Kurkistus SolidWorks 2011 versioon Cambridgessa!

Uuden SolidWorks 2011 version esittely tulee olemaan erittäin mielenkiintoista. Uusia ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia on taas kerran tullut niin paljon, että on suorastaan runsaudenpula valita aiheet mitä tulemme esittelemään versioseminaarillamme, ja mitkä niistä olisivat asiakkaillemme kaikkein hyödyllisimpiä.

Kävimme selvittelemässä asiaa SolidWorksin jälleenmyyjilleen järjestämässään tilaisuudessa, joka pidettiin historiallisessa St. John yliopistossa Cambridgessä viime viikolla.

Käynnin pohjalta olen poiminutt ainakin seuraavat kohdat esiteltäväksi seminaarillamme:

 • Mielestäni yksi merkittävimmistä uusista ominaisuuksista on profiilirakennesuunnittelussa hyödynnettävät monipuoliset hitsaustyökalut, jotka mahdollistavat hitsaussaumojen ja viisteiden lisäämisen profiilirakenneosiin yhtä kuin kokoonpanoihinkin. Hitsaustiedot saadaan tämän lisäksi piirustuksen taulukkoon. Muitakin uusia kokoonpanopiirteitä on tullut uuteen versioon mukaan.
 • Olen varma, että useat teistä haluatte mitat entistä nopeammin ja helpommin kohdilleen piirustuksessa. Nyt se onnistuu! Tilaisuudessa näytettiin kyseistä toiminnallisuutta, jota tulemme esittelemään teille versioseminaarilla.
 • Monet teistä olette varmaankin miettineet miten saisitte kokoonpanonne yksinkertaistettua niin, että lähetettäessä mallia eteenpäin ette lähettäisi mallin suunnittelutietoa ulkopuolisille, ja että mallin tiedostokoko olisi mahdollisimman pieni. Tätä varten SolidWorks 2011 versiossa on Defeature-työkalu, jolla kokoonpanosta voidaan poistaa geometriaa, jota ei haluta ulkopuolisten haltuun, mutta mallin toiminnallisuus säilyy tästä huolimatta.
 • Jotkut teistä olette varmaan jo kuulleetkin, että mallin renderoimiseen tarkoitettu PhotoWorks-sovellus korvautuu PhotoView-sovelluksella, joka esiteltiin reilu vuosi sitten. PhotoView toimi aiemmin täysin SolidWorks:stä erillisenä sovelluksena päinvastoin kuin PhotoWorks, mutta uudessa versiossa se on integroitu SolidWorks:iin. Renderoinnin laatu samoin kuin jotkin muutkin ominaisuudet ovat PhotoView:ssä huomattavasti parempia kuin korvatussa PhotoWorks:ssä.
 • Kokoonpanon grafiikkaa voidaan uudessa versiossa tarkistella huomattavasti paremmin. Ominaisuutta voi hyödyntää ennen kaikkea layout-ympäristöjä suunnittelevat käyttäjät, kuten myös pienempiäkin laitekokoonpanoja suunnittelevat.
 • Monet teistä ovat varmaankin SolidWorks:n käytön yhteydessä huomanneet, että päivän kuluessa ohjelma hidastuu. Tämä on yleensä johtunut SolidWorks:n varaaman muistialueen täyttymisestä ja ainoastaan SolidWorks:n uudelleen käynnistäminen on korjannut tilanteen. Seminaarilla näytän, kuinka asia on korjattu uudessa versiossa.
 • Monet teistä ovat varmaan kuulleet ja mahdollisesti nähneetkin 3DVIA-sovellusta. Kertauksena mainittakoon että, 3DVIA Composer on sovellus, joka on tarkoitettu tuotedokumentaation sisällön tuottamiseen suoraan 3D-tuotetiedosta. Tulen näyttämään kuinka helppoa laadukkaiden dokumenttien luominen on, oletpa sitten CAD-käyttäjä tai et.
 • Cambridgen tapahtumassa ihastuin sovelluksen käyttäjänä merkintöjen linjaamistyökaluun, joka auttaa merkittävästi esitysten siistimisessä. Toinen edellistä näyttävämpi ominaisuus oli interaktiivisen esityksen todella nopea ja helppo linkittäminen toisiin kuvantoihin. Uskon, että versioseminaarissa ihastutte tähän.
 • Simulaatiossa mielenkiintoni kohdistui malleista tehtävään tasoanalyysiin, joka mahdollistaa erittäin nopean ja tarkan analyysin. 

 • DraftSightTM – ei ole mikään salaisuus, että monet asiakkaamme käyttävät vieläkin SolidWorks:n rinnalla 2D-sovelluksia. Näiden sovellusten ylläpitämiseen kuluu yrityksiltä rahaa. Korvaamalla entisen 2D-suunnittelujärjestelmän DraftSight:lla yritykset voivat käyttää 2D-sovellusten ylläpitämiseen varatun budjetin muuhun tarpeelliseen. Tulemme seminaarilla näytämään, miltä DraftSight näyttää ja toimii. 
 • Enterprise PDM –sovellukseen on tullut lukuisia uusia ominaisuuksia, jotka helpottavat ja nopeuttavat sen käyttämistä. Näytän tiedostojen selaamista, uutta päivitystyökalua ja uutta viitteiden päivitystyökalua!

Monta muuta uutta toiminnallisuutta ja työkalua jäi mainitsematta kirjoituksessani, mutta käydään niitä läpi versioseminaareillamme.

Nähdään versioseminaarissa!

Ilmoittaudu www.cadon.fi/sw2011

Terveisin,
Juha Granlund, Technical Consultant
juha.granlund@cadon.fi

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.