DAVINCI development

  • Olemassaoleviin autoihin verrattuna aerodynaamisemmat autonrungot
  • Mahdollisuus iteroida nopeasti eri korimuutosten vaikutuksia aerodynamiikkaan
  • Talon sisällä tehdyt virtausanalyysit tehokkaampia ja kustannustehokkaampia ulkoistukseen verrattuna
  • Mahdollisuus analysoida useita eri suunnitteluvaihtoehtoja lyhyessä ajassa
  • Tehokkaampi yhteistyö suunnitteluosaston ja virtauslaskentaa suorittavien insinöörien välillä
  • Syvempi ja tehokkaampi kehitysyhteistyö asiakkaiden kanssa

HAASTE

Suunnittelutoimisto DAVINCI development perustettiin Tanskan Billundissa vuonna 2000. Yritys keskittyy olemaan täysin integroitava kehityskumppani asiakkailleen, ja lisäksi heillä on laaja 3D-tulostuslaitteisto. Yrityksellä on nykyään toimintaa Kööpenhaminan lähellä Skovlundessa, Aarhusin lähellä Højbjergissa ja Sønderborgissa. Uuden ralliauton kehitysprojektin yhteydessä tarvittiin tehokkaita ja tarkkoja aerodynaamisia virtauslaskelmia uudesta rungosta, joka oli tehty komposiittimateriaaleista.

RATKAISU

Ensimmäisenä maaliin edistyneen simuloinnin avulla

Uuden ralliauton kehityksen yhteydessä DAVINCI development investoi simulointiohjelmistoon ja saavutti erilaisia liiketoimintaetuja. Nykyisin yritys suorittaa monimutkaisia simulaatiotehtäviä, jotka ennen ulkoistettiin.

Sekunnit erottavat mestarin ja häviäjän moottoriurheilussa. Optimoimalla pienimpiä yksityiskohtia saadaan autoista entistä nopeampia ja ympäristöystävällisempiä. Aiemmin suunnittelijoiden piti tehdä autoista fyysinen malli ja sen jälkeen testata niitä manuaalisesti tuulitunneleissa. Nykyään analyysit tehdään nopeammin, helpommin ja tarkemmin simuloimalla virtuaalisesti auton ympärillä olevan ilman liikkeitä.

DAVINCI development on kehittänyt komposiittimateriaaleista rungon autolle, joka kilpailee DTC-luokassa. Suunnittelutyön tilasi asiakas nimeltä High Class Racing. Kyseisen työn takia yritys päätti investoida simulaatio-ohjelmistoratkaisuun, ja tutkittuaan useita eri ratkaisuja DAVINCI development valitsi SOLIDWORKS Flow Simulationin ja PLM Groupin.

Simulointi tehostaa analysointia

DAVINCI developmentin Structural Specialist Martin Ambo selittää:
”Projektin suurin haaste oli kehittää sisäisesti lähestymistapa, jolla uuden rungon aerodynaamista virtauslaskentaa voitaisiin suorittaa tehokkaasti ja tarkasti. Tarkoituksena oli tehdä auton rungosta vielä enemmän virtaviivaisempi kuin nykyisten DTC-autojen rungot olivat. Ohjelmisto on mahdollistanut meitä tekemään tarkkoja ja nopeita analyyseja, ja meidän ei tarvitse enää edes ajatella fyysisten prototyyppien manuaalisia testitapoja, kuten tuulitunnelitestausta.”

Parempaa kommunikaatiota

DAVINCI development valitsi erityisesti SOLIDWORKS Flow Simulation -ohjelmiston, sillä yrityksen kehitystiimiä johtavan Thomas Mielecin mukaan ohjelmistolla on erittäin hyvä hinta-laatusuhde ja se vastaa yrityksen vaatimuksiin:
”Saamme hyvin nopeasti itse analyysin tulokset samalla kun esitämme niitä visuaalisesti. Tämä tekee tuloksista helpommin ymmärrettävän ja ne on helpompi esitellä muille projektin jäsenille.”

Tiiviimpi yhteistyö

Simulaatio-ohjelmiston käyttöönoton jälkeen sisäinen yhteistyö on lisääntynyt DAVINCI developmentin simulaatio- ja suunnittelutiimien välillä. Lisäksi erilaisten muotoilukonseptien nopea testaus on mahdollista.
Thomas Mielec sanoo:
”Yhteistyömme on tehostunut. Vaikka ralliautoprojektin aikataulu oli hyvin tiukka, pystyimme suorittamaan loppuun monta eri analyysia ja ottamaan tulokset huomioon lopullisessa suunnittelussa.”

Hyötyjä koko liiketoiminnalle

Thomas Mielec korostaa, että simulaatio-ohjelmisto on tuonut koko yritykselle useita eri kilpailuetuja:
”Esimerkiksi myyntiosastomme on saanut paljon paremman työkalun, jonka avulla voidaan kommunikoida DAVINCI developmentin suunnittelun ja simuloinnin kilpailueduista olemassaoleville ja potentiaalisille asiakkaille. Ohjelmiston avulla voimme entistä tehokkaamme esittää kaikille projektin osapuolille analyysiemme tuloksia.”

Tuotteet: SOLIDWORKS Flow Simulation

Toimialat: Kuljetus- ja liikenne