AnyBody Technology A/S

  • SolidWorks on tuonut huomattavaa ajansäästöä
  • Vähemmän virheitä
  • Uusia asiakkuuksia helpommin

HAASTE

AnyBody Technology perustettiin vuonna 2002. Yrityksen toiminta perustuu tutkimusprojektiin, joka alkoi Aalborgin yliopistossa vuonna 1997. Tutkimus koskee koneiden, kuten polkupyörien ja kuntolaitteiden tietokoneoptimointia. Yritys on kehittänyt niin sanotun liikuntaelinten mallin, joka on universaali virtuaalinen malli ihmisen luurangosta nivelineen ja lihaksineen. Tätä käytetään selvitettäessä, miten keho toimii vuorovaikutuksessa koneisiin.

AnyBody Technology A/S

RATKAISU

Tähän asti on ollut hyvin monimutkaista ja aikaa vievää tehdä tarvittavaa koodia mallinnusjärjestelmässä konemallien luomiseksi. Tätä helpottaakseeen AnyBody Technology on kehittänyt erityisen lisäosan SolidWorksiin, joka mahdollistaa konemallien hakemisen suoraan CAD-järjestelmästä. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia sekä yritykselle että sen asiakkaille, sanoo Michael Damsgaard, AnyBody Technologyn kehityspäällikkö.

“Ajatuksemme SolidWorksin käytössä on, että koneethan yleensä jo ovat CAD-malleja, jotka sisältävät virtuaalisesti kaiken tarvitsemamme tiedon. Sen sijaan, että mallintaisimme konemallit omassa järjestelmässämme, voimme hyvin helposti tehdä tarvittavan koodin SolidWorksin lisäosan avulla painamalla nappia ja konemalli on valmis omassa järjestelmässämme,” kertoo Damsgaard.

Hän korostaa, että The AnyBody Modeling –järjestelmän käytettävyys on parantunut huomattavasti, konemallinnuksessa käytetyn SolidWorksin ansiosta ja tämä on tuonut AnyBody Technologylle lisää uusia asiakkuuksia. Samaan aikaan suunnitteluprosessin ja simulointijärjestelmän käyttöönotto on tullut paljon ajankohtaisemmaksi: ”SolidWorksissa on hyvä liittymä muihin järjestelmiin. Tästä johtuen myös pienemmät yritykset pääsevät käyttämään järjestelmäämme tuotteidensa kehityksessä. Lisäksi työ vain helpottuu olemassa oleville asiakkaillemme. He voivat nyt tehdä muutoksia nopeammin ja virheettömämmin.”

Ohjelmistokehityksen lisäksi AnyBody Technology tekee myös konsultointia. SolidWorksin avulla on mahdollista vastaanottaa CAD-malleja asiakkailta ja tuoda ne simulointijärjestelmään nopeammin ja saumattomammin.

“Saamme nyt asiakkaita, jotka eivät aiemmin voineet kuvitellakaan käyttävänsä tätä teknologiaa, koska se on ollut niin monimutkaista,” sanoo Michael Damsgaard.
Michael Damsgaard uskoo, että 3D CAD- ja AnyBody Modeling-järjestelmien välinen integraatio tulee olemaan entistä tiiviimpää tulevaisuudessa: “Uskomme, että teknologiamme tulee sisältymään suoraan CAD-järjestelmään. Tämä mahdollistaa ihmisen ja koneen tehokkaamman yhdistämisen sekä helpomman biomekaanisen analysoinnin asiakkaille, jotka ovat tottuneet käyttämään CAD-työkalua,” hän sanoo.
Damsgaardin mukaan SolidWorks oli looginen valinta kaikista 3D CAD-järjestelmistä, koska se on suosittu ja laajalti käytössä oleva järjestelmä sekä helppokäyttöinen ja suhteellisen edullinen. Lisäksi ohjelmointirajapintaan pääsy on avointa ja helppoa, mikä on tärkeää AnyBodyn kaltaiselle ohjelmistolle. ”Alhainen hinta on tietysti tärkeä tekijä meille pienenä yrityksenä, mutta se on todellakin tärkeä monille tyypillisistä asiakkaistamme”, hän sanoo.

Tuotteet: SOLIDWORKS 3D CAD

Toimialat: Kuljetus- ja liikenne ja Suunnittelupalvelut