ASA-LIFT A/S

  • Tuotekehitysaika lyheni 50%
  • Osien uudelleenkäyttö pitää valmistusajan lyhyenä
  • Lujuuslaskelmilla optimaalinen paino-kestävyyssuhde

HAASTE

ASA-LIFT on yksi maailman johtavista vihannesten keräyslaitteiden valmistajista. Se on kehittänyt suurempia ja tehokkaampia koneita, mutta tuotekehitysaika on lyhentynyt. Tekijät, kuten painon pitäminen mahdollisimman pienenä säilyttäen samalla koneiden kestävyyden, sekä kehitysprosessin virtaviivaistaminen ovat tanskalaisen yhtiön kasvavia haasteita.

ASA-LIFT A/S

RATKAISU

Vastatakseen näihin haasteisiin, ASA-LIFT otti käyttöön SolidWorks Simulation –ohjelmiston.

“Kun saamme tilauksen, meillä on todella vähän aikaa kehittää ja valmistaa laite. Meillä kehitysaika on lyhentynyt noin 50 prosenttia muutaman vuoden kuluessa. Kehitysprojekti saattoi aiemmin kestää viikon, nyt se vie kaksi-kolme päivää. Ilman SolidWorks- ja Simulation –työkaluja tämä ei olisi ollut mahdollista. CAD-järjestelmän ansiosta voimme käyttää uusissa kokoonpanoissa osia olemassa olevista malleista. Näin valmistusaika on lyhyempi,” sanoo suunnittelupäällikkö Niels Bendsen.

Yrityksen koneita käytetään hyvin vaihtelevissa olosuhteissa ympäri maailman. Esimerkiksi vihannesviljelmien maaperä voi olla Euroopassa täysin erilainen kuin Yhdysvalloissa. Tästä johtuen koneiden yksittäisten osien kestävyysvaatimukset ovat valtavan erilaiset.

“Koneistamme on vähitellen tulossa yhä suurempia. Jotta niistä ei tulisi myös painavampia, käytämme SolidWorks Simulationia. Sen avulla saamme tuotteistamme mahdollisimman keveitä ja varmistamme samalla tarvittavan kestävyyden. Saamme selkeän kuvan koneiden kestävyydestä todellisissa olosuhteissa kestävyyslaskelmien avulla,” kertoo Niels Bendsen

Tuotteet: SOLIDWORKS 3D CAD, SOLIDWORKS Simulation

Toimialat: Teollisuuskoneet ja -laitteet