksettomaan työskentelyyn siirtymisessä!

SOLIDWORKS tarjoaa täydellisen työkaluvalikoiman, jotta 3D-mallit voisivat puhua puolestaan. Suuntien ja geometristen toleranssien lisääminen 3D-malliin on nyt helpompaa kuin koskaan. Mallien jakaminen PMI-tiedon kanssa voidaan suorittaa monella eri tapaa, eDrawingsin avulla voidaan nyt nähdä 3D-näkymät kaikille konfiguraatioille ja uudet 3D PDF -mallipohjat tuovat entistä ammattimaisempaa otetta. Myös mallin tallentaminen STEP 242 -tiedostona PMI:n kanssa on mahdollista.


SOLIDWORKS Touch Mode – Parhaasta UI:sta tuli juuri entistä parempi!  

Omistautunut UI-moodi tekee SOLIDWORKS-työskentelystä kosketuslaitteilla yhtä intuitiivisen ja helpon kokemuksen kuin tietokoneella työskentelyn. Uusi Sketch Ink -toiminto tekee SOLIDWORKSista täydellisen fuusion hahmottelu- ja suunnittelutyökalun välillä.


Kuten aina, PLM Group ottaa kaiken irti uusista ominaisuuksista. Älä unohda ilmoittautua SOLIDWORKS 2018 -seminaariin, sillä siellä uudet ominaisuudet selviävät yksityiskohtaisesti. Mikäli et voi osallistua, älä sure – me lähetämme livenä koko seminaarin.

Nähdään Tampereella!

 


Juha Granlund
Senior Technical Consultant, PLM Group

 

Ilmoittaudu seminaariin tai live-lähetykseen tästä

 

[1] ACIS, Autodesk® Inventor, CATIA® V5, IGES, PTC® Creo, Solid Edge®STEP ja UG