ClampOn

  • SOLIDWORKS PDM -ohjelmistoon siirtyminen on parantanut kommunikaatiota ja tuottavuutta kaikissa yrityksen eri osastoissa
  • Tuotedokumentaatio voidaan tehdä rinnakkain tuotekehitysprosessin kanssa, mikä tuo säästöjä ajassa

”Suurin yksittäinen asia, jonka opimme SOLIDWORKS-siirtymisprosessissa, liittyy kapasitettiin: nyt voimme käyttää koko yrityksemme kapasiteettia paremmin ja tehokkaammin, kun meillä on hyvät järjestelmät ja hyvät rutiinit.”

HAASTE

Norjalainen ClampOn sijaitsee “maailman öljypääkaupungissa” Bergenissä. Yritys suunnittelee ja valmistaa kaasu- ja öljyteollisuudessa käytettäviä ultraäänisiä sensoreita. Heidän tuotteitaan on käytetty maailmanlaajuisesti jo 20 vuoden ajan, ja yritys vie noin 85-90 prosenttia tuotteistaan Norjan ulkopuolelle. Erittäin tarkkojen instrumenttien täytyy täyttää teollisuuden asettamat tiukat standardit. Instrumenttien käyttöikä on 30 vuotta ja käyttöolosuhteet karut. Eräs ClampOnin vahvuuksista on se, että heillä on kaikki osastot saman katon alla. Kuitenkaan heidän IT-järjestelmänsä, työnkierto mukaanlukien, ei ole aina pystynyt tukemaan eri osastojen välistä tiivistä yhteistyötä.

RATKAISU

Vidar Hundvin on työskennellyt suunnittelijana ClampOnilla jo yli neljä vuotta. Kun hän aloitti uransa yrityksessä, oli ClampOnilla käytössä useita eri CAD-ohjelmistoja ja tiedostot sijaitsivat eri kansioissa. Useita järjestelmiä oli käytetty rinnakkain 20 vuoden ajan, ja parantaakseen tuottavuuttaan ja varmistaakseen paremman kommunikaation ClampOn päätti siirtyä yhteen CAD-järjestelmään. Tämä uusi ratkaisu integroitiin heidän ERP-järjestelmäänsä, joka oli hiljattain uusittu. 

SOLIDWORKS-ohjelmistoihin siirtyminen vaati osaavaa yhteistyökumppania, ja ClampOn valitsi PLM Groupin ratkaisutoimittajaksi. Toimitus sisälsi SOLIDWORKS-ohjelmistot sekä järjestelmän käyttöönoton ja koulutuksen. Lisäksi PLM Group konsultoi CAD-järjestelmien ja suunnittelutiedon harmonisoinnissa. Tehtävänä oli konsultoida, kuinka Inventor ja AutoCAD-tiedostot saadaan siirrettyä eri tiedostokansioista SOLIDWORKS PDM -järjestelmään ja tarvittaessa myös kääntää SOLIDWORKS-formaattiin.

”Minulla on kokemusta eri CAD-ohjelmistoista, ja SOLIDWORKS on erittäin intuitiivinen,” kertoo Vidar. ”Ohjelmiston perusteet on helppo oppia, ja se mahdollistaa myös hyvin yksityiskohtaisen ja edistyksekkäämmän työskentelyn. Ohjelmisto on nopea ja sallii täyden keskittymisen työhön, sillä käyttöliittymä on selkeä. Suurin yksittäinen asia, jonka opimme siirtymisprosessissa, liittyy kapasitettiin: nyt voimme käyttää koko yrityksemme kapasiteettia paremmin ja tehokkaammin, kun meillä on hyvät järjestelmät ja hyvät rutiinit.”

Hyötyjä kaikkiin osastoihin

Vidar ja suunnitteluosasto eivät ole ainoita, jotka ovat hyötyneet uudesta ratkaisusta. Myös muut osastot ovat saaneet ratkaisun avulla säästöjä ajassa.

”Kun viimeistelemme uutta tuotetta koskevan tuotedatan, voimme helposti siirtää sen ERP-järjestelmäämme. Tuotedataan on yhdistetty piirustukset ja kaikki muu data, joita alihankkijat ja tuotanto-osasto tarvitsevat, Vidar selittää.”

ClampOn käyttää myös SOLIDWORKS Composer -ohjelmistoa suurimpaan osaan kuvituksista, joita tarvitaan teknisessä tuotedokumentaatiossa. Esimerkkinä näistä ovat asennusoppaat sekä instrumenttien tuotekortit. Projekti-insinööri Robert Harrison selittää: ”Kun 3D-mallin dataa päivitetään ja muutosten pitää heijastua teknisessä tuotedokumentaatiossa, tiedämme, että päivitys voidaan tehdä muutamalla klikkauksella. Tällä tavoin olemme varmoja siitä, että käyttöoppaat ovat aina ajan tasalla ja niissä on viimeisin tieto.”

Ennen SOLIDWORKSiin siirtymistä tekninen tuotedokumentaatio laadittiin vasta kun kehitysprosessi oli valmis. SOLIDWORKS Composerin ja PDM:n avulla ClampOn voi nyt aloittaa tuotedokumentaation kanssa työskentelyn paljon aiemmassa vaiheessa prosessia kuin ennen. ”Tämä tarkoittaa sitä, että voimme tuottaa tuotedokumentaation rinnakkain tuotekehitysprosessin kanssa sen sijaan, että odottaisimme kehitysprosessin päättymistä,” Robert kertoo ja lisää: ”Mikä tarkoittaa puolestaan sitä, että meillä on materiaali valmiina paljon nopeammin, ja saamme sen myös asiakkaalle paljon nopeammin.”

ERP-integraatio

Jotta SOLIDWORKS saatiin kytkettyä ClampOnin ERP-järjestelmään, yritys työskenteli tiiviisti PLM Groupin Professional Services -osaston kanssa. Tämä on tärkeä prosessi, jossa molempien osapuolten täytyy ymmärtää toisiaan täydellisesti, jotta saadaan hyvä ymmärrys siitä, kuinka PDM-järjestelmä konfiguroidaan heidän tarpeisiinsa sopivaksi.

”Muutaman viikon testauksen ja pienten virheiden korjailun jälkeen järjestelmä toimi hyvin alusta alkaen,” Vidar kertoo. ”Tunsimme olomme luottavaiseksi ja turvalliseksi, kun valitsimme PLM Groupin tähän tehtävään. Nyt meillä on vahva luottamus järjestelmään ja voimme helposti skaalata sitä tuleviin haasteisiin sopivaksi.”