Luo jouluinen karkkitanko SOLIDWORKSin avulla

Tiedät varmasti, mikä on candy cane? Raidallinen punainen karkkitanko, joka ripustetaan joulukuuseen. Kuten monen muunkin asian, myös karkkitangon voi piirtää SOLIDWORKSin avulla.

Hyödynnämme Sweep-toimintoa karkkitangon piirtämisessä – sen avulla luodaan karkin muoto. Lisäksi hyödynnämme Dome-ominaisuutta, jolla saadaan lisättyä kurvikkuutta sauvan päihin. Jotta pinta saadaan jaettua kokonaisuuksiin ja saadaan raidallinen väri, käytetään Split line –toimintoa.

Ja näin se käy:

  • Tee ensin luonnos karkin sivusuunnasta ja piirrä viiva, joka on yhdistetty kaareen. Koska tämä malli on suhteellisen helppo ja voidaan luoda vain muutamaa ominaisuutta hyödyntäen, mittakaava on summittainen.
  • Sweep-toiminnon avulla saat luotua luonnoksesta sauvan. Valitse sweep-profiilissa ”Circular Profile” ja lisää halkaisijamitta, joka sopii alkuperäiseen luonnokseen.
  • Tee samalle tasolle toinen luonnos – piirrä puoliympyrä sauvan kumpaankin päähän. Dome-työkalulla lisätään mallin molempiin päihin pyöreä pääty, nämä puoliympyrät määräävät päiden muodon. Valitse etäisyydeksi nolla (0.00mm).
  • Lisää tämän jälkeen kaksi viivaa, jotka ovat 45 asteen kulmassa ja ylittävät mallin molemmilta puolin. Käytä sitten Linear sketch pattern –toimintoa ja monista nämä piirretyt viivat – näillä pilkotaan pinta useisiin osiin käyttäen Split line –työkalua.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Lisää vielä punaista ja valkoista väriä pinnoille, jotka olet juuri luonut. Valmis!