C.C. Jensen A/S

SolidWorks Composerilla 40-50% säästöä huolto-ohjeiden valmistuskustannuksissa
Uudet huolto-ohjeet tuotetaan kolme kertaa aiempaa nopeammin
Tuotemuutokset on helppo päivittää manuaaleihin

”Olemme säästäneet huolto-ohjeidemme valmistuskustannuksissa 40-50% tekemällä niihin kuvat itse SolidWorks Composerilla sen sijaan, että teettäisimme ne alkihankkijalla. Näin työ on paljon nopeampaa ja edullisempaa.”

HAASTE

Vuonna 1953 perustetun perheyritys C.C. Jensenin pääkonttori sijaitsee tanskalaisessa Svenborgin kaupungissa. Yrityksellä on noin 250 työntekijää ja sen liikevaihto on 250 miljoonaa Tanskan kruunua. C.C. Jensenillä on tytäryhtiöitä 12 maassa, 40 jälleenmyyjää sekä yrityskumppania.

Yrityksen haasteina olivat uusien huolto-ohjeiden kehittäminen joustavammin, huolto-ohjeiden tuotantoajan lyhentäminen sekä muutosten tekeminen huolto-ohjeisiin nopeammin ja tehokkaammin.

RATKAISU

“Olemme säästäneet huolto-ohjeidemme valmistuskustannuksissa 40-50% tekemällä niihin kuvat itse SolidWorks Composerilla sen sijaan, että teettäisimme ne alkihankkijalla. Näin työ on paljon nopeampaa ja edullisempaa.” Sanoo meri-insinööri Camilla Kolmos-Meyer C.C. Jenseniltä.

“Säästämme paljon aikaa ja rahaa eikä meidän tarvitse enää käydä edestakaista keskustelua alihankkijan kanssa manuaalien ulkoasusta. Aiemmin sopivan näköisen manuaalin tuottamiseen meni kolme tai neljä päivää. Nyt teemme sen yhdessä päivässä.”, hän sanoo.

Tanskalaisen yrityksen C.C. Jensenin pääkonttori sijaitsee Svenborgin kaupungissa. Yritys kehittää ja tuottaa öljynsuodatinjärjestelmiä, joita käytetään paljon eri yhteyksissä, kuten laivoissa, kaivoksissa, meriteollisuudessa sekä voimalaitoksissa ja tuuliturbiineissa. Öljynsuodatinjärjestelmän käyttäjät saavat huolto-ohjeen järjestelmän mukana, joten he voivat vaihtaa suodatinpatruunat itse. C.C. Jensen käyttää olemassa olevia SolidWorks 3D-mallejaan ja 2D-piirustuksiaan manuaaliensa kuvien pohjana:

“Yksi SolidWorks Composerin hyödyistä on, että muutosten tekeminen on sen avulla hyvin nopeaa. Aiemmin jopa pienten muutosten tekeminen kuviin oli hyvin hidasta. Nyt kaikki käy todella nopeasti.”, kertoo Camilla Kolmos-Meyer. C.C. Jensenille on hyötyä myös PDM-järjestelmästään, SolidWorks Enterprise PDM:stä, joka varmistaa uusimpien versioiden käytön CAD-piirustuksissa ja –malleissa.

C.C. Jensen käyttää SolidWorks Composeria työohjevideoiden tekemiseen tuotannon työntekijöilleen. Lyhyissä videonpätkissä näytetään tarkasti, kuinka suodatinjärjestelmä kootaan. Nyt jokainen uusikin työntekijä ymmärtää heti, kuinka suodatinjärjestelmä kootaan oikein.

Videoita tehdään myös suoraan SolidWorksin 3D-malleista. Lyhyiden videonpätkien avulla kokoonpano-osaston työntekijät voivat käännellä ja pyörittää 3D-kuvia tai suodatinjärjestelmiä tietokoneruudulla, jotta saavat nopeasti täysin tarkan kuvan siitä, miten työ tulisi tehdä. Video auttaa näin varmistamaan, että kokoonpano sujuu sekä nopeasti että oikein. Aiemmin ohjeet oli tehty manuaalisesti paperille ja ne sisälsivät kuvia, joissa oli paljon tekstiä ja nuolia ohjeistamassa työtä.

“Käytimme aiemmin paljon aikaa ja resursseja kokoonpano-ohjeiden kehittämiseen. Nykyiseen verrattuna niistä ei ollut kovin paljon apua. SolidWorks Composerilla luotujen videoiden laatu ja käytettävyys ovat nyt niin paljon parempia, että on melkein mahdotonta tehdä vertailua.”, sanoo laatuinsinööri Svend G. Johannesen, joka on tuottanut videoita kokoonpanoa varten. Hän lisää: ”Suurin etu on ollut se, että kokoonpanon työntekijät voivat nähdä tarkasti kokoonpanon 3D-mallin – melkein kuin pitäisivät suodatinjärjestelmää käsissään. He pystyvät kääntelemään ja pyörittämään mallia aivan kuten fyysistä tuotetta.”

Camilla Kolmos-Meyer kertoo, että C.C. Jensen käyttää SolidWorks Composeria myös markkinointiosastolla. Tällä hetkellä järjestelmän käyttö siellä on vielä pientä, mutta suunnitelmissa on laajentaa käyttöä: ”Olemme aloittaneet projektin manuaalien päivityksistä. Yksi ideoista on käyttää SolidWorks Composeria online-manuaalien tuottamiseen.”