Fors MW

  • Tuotekehitys nopeutui huomattavasti SolidWorksin ja SolidWorks Simulationin ansiosta
  • Materiaalikustannuksissa 20% säästöt
  • Kommunikaatio asiakkaiden kanssa tehostui

HAASTE

FORS MW on ruotsalais-virolainen kuljetus- ja prosessilaitteita valmistava yritys, jonka haasteena oli saada nopeutettua tuotekehitystään. Sekä uusien että olemassa olevien tuotteiden kehitysprosessi täytyi saada lyhyemmäksi ja yritys päätti investoida 3D CAD –järjestelmään.

Fors MW

RATKAISU

Valinta oli SolidWorks, koska se tarjoaa ideaalista toiminnallisuutta sekä tehokkuutta ja lisäksi se on käyttäjäystävällinen. CAD-järjestelmää käytetään sekä osien että isojen kokoonpanojen luomiseen ja hallintaan. Lujuuslaskelmat ja mallien optimointi tehdään SolidWorks Simulation –ohjelmistolla. Uuden tuotteen kehitys kestää vain muutaman kuukauden.

“SolidWorksia käyttämällä on mahdollista kehittää yhä edistyneempiä tuotteita nopeammin ja CAD-järjestelmä kattaa kaikki tuotekehitysprosessissa tarvittavat asiat. Pystymme nykyään suunnittelemaan 3D:ssä kaikki tarvitsemamme osat ja kokoonpanot ja tekemään myöhemmin lujuuslaskelmia sekä rasitusanalyysejä SolidWorks Simulationilla. Kehitysprosessistamme on tullut merkittävästi nopeampi.,” kertoo projektipäällikkö Ago Kakko. Hän lisää, ”ensimmäinen prototyyppi tuotteiden 3D-malleilla on tarkempi, mikä vähentää prototyyppien määrää tuotekehityksen aikana tehden prosessista nopeamman ja sujuvamman.”

Ago Kakko korostaa SolidWorks Simulationin tuomia etuja. ”Laskemme nostimiemme ja trailereidemme osien lujuutta optimoidaksemme ne. Simulaatiosta on tullut hyödyllinen ja perustyökalu uusien tuotteidemme kehityksessä.” Kakko arvioi, että materiaalikustannuksissa voi säästää jopa 20 prosenttia simulaatiota hyödyntämällä. Simulaatiota käytetään paljon uusien tuotteiden kehityksessä säännösten vuoksi sekä liiallisen materiaalikäytön välttämiseksi.

Kakko mainitsee, että SolidWorksia käyttämällä FORS MW on saanut paljon hyötyä, mm. piirustusten generointi on helpompaa ja kaikki tarvittava tuotantoon tarvittava dokumentaatio perustuu samaan 3D-malliin. Hän painottaa myös mahdollisuutta käyttää 3D-informaatiota tehokkaampaan kommunikaatioon asiakkaiden kanssa. ”Aika ajoin asiakkaamme haluavat tarkempia tietoja tuotteistamme. On paljon helpompaa ja nopeampaa vastata heidän kyselyihinsä 3D-mallien avulla eDrawingsissa kuin kirjoittaa sähköposteja ja lähettää niitä edes takaisin,” hän sanoo.

Tuotteet: SOLIDWORKS 3D CAD

Toimialat: Kuljetus- ja liikenne and Tehdas- ja prosessiteollisuus