Canoo

Canoo on sähköajoneuvojen valmistaja Kaliforniassa. Yrityksestä tekee erityisen se, että he ovat mukauttaneet perinteisen osta-tai-liisaa -ajoneuvon omistusmallin kestävämmäksi. He hyödyntävät 3DEXPERIENCE-alustan tehoa ja haluavat muuttaa ihmisten näkemyksiä siitä, miten ajattelemme, ajamme, maksamme ja hankimme ajoneuvoja.

”Emme halua olla yksistään vain sähköautoyritys, joka valmistaa auton ja myy sitä jälleenmyyjien kautta. Se ei ole tulevaisuuden kestävä liiketoimintamalli”, sanoo Stefan Krause, yksi Canoon perustajista ja neuvottelukunnan puheenjohtaja, ja jatkaa:

”Monet ihmiset eivät halua nähdä vaivaa siitä, että heidän täytyisi rekisteröidä uusi auto, huoltaa autoa tai myydä käytetty auto. He haluavat maksaa kuukausimaksun ja saada sillä kaikki kulut ja kuljetustarpeet katettua – me luomme auton, joka mahdollistaa tämän.”

Krause tajusi sähköautojen tarpeen tilausmallina, kun hän huomasi, että autot olivat pysäköitynä 90 % ajasta, ja että yhä useammat autot käyttivät tieinfrastruktuuria, jota ei käytetty tehokkaasti ilman reitityksen optimointia, ja että sähköautot olisivat keino vaikuttaa päästöihin. Yhdessä BMW:n entisen johtajan Ulrich Kranzin ja erillisen visionääriryhmän kanssa he muodostivat Canoon.

Uusi siluetti muistettavaksi. Lähde: Dassault Systemes

Yhteistyötä 3DEXPERIENCE:n kautta

Canoolla oli tavoite päästä ajoneuvoillaan markkinoille vuoteen 2021 mennessä, ja päästäkseen tavoitteeseensa he investoivat pilvipohjaiseen 3DEXPERIENCE-alustaan. Alustaan, joka yhdistää kaikki arvokkaat SOLIDWORKS-sovellukset, ja jota he käyttävät nyt maailmanlaajuisesti yrityksen digitaaliseen suunnitteluun ja insinöörityön tekemiseen.

”Olemme käyttäneet 3DEXPERIENCEä pilvipalveluna siitä lähtien, kun aloitimme yrityksemme pyörityksen autotallista vuonna 2017. Koska meillä oli tavoite saada tuotteet nopeasti markkinoille, meillä ei ollut kuutta kuukautta aikaa saada taustatietokoneet toimimaan. Pilvipohjainen järjestelmä on ollut loistava, ja se on toiminut meille saumattomasti useiden siirtojen ja laajennusten kanssa. Laitat vain tietokoneesi pöydälle ja voit heti tehdä tehokasta yhteistyötä ympäri maailmaa.”

”Skateboard”-jalusta, joka sisältää akun ja sähköisen voimansiirron. Lähde: Dassault Systémes

Ainutlaatuista innovointia

Canoon ajoneuvossa on alusta, joka muistuttaa rullalautaa. Siinä on mukana akku ja sähköinen voimansiirto. Alustan päällä on seitsemän hengen hytti, jossa on paljon avaraa tilaa. Ajoneuvon ulkonäkö poikkeaa perinteisestä, siinä on ainutlaatuinen siluetti.

”Me olemme irtautuneet perinteisestä kolmen laatikon suunnittelusta, jotta alustan päällä olisi avointa tilaa”, sanoi Alexi Charbonneau, joka vastaa Canoo-ajoneuvojen alusta- ja ohjaamosuunnittelusta. ”Meidän ajoneuvossa pyörien päällä on ”parvi”, jonka voimme muokata käyttäjän toiveiden mukaiseksi.”

Globaalia yhteistyötä yhdellä alustalla

Nykyään Canoo yhdistää maailmanlaajuisesti yli 150 käyttäjää yhteen 3DEXPERIENCE-alustalle. Ja yritys tulee kasvattavamaan lukua lisää matkan varrella. Suunnittelumetodeista vastaavan Matt Sommerin mukaan pilvityöskentely tarkoittaa, että heidän ei enää tarvitse hallita palvelimia tai infrastruktuuria. Tämä tarkoittaa, että heillä jää enemmän aikaan keskittyä itse tuotekehitykseen.

”Meillä voi olla yhteissuunnittelua, jossa sisäiset asiantuntijamme mallintavat ja tekevät suunnitelmiin muutoksia, ja samaan aikaan toimittajamme ja urakoitsijamme voivat nähdä muutokset reaaliajassa. Meidän ei enä tarvitse hallita tietojärjestelmää tai sitä, missä ihmiset säilyttävät tiedostonsa. He tallentavat ne pilveen ja sen jälkeen ne ovat heti muiden löydettävissä”, Sommer sanoo.

Mahdollisuus yhdistää kaikki ihmiset yhteen paikkaan ratkaisee Canoon ongelman yhdistää nopeasti erilaisia ​​malleja- ja suunnittelutöitä asiantuntijoilta ympäri maailmaa. Tämä on etu, jonka ansiosta heidän tuotteet saadaan markkinoille nopeammin, koska aikaa ei kulu tiedostojen vaihtamiseen toimittajien kanssa. Kaikki työskentelevät yhdessä ja samassa digitaalisessa ympäristössä.

Tavoite mullistaa ihmisten ajattelua ajoneuvoista

Canoo haluaa hyödyntää 3DEXPERIENCE:n tarjoamaa tehoa uudistaa tapaamme ajatella, ajaa, maksaa ja hankkia ajoneuvoja.

”Jos luot innovaatioita, tarvitset digitaalisen alustan, joka toimii. Ja voin todella sanoa, että Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE -alusta on erittäin hyvä tämän tyyppisten innovaatioiden luomiseen, joiden parissa työskentelemme”, Stefan Krause sanoo.

Stefan Krause

Pilvipohjainen järjestelmä, 3DEXPERIENCE, on ollut loistava, ja se on toiminut meille saumattomasti useiden siirtojen ja laajennusten kanssa. Laitat vain tietokoneesi pöydälle ja voit heti tehdä tehokasta yhteistyötä ympäri maailmaa.

Stefan Krause