Windowsin versio 1809 ja SOLIDWORKSin käyttö

Windows 1809 -päivitys julkaistiin vähän aikaa sitten, ja se on tuonut haasteita SOLIDWORKS-käyttäjille. Joissain tapauksissa kyseisen 1809-version ollessa asennettuna SOLIDWORKS ei käynnisty, vaan ohjelma kaatuu käynnistyksessä ”Initializing VBA Engine” -vaiheeseen.

Ongelma liittyy Microsoft VBA -komponentteihin, joita myös SOLIDWORKS käyttää mm. Toolbox-, makro- ja kaavatoiminnoissa.

Kuinka SOLIDWORKS-ohjelmisto ja Windows 1809 -päivitys toimivat yhdessä:

Jos työasemalle on ehditty jo asentaa ongelman aiheuttava Windows 1809 -päivitys, ongelma korjaantuu uninstalloimalla työasemalla oleva VBA-komponentti VBA 7.1.

Kyseisen VBA 7.1 -komponentin msi-tiedostopäätteinen asennuspaketti löytyy SOLIDWORKS-ohjelman asennuspaketin kansiosta ”Prereqs > VBA”. Tavallisesti asennuspaketti löytyy työaseman Documents-kansion (suom. Tiedostot) alla olevasta kansiosta ”SOLIDWORKS Downloads”.

Paina tiedoston vba71.msi päällä hiiren oikeaa nappia ja valitse valinta ”Uninstall” (suom. ”Poista”).

VBA 7.1 -komponentin poistamisen jälkeen SOLIDWORKS-ohjelma käynnistyy. Tällöin on tosin huomioitava, että VBA 7.1 -komponentin poiston jälkeen Toolbox, makrot ja kaavatoiminnot eivät enää toimi SOLIDWORKSissa.

Ongelma on SOLIDWORKS:n tuotekehitysosaston tiedossa (SPR 1114376) ja ongelmaan yritetään löytää pysyvä ratkaisu.

 

Niklas Johansson
User Success
PLM Group

 

 

 

Tukipalvelun yhteystiedot