Miksi käyttää 3D-tulostusta prototypoinnissa?

Prototypointi on oleellinen askel tuotteen kehitysprosessissa, ja 3D-tulostusta hyödynnetään prototyyppien valmistamisessa. Nämä prototyypit toimivat samoilla tavoin kuin loppukäyttöön suunnitellut osat, lisäksi niillä voi visualisoida ja testata osan toimivuutta.

Tehosta tuotekehitystä ja tuo markkinoille nopeammin parempia tuotteita 3D-tulostuksen avulla

3D-tulostusta on hyödynnetty tuotekehityksessä ja prototyyppien valmistuksessa jo lähes 30 vuotta, koska se on nopea ja luotettava menetelmä. Lisäksi se mahdollistaa useamman iteraation verrattuna muihin menetelmiin. Näin pystytään laskemaan kustannuksia ja riskejä seuraavissa tuotekehitysvaiheissa.

Tuotekehitystiimit pystyvät hyödyntämään useita eri 3D-tulostettavia materiaaleja prototyyppien testauksessa, jolloin voidaan testata ja simuloida lopputuotteiden käytännön ominaisuuksia. Näin voidaan ymmärtää, miten tuote käyttäytyy sen altistuessa kemikaaleille, mekaaniselle rasitukselle tai eri sääolosuhteissa.

3D-tulostus muuttaa väistämättä suunnittelu- ja valmistustapojamme

Perinteiset valmistusmenetelmät asettavat useita rajoituksia tuotesuunnitteluun. 3D-tulostus on materiaalia lisäävä valmistusmenetelmä, joka poistaa useita rajoituksia ja mahdollistaa monimutkaisetkin geometriset muodot tuotteissa.

Tuotekehitysvaiheessa voidaan nopeasti valmistaa useita prototyyppejä ja entistä lyhyemmässä ajassa. Tuotannon edellytyksiä rakentaessa säästetään kustannuksia tuotannon apuvälineissä. Teknologia sopeutuu myös mainiosti lopputuotteiden piensarjavalmistukseen, jolloin saadaan parempia lopputuotteita tehokkaammilla ominaisuuksilla.

Lue lisää 3D-tulostuksesta täältä