KWH Mirka Oy Ab

Sähköhiomakoneen tuuletinjärjestelmän tuotekehitysaika lyheni 50%
Useiden fyysisten prototyyppien tarve eliminoitui
Merkittäviä kustannussäästöjä kehitystyössä
Parempi ja kestävämpi tuote, jossa tehokkaampi jäähdytysjärjestelmä

”Käyttämällä SolidWorks Flow Simulationia laitteen läpi kulkevien ilmavirtausten simuloinnissa, saimme projektin valmiiksi 50% nopeammin verrattuna aiempiin samanlaisiin projekteihin. Tuotteesta tuli myös paljon parempi kuin ennen.”

HAASTE

Vuonna 1943 Helsingissä perustetulla KWH Mirka Oy Ab:lla on nykyään noin 1000 työntekijää. Mirka on kansainvälinen yritys, joka kuuluu KWH-yhtymään ja sillä on tytäryhtiöitä noin 15 maassa sekä liikevaihtoa noin 200 miljoonaa euroa. Yrityksen päätuotteita ovat hiomatuotteet ja lisäksi se kehittää sekä tuottaa maailman johtavia hioma- ja kiillotuskoneita.

Yrityksen haasteena oli vähentää sähköhiomakoneen lämpötilaa toiminnan aikana. Lisäksi tuuletinjärjestelmän optimointi perustui aiemmin enemmänkin arvailuun kuin fyysisiin faktoihin.

RATKAISU

Tehokkaat jäähdytysjärjestelmät valmistuvat 50% nopeammin Simulationin avulla

KWH Mirka on säästänyt sekä aikaa että rahaa käyttämällä SolidWorks Flow Simulationia ilmavirtausten simuloinnissa uuden sähköhiomakoneensa tuuletinjärjestelmän kehityksessä.

“Muutamat käyttäjät kokivat, että tietyissä olosuhteissa yksi sähköhiomakoneistamme kuumentui liikaa käytön aikana ja päätimme kehittää uuden ja tehokkaamman tuuletinjärjestelmän laitteeseen. Käyttämällä SolidWorks Flow Simulationia laitteen läpi kulkevien ilmavirtausten simuloinnissa, saimme projektin valmiiksi 50% nopeammin verrattuna aiempiin samanlaisiin projekteihin. Tuotteesta tuli myös paljon parempi kuin ennen.” Näin kertoo Caj Nordström, joka vastaa monenlaisten maailmankuulujen hiontaan ja kiillotukseen tarkoitettujen työkalujen tuotekehityksestä Mirkalla. Työkaluja käytetään yrityksen päätuotteiden, kuten hiomapaperin ja hionta-aineiden sekä kiillotuksen yhteydessä esimerkiksi auto-, vene- ja huonekaluteollisuudessa.

KWH Mirka käyttää SolidWorksia kaikkien uusien työkalujensa 3D-suunnittelussa ja sillä on käytössään kolme ohjelmistolisenssiä. Yritys käyttää SolidWorksia myös omien sisäisten tuotantokoneidensa suunnittelussa.

Tehokkaat jäähdytysjärjestelmät ovat keskeisessä asemassa

Tehokkaat jäähdytysjärjestelmät ovat keskeisessä asemassa sekä Mirkan työmpäristössä että sen sähkötyökalujen kestävyydessä. Koska laitteita käytetään usein melko lämpimässä ympäristössä, jäähdytysjärjestelmien täytyy olla hyvin tehokkaita, jotta työkalut eivät kuumene liikaa.

Aiemmin KWH Mirkan kehittäessä jäähdytysjärjestelmää uuteen koneeseen, tuotekehitystiimiin täytyi enemmän tai vähemmän arvata tehokkain suunnitelma, kertoo Caj Nordström: ”Meiltä vei melko kauan aikaa useiden fyysisten prototyyppien tekemiseen ja testaukseen sekä järjestelmän jäähdytystehon tarkistamiseen. Viimeisimmässä tuotekehitysprojektissa pystyimme nopeasti simuloimaan ja analysoimaan ilmavirtausta sekä optimoimaan suunnitelman SolidWorks Flow Simulationilla ilman useita fyysisiä prototyyppejä.”

Kustannustehokkuutta SolidWorks Flow Simulationilla

Caj Nordström arvioi, tuuletinjärjestelmän kehitys valmistui puolet nopeammin verrattuna aiempiin samanlaisiin projekteihin ja oli paljon kustannustehokkaampi. ”Kehitysprojekti on ollut suuri menestys. Otimme SolidWorks Flow Simulationin käyttöön pienillä resursseilla. Simuloimme ohjelmistolla olemassa olevaa mallia ja löysimme nopeasti useissa koneen kohdissa ilmavirtauksen ja jäähdytyksen osalta parannettavaa. Tämä olisi ollut lähes mahdotonta ilman simulointia.”

Hän lisää, että tuotekehitystiimi käytti yhtä ainoaa fyysistä prototyyppiä uuden hiomakoneen mallin optimoimisessa. Tämä osoittaa, että simulaation tulokset olivat tarkkoja ja ne johtivat odotettua huomattavasti tehokkaampaan jäähdytykseen.

Lisäksi KWH Mirka käyttää SolidWorks Simulationia sekä staattisiin että dynaamisiin kestävyyslaskelmiin epäkesko- ja kiillotuskoneidensa mekanismien kehityksessä, jossa yksittäiset komponentit altistuvat jatkuville vaihteleville kuormille. Näiden simulaatioiden avulla mekanismien mallit on optimoitu sekä kestävyyden että materiaalinkulutuksen osalta.

SolidWorks Enterprise PDM -ohjelmistoa tarvittiin

KWH Mirka on hankkinut hiljattain SolidWorks Enterprise PDM –ohjelmiston hallitakseen kaikkea teknistä informaatiotaan. Yrityksessä on parhaillaan käynnissä järjestelmän käyttöönotto työkalujen kehitysosastolla.

“Otamme PDM-järjestelmän käyttöön, koska meidän täytyy yhä suuremmassa määrin pystyä hallitsemaan tuotteidemme teknistä tietoa varmistaaksemme, että käytämme aina CAD-mallien ja muun tiedon uusimpia versioita,” sanoo Caj Nordström.