Ensimmäinen aurinkovoimalla toimiva lentoalus ilmaan SOLIDWORKSin siivittämänä

Kanadalaisen Solar Ship Inc.:n haaveena oli kehittää maailman ensimmäinen aurinkovoimalla toimiva hybridi lentoalus, joka vastaisi hallituksen asettamia ilmailun turvallisuussäädöksiä. SOLIDWORKSin ohjelmistojen avulla suunnitteluprosessiin saatiin lisää tehoa, ja tuloksena saatiin ensimmäinen alus turvallisesti ilmaan.

Lentoalus on lentokoneen ja ilmalaivan yhdistelmä, joka toimii aurinkovoimalla. Alus kuljettaa sekä ihmisiä että rahtia, eikä tarvitse fossiilisia polttoaineita. Se on suunniteltu siten, että laajaan pinta-alaan on saatu asennettua mahdollisimman paljon aurinkokennoja. Lisäksi alus pystyy nousemaan ja laskeutumaan nopeasti, sekä lentämään pitkiä matkoja. Nykyinen prototyyppi on suunniteltu lääketarviketoimituksiin sekä tiedustelutehtäviin (ISR). Kaksi tulevaa mallia ovat suurempia, ja ne on suunniteltu pääasiassa rahdin kuljetukseen.

Jay Godsall (CEO, Solar Ship Inc.) korostaa tuotekehitysprosessissa luotettavaa ja tehokasta kehitysalustaa. ”Suurin osa insinööreistämme löysi meidät, sillä heillä oli aitoa kiinnostusta tuotteeseen. Kun etsimme kansainvälistä partneria yhteistyöhön, kysyimme heiltä, mikä on yleisin suunnitteluformaatti. Yksimielinen vastaus oli SOLIDWORKS. Tarvitsemme usean eri tahon yhteistyötä kehitysprosessissa, ja SOLIDWORKS on osoittautunut oikeaksi alustaksi yhteistyön edistämiselle.”

Solar Ship valitsi SOLIDWORKS-ratkaisut, sillä ne ovat helppokäyttöisiä, jykeviä ja tarjoavat suunnittelua, simulaatiota, visualisointia, kommunikaatiota ja tiedonhallintaa integroidussa ympäristössä. Käyttöön otettiin SOLIDWORKS Standard, SOLIDWORKS Professional sekä SOLIDWORKS Premium suunnitteluun. Lisäksi käytössä ovat muun muassa SOLIDWORKS Simulation, SOLIDWORKS Flow Simulation, SOLIDWORKS Enterprise PDM, SOLIDWORKS Sustainability ja SOLIDWORKS Composer.

Aurinkovoimalla toimivien alusten kehityksessä keskitytään ennen kaikkea turvallisuuteen. SOLIDWORKS Simulation -ohjelmiston tuoman rakenneanalyysin ja SOLIDWORKS Flow Simulation -ohjelmiston virtauslaskenta-analyysin avulla insinöörit ovat tutkineet ennen tuntemattomia ilmailuun liittyviä konsepteja. ”Turvallisuus menee kaiken edelle, joten me hyödynnämme tehokkaasti SOLIDWORKS Simulation -ohjelmiston lujuuslaskentaa ymmärtääksemme paremmin suorituskykyä ja kiihdyttääksemme kehitystä turvallisesti,” kertoo Andrew Leinonen, Industrial Designer.

SOLIDWORKSin simulaatiotyökalut ovat säästäneet aikaa ja vähentäneet sekä kustannuksia että prototyyppien määrää. SOLIDWORKS-ratkaisujen avulla Solar Ship on saanut työkalut, joilla virheet tehdään virtuaalimaailmassa eikä tosielämässä. Tämä on vahvistanut, että riskeille ja uusille lähestymistavoille kannattaa olla avoin.

Lue koko juttu SOLIDWORKSin sivuilta!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.