Lahden Autokori

  • Suunnittelu tehostui 10-15 % HostPLM:n avulla
  • Joustavampi, turvallisempi, vakaampi ja kustannustehokkaampi PDM-ratkaisu
  • Mahdollisuus käyttää PDM-järjestelmää missä vain
  • Kommunikoinnista asiakkaiden kanssa tuli tehokkaampaa
  • Ei tarvinnut investoida uusia palvelimia

HAASTE

Aiemmin Lahden Autokorin suunnittelijat kohtasivat suuria päivittäisiä ongelmia PDM-järjestelmän vasteaikojen kanssa. Syy tähän oli se, että yrityksen palvelimilla ei ollut tarpeeksi fyysistä muistitilaa ja ne olivat muutenkin vanhoja. Yritys oli jo päättänyt ulkoistaa SolidWorks Enterprise PDM:n toiminnan, kun sille esiteltiin HostPLM-ratkaisu.

Lahden Autokori

RATKAISU

”Olimme hyvin vaikuttuneita ratkaisusta ja päätimme hankkia sen heti. HostPLM ja HostPLM Box –järjestelmä, joka on sijaitsee fyysisesti meillä, tarjoaa sekä nopeutta että turvallisen ja salatun kommunikaatiomahdollisuuden. Latenssiongelmat ovat kadonneet kokonaan,” sanoo Rami Saario

Rami Saario painottaa myös, että HostPLM on maantieteellisestä sijannista riippumaton ja toimii erilaisilla laitteilla, kuten mobiililaitteilla. Tämä on helpottanut kommunikaatiota asiakkaiden kanssa: ”Keskustellessamme asiakkaiden kanssa, voimme puhua juuri siitä, mitä sillä hetkellä tietokoneruudulta näytämme. Tämä tekee tuotekehitysprosessista paljon tehokkaampaa. Asiakkaamme saavat paremman kuvan tuotteistamme jo suunnittelun varhaisessa vaiheessa, jolloin heidän mahdolliset muutostoiveensa ja lisäyksensä on helppo toteuttaa. Näin vältämme paljon kalliimmat muutokset tuotantovaiheessa.”

Mahdollisuus käyttää järjestelmää eri laitteilla paikasta riippumatta, tarkoittaa Lahden Autokorin työntekijöille myös parempia mahdollisuuksia käyttää sitä työpaikalla sekä kotona. Paljon matkustavalla myyntihenkilöstöllä on aina pääsy ajantasaiseen informaatioon oikeassa paikassa oikeaan aikaan, Rami Saario kertoo. HostPLM-järjestelmää käytetään after sales –toimintojen tukemisessa, kuten varaosien hallinnassa sekä huolto- ja korjaustoiminnassa. Lahden Autokori suunnittelee myös toimittavansa yhteistyökumppaneille, kuten ulkoistetuille suunnittelijoille, pääsyn tietyn tyyppiseen informaatioon järjestelmässä.

PDM-järjestelmässä on muistitilaa 800 GB ja se on suurin IT-järjestelmä Lahden Autokorilla. Järjestelmää käyttää 10-12 henkilöä kokopäiväisesti ja 8-10 osa-aikaisesti. Aiemmin IT-henkilö on työskennellyt kokopäiväisesti ratkaistakseen järjestelmähaasteita. Nyt hän sen sijaan tekee tuotekehitystyötä yrityksen ERP-järjestelmän parissa.

HostPLM:n käyttöönotto on tuonut merkittäviä säästöjä myös IT-osastolle ja laitteistoinvestointeihin. Rami Saario kuvailee HostPLM-järjestelmää tietynlaiseksi ”takaisinmaksuksi”. ”HostPLM on tehnyt todella hyvää lompakolle,” hän sanoo ja lisää: ”HostPLM otettiin käyttöön viikossa ja järjestelmä toimi heti moitteettomasti ilman yhtään mainittavaa ongelmaa.”

Tuotteet: SOLIDWORKS 3D CAD, HostPLM, SOLIDWORKS PDM

Toimialat: Kuljetus- ja liikenne