näyttö ankarissa olosuhteissa

KUORI OY

Räätälöidyt kosketusnäyttöratkaisut Suomesta kaikkiin ympäristöihin ja käyttötarkoituksiin

Espoossa toimiva Kuori Oy on vaativiin ympäristöihin tarkoitettujen kosketusnäyttöratkaisujen innovaattori. Yritys on vielä melko nuori, perustettu vuonna 2016, mutta sen liiketoiminta on ollut vuosi vuodelta erittäin menestyksekästä. He ovat kasvattaneet liiketoimintaansa räjähdysmäisesti joka vuosi, eikä ole ihme, että Financial Times listasi sen yhdeksi Euroopan nopeimmin kasvavista yrityksistä 2021.

Mikä on heidän menestyksensä salaisuus? Mitkä ovat heidän tulevaisuudensuunnitelmansa? Tätä juttua varten meillä oli mahdollisuus haastatella Kuori Oy:n konetekniikaninsinööri Xavier Veilletiä.

Kuori Oy aloitti toimintansa valmistamalla näyttöjä koulutustarkoituksiin terveydenhuoltoalalle. Nyt heidän kosketusnäyttönäytönsä, maksupäätteensä ja näyttönsä on suunniteltu käytettäväksi useilla eri toimialoilla, kuten terveydenhuollossa, ulkoilussa, vähittäiskaupassa, majoitus- ja ravitsemisalalla sekä puolustuksessa. He ovat erikoistuneet yhdistämään elektroniikan, ohjelmistot, konetekniikan ja termodynamiikan.

Kosketusnäyttö
Näytöt voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaan

”Meillä on omat androidin kanssa yhteensopivat ohjelmistomme ja laitteistomme, joten voimme räätälöidä ne mukautumaan mihin tahansa ympäristöön. Yksi tärkeimmistä kilpailutekijöistämme markkinoilla onkin kyky tarjota nopeasti räätälöityjä ratkaisuja”, Xavier tiivistää.

”Sen lisäksi meistä on hiljattain tullut Googlen EDLA-kumppani – yksi harvoista maailmassa – jonka ansiosta voimme valmistaa Googlen sertifioimia Android-kosketusnäyttöjä. Ne käyttäytyvät aivan kuten tavalliset kannettavat tabletit, ja niissä on virtaviivaistetut etähallintaominaisuudet.”

Kosketusnäyttö_terveydenhuollossa
Kuori Oy aloitti näyttöjen valmistuksen terveydenhuoltoalalle koulutustarkoituksiin.

Ankarien ympäristöjen digitalisointi

Kuori valmistaa kosketusnäyttöjä teollisuuskäyttöön, joten niiden on kestettävä nesteitä, syövyttäviä aineita ja metallipölyä, joita tehtaissa tavallisesti on.

”Haluamme levittää teknologiamme käyttömukavuutta kaikkialle, missä niitä tarvitaan. Tehtävämme on tarjota korkealaatuisia näyttöjä maailman vaativimpiin ympäristöihin”, Xavier sanoo.

Kaikki Kuori Oyn tuotteet valmistetaan mittatilaustyönä ja ne täyttävät korkeimmat ympäristönsuojelustandardit. He valmistavat samoja tuotteita käytettäväksi esimerkiksi Lapissa (jossa on – 40 astetta) ja Arizonassa (jossa on + 40 astetta), jotka ovat ääriesimerkkejä erilaisista lämpötilavaatimuksista, jotka heidän täytyy myös ottaa huomioon.

kosketusnäyttö rautatieasemalla
Rautatieasemilla olevat laitteet on suojattu varkausyrityksiltä tai vahingoittumiselta.

”Ympäristöuhkien lisäksi näyttöjen on oltava riittävän vahvoja kestämään kovaa käyttöä ja ilkivaltaa. Laitteemme ovat usein paikoissa, kuten juna-asemilla, joissa ne jätetään pitkiksi ajoiksi vartioimatta, ja siksi niiden on oltava säänkestäviä ja suojattuja varkausyrityksiltä tai vahingoittumisilta.

Tehtäväni on varmistaa, että tuotteemme eivät vain näytä hyvältä vaan myös toimivat näissä ankarissa olosuhteissa. Se on minun ja se on meidän yrityksemme erikoisosaamista”, Xavier selittää.

Vieläkin suurempia näyttöjä on luvassa

Kuori Oy ei ole aina tekemisissä karujen ympäristöjen kanssa, vaan se tuottaa ratkaisuja myös sisätiloihin. Näyttöjä pysäköintihalleihin maksuja varten ja sisäurheiluun, kuten esimerkiksi golfharjoitteluun. Kuorin suurin asiakaskunta on tällä hetkellä kuitenkin ulkourheilumarkkinat, jonne he toimittavat interaktiivisia näyttöjä, jotka ovat kooltaan 21,5 tuuman ja 32 tuuman välillä.

Yritys on siirtymässä yhä enemmän digitaalisten opasteiden ja jopa 86 tuuman suurnäyttöjen valmistukseen. ”Suurimmat LCD-näytöt valmistetaan mainontaan, jonka markkinat kasvavat vuosi vuodelta”, Xavier paljastaa.

SW-simulointi on keskeinen työkalu tuotteiden laadun testaamisessa

Kuorin työntekijät käyttävät suunnittelutyökaluina SOLIDWORKSia ja Simulationia.

”Jotta voimme kehittää tuotteitamme yhtä nopeasti kuin me nyt teemme, meidän on voitava luottaa suunnitteluumme tuotannossa. Haluamme myös olla varmoja siitä, että tuotteemme ovat niin hyviä kuin lupaamme. Jotta voimme täyttää nämä vaatimukset, on tärkeää, että voimme testata suunnitelmamme etukäteen, ja tässä kohtaa Simulation astuu kuvaan.

Koska tarjoamme räätälöityjä ratkaisuja erilaisiin ympäristöihin, Simulationin avulla on helppo suorittaa useita testejä ilman välitöntä tarvetta prototyypin tekemiseen. Mekaanisen suunnittelun näkökulmasta Simulation on siis meille tärkeä työkalu”, Xavier sanoo.

Säästä aikaa, älä työskentele sokeasti

”Ilman simulointiohjelmistoa tuotekehitys olisi kallista ja hidasta. Ilman simulointitekniikkaa jokainen suunnittelupäätös olisi lähes oma prototyyppinsä. Jotain suunnitellaan ensin hyvin nopeasti, sitten tehdään prototyyppi ja suoritetaan testit. Ja jos suunnitelma ei toimisi, pitäisi aloittaa alusta ja toistaa prosessi. Tämä työskentelytapa on tehoton”, Xavier sanoo.

”Solidworks Simulationin ja Flow Simulationin avulla voimme kokeilla teorioita ja ideoita paljon vapaammin, mikä antaa meille mahdollisuuden tehdä parempia valintoja nopeammin”. Flow Simulationin avulla voimme tehdä jopa monimutkaisia virtaussimulaatioita, mikä on ratkaisevan tärkeää lämmönhallinnan kannalta, josta olemme ylpeitä”, Xavier jatkaa.

Simulointi luo turvallisuudentunnetta ja lisäarvoa

Solidworks Simulation mahdollistaa tuotteiden yksinkertaisen rasitus- ja venymistestauksen. Ohjelmiston avulla on myös mahdollista ennustaa, miten tuotteet toimivat käytössä. Voit laatia pahimman mahdollisen skenaarion ja simuloida sitä sitten iteratiivisena suunnitteluprosessina. Solidworks Simulationin tarjoamien työkalujen avulla voit helposti räätälöidä suunnittelun vastaamaan tarpeitasi.

”Simulointipaketti, joka meillä on käytössä, mahdollistaa myös tärinätestauksen suorittamisen. Tämä on erittäin kätevää laitteillemme, jotka ovat käytössä juna-asemilla tai hiihtokeskuksissa, joissa on paljon tärinää ja kolinaa, joka voi ravistella pultteja irti jne. Olemme tehneet myös pudotustestejä, jotka koskevat vain muutamia tuotteitamme, mutta tuovat lisäarvoa asiakkaillemme.

Simulointien tekeminen luo suunnittelijalle turvallisuudentunnetta. Kun lopulta saat käsiisi prototyypin ja testaat sitä, tiedät, että jos se ei toimi, se on silti hyvin lähellä toimivaa. On helppo ymmärtää, miksi se ei toiminut, ja tiedät, että tarvittavat muutokset ovat vain pieniä.

Hienointa on se, että voin suorittaa useita simulaatioita lyhyessä ajassa. Voin jättää akkujen simuloinnut viikonlopun yli ajettavaksi, tulla maanantaiaamuna töihin ja saada valmiina tietooni viisi eri asiaa, joita on jo testattu ilman, että minun tarvitsee nostaa sormeakaan”, Xavier selittää.

Kosketusnäyttöjä golfkentällä
Kuorin näyttöjä käytetään golfkentällä Hørsholmissa Tanskassa.

PLM Groupin start-up-ohjelma antoi vauhtia liiketoiminnalle

”Tuotteiden käyttöönotto oli mutkatonta, ja olemme käyttäneet PLM:n teknistä tukea muutaman kerran. Aina on ollut helppo tavoittaa joku, jos olemme tarvinneet apua esimerkiksi lisenssien kanssa. Ja aina kun olemme tarvinneet apua simuloinnin käyttöönotossa, tuki oli innokas auttamaan meitä. Jopa silloin, kun simulointitiedostot olivat valtavia, tekninen tiimi pystyi suorittamaan niille vianmääritystestejä.”

Yrityksen alkuvaiheessa Kuori osallistui PLM Groupin ja Dassault Systémesin yhdessä tarjoamaan Start-up-ohjelmaan. 3DEXPERIENCE Works for Startups -ohjelma  tarjoaa ohjelmistoja, koulutusta ja markkinointiresursseja liiketoiminnan varhaisessa vaiheessa oleville yrityksille. 

”Alussa meillä ei ollut paljon resursseja käytettävissämme, joten oli suuri etu, että PLM Group tarjosi meille Startup-ohjelman, jossa voi saada ilmaisia lisenssejä tietyksi ajaksi. Se auttoi meitä innovoimaan ja aloittamaan liiketoimintamme ilman riskiä ostaa ohjelmistoja, joita emme tule käyttämään”, Xavier luettelee muutamia ohjelman etuja.

”Olemme tyytyväisiä kumppanuuteemme PLM Groupin kanssa, ja aiomme käyttää heidän konsultointipalvelujaan myös tulevaisuudessa.”

Vain taivas rajana

Vaikka Kuori on pieni yritys, se on erittäin kilpailukykyinen. Heidän tulevaisuutensa näyttää rajattomalta. Kuori Oy:n odotetaan laajentuvan tänä vuonna, sillä he ovat muuttaneet uusiin tiloihin, heidän toimistonsa koko on kolminkertaistunut ja he palkkaavat uusia työntekijöitä, sillä heidän tuotteidensa kysyntä kasvaa koko ajan.

”Haluamme löytää uusia asiakkaita ja uusia paikkoja, joihin voimme laittaa teknologiamme. Uskomme, että kustannustehokkaat ja laadukkaat tuotteemme houkuttelevat uusia asiakkaita, kun tuotteemme tulevat yhä tunnetummiksi. Valikoimassamme on laaja tuotevalikoima, ja innovoimme jatkuvasti uusia tuotteita.

Haluamme olla ensimmäisinä markkinoilla, ja meillä on meneillään jännittäviä tuotekehityshankkeita. Muutamia mainitakseni, olemme luomassa valtavia digitaalisia opasteita mainosalan käyttöön, kosketusnäytöllisiä maksupäätteitä sähköautojen latausasemille ja 65-tuumaista kosketusnäyttöpöytää, joka reagoi vain sormiin”, Xavier paljastaa.

Haluatko tietää lisää PLM Groupin tarjoamista ratkaisuista? Ota meihin yhteyttä nyt!

Xavier_Veillet

Kuori haluaa olla edelläkävijä ja PLM Group haluaa tehdä edelläkävijöitä. Se on voittava yhdistelmä.

Xavier Veillet

Menestystarinan tuotteet

  • SOLIDWORKS Simulation

    SOLIDWORKS Simulation Simulaation ja virtuaalitestauksen avulla ei tarkastella pelkästään tuotteen toimivuutta. Ne auttavat ymmärtämään, kuinka tuotteesi käyttäytyy todellisuudessa. SOLIDWORKS Simulation -ohjelmiston avulla voit arvioida toimivuutta, …

  • SOLIDWORKS Flow Simulation

    SOLIDWORKS Flow Simulation Simuloi nestevirtausta, lämmönsiirtymää ja nestevoimia, jotka ovat kriittisiä tuotteesi toiminnallisuuden kannalta. CFD-analyysin ansiosta oivallukset jalostuvat markkinoiden parhaiksi innovaatioiksi OTA YHTEYTTÄ EDISTYNYT SIMULOINTI …