AMADA Automation Europe Oy

SOLIDWORKS PDM Professional –järjestelmän käyttöönotto toi huomattavia säästöjä suunnitteluun käytetyssä ajassa.
PDM-ratkaisu toi entistä parempaa kapasiteettia käsitellä tiedostoja.
PLM Group toteutti ratkaisun nopeasti ja asiakkaan puolelta erittäin vaivattomasti.

”Olemme todella tyytyväisiä siihen, miten PLM Group hoiti koko projektin. Kaikki osa-alueet vietiin läpi moitteetta, ja pääsimme yllättävän helpolla uuden järjestelmän pariin. Tämä prosessi puhtaasti onnistui.”

HAASTE

AMADA Automation Europe Oy kehittää ja valmistaa ohutlevyjen automaattiseen käsittelyyn soveltuvia ratkaisuja. Yritys on yksi Euroopan johtavista alallaan, ja sijaitsee Pännäisissä sekä Lappeenrannassa. Yritys tarjoaa myös ohjelmistoja ja tukipalveluja FMS-ratkaisuihin. LKI Käldman on perustettu vuonna 1979 ja työllistää yli 160 henkilöä.

RATKAISU

AMADA Automation Europe Oy:n tarina SOLIDWORKS PDM Professionalin käyttöönoton takana on suhteellisen tavanomainen. Käytössä ollut PDM-ratkaisu ei ollut enää ajan tasalla yrityksen tarpeisiin nähden, ja perusteellisen arvioinnin jälkeen se päätettiin vaihtaa toiseen.

”Lähtökohtaisesti haimme parempaa ratkaisua, koska olimme kasvaneet vanhasta ratkaisusta ulos. Ohjelmiston käyttäjämäärä oli kasvanut, ja samaten ajan saatossa tiedostojen määrä. Vanha PDM-ohjelmisto ei palvellut meitä enää kunnolla, joten päädyimme etsimään tehokkaampaa ratkaisua. Halusimme nopeuttaa suunnittelijoidemme työtä, sillä he painivat päivittäin hitaan ohjelmiston kanssa, mikä puolestaan söi tehokasta työaikaa,” kertoo Benny Strömberg, AMADA Automation Europe Oy:n IT-vastaava.

”Olemme tehneet PLM Groupin kanssa yhteistyötä vuodesta 2010. Vuonna 2015 päätimme ottaa SOLIDWORKS PDM Professional –ohjelmiston käyttöön. SOLIDWORKS PDM Professional istui yrityksemme muihin IT-hankkeisiin ja järjestelmiin suhteellisen helpon integraation avulla,” jatkaa Benny.

Testauksesta työpöydille

LKI Bennäs 2014

Kari Järviö, PLM Group Suomen Key Account Manager, kertoo toteutuksesta seuraavaa: ”Pääsimme nopeasti alkuun ohjelmiston toteutuksen kanssa heti, kun saimme sopimukset tehtyä. Pystytimme testiympäristön, ja testausaika oli arviolta noin viikko. Kokonaisuudessaan testaamiseen kului aikaa noin pari viikkoa. Tällaisissa projekteissa suurin riskitekijä on olemassaolevan tiedon siirtäminen uuteen järjestelmään, mutta tässä tapauksessa siirtyminen sujui helposti.”

Benny jatkaa: ”PLM Group teki esiselvityksen tarpeistamme, rakensi testiympäristön ja testasimme, miten järjestelmä toimii. Siirtyminen oli jouhevaa, ja ohjelmisto meille sopiva. Suunnittelijat koulutettiin käyttämään uutta ohjelmistoa hyvissä ajoin ennen käyttöönottoa. Massa-ajona toteutetussa tiedonsiirrossa meni yksi viikonloppu, eli perjantaina kotiinlähdön aikaan aloitettiin siirto ja se oli valmis maanantaiaamuna. Suunnittelijat pääsivät heti maanantaiaamuna suoraan uuden ohjelmiston pariin.”

AMADA Automation Europe Oy:n henkilöstö koulutettiin uutta ohjelmistoa varten kahden päivän aikana. Ensimmäisenä päivänä koulutuksessa olivat kaikki käyttäjät ja suunnittelijat, toisena päivänä adminit eli järjestelmän pääkäyttäjät. ”Lähtökohtaisesti yhden päivän koulutus oli meille riittävä, sillä ohjelmisto itsessään on helppokäyttöinen. Haluamme pitää asiat yksinkertaisina, silloin kierto on helppoa ja vaivatonta. Homma sujuu paljon paremmin,” kertoo Benny.

Tulokset

AMADA Automation Europe:lla koetaan, että SOLIDWORKS PDM Professional soveltuu heille täydellisesti ja on juuri sitä mitä he hakivat. Ohjelmisto on tuonut ennen kaikkea nopeutta suunnitteluun. Daniel Häggblom, AMADA Automation Europe:n suunnittelija, oli mukana SOLIDWORKS PDM Professionalin käyttöönotossa sekä järjestelmän toiminnallisuuden määrittelyn että testauksen puolelta. ”Ennen ensimmäistä PDM-ohjelmaa, tiedostot olivat levyjaolla ja revisiointi hoidettiin manuaalisesti. Nyt revisiosta luodaan aina uusi tiedosto, ja joskus tulevaisuudessa tiedosto linkittyy tietoineen automaattisesti ERP-järjestelmään. Lisäksi meidän on nyt mahdollista avata vanhat revisiot helposti, jos haluamme katsoa, miltä ne näyttivät ennen. Tämä oli vanhalla ohjelmistolla erittäin vaikeaa. Meidän kaikkien suunnittelijoiden mielestä SOLIDWORKS PDM Professional on erittäin nopea entiseen ohjelmistoon verrattuna, ja hakutyökalu on koettu hyödylliseksi työskentelyssä. Lisäksi piirustusten hyväksymisprosessi on entistä helpompaa, kun työkierto on rakennettu tukemaan toimintatapojamme.”

”Lisäksi uusi ohjelmisto mahdollistaa etätyöskentelyn,” jatkaa Benny.

Yhteistyö PLM Groupin kanssa jatkuu

DSC2557

Sekä AMADA Automation Europe Oy että PLM Group ovat innoissaan onnistuneesta PDM-projektin toteutuksesta, ja seuraavaksi kehitteillä on PDM-ohjelmistosta linkki ERP-järjestelmään, jotta saadaan vietyä tuoterakenteet järjestelmästä toiseen. Ajatuksena on poistaa manuaalinen työ järjestelmien väliltä ja minimoida inhimilliset virheet.

”Oleellista tässä koko projektissa on se, että migraatio vanhasta ohjelmistosta sujui hyvin. Se on yleensä haastavaa silloin, kun korvataan vanhaa tietojärjestelmää täysin uudella järjestelmällä. Toinen tärkeä seikka on se, että projekti pystyttiin pitämään yksinkertaisena ja lyhyenä. Usein tällaiset projektit tapaavat olla monimutkaisia ja ei-käyttäjäystävällisiä, kun taas yksinkertainen pysyy aina toimivana,” kertoo Kari.

”Olemme todella tyytyväisiä siihen, miten PLM Group hoiti koko projektin. Kaikki osa-alueet vietiin läpi moitteetta, ja pääsimme yllättävän helpolla uuden järjestelmän pariin. Tämä prosessi puhtaasti onnistui,” Benny kehuu.

SAMSUNG CSC

 

 

 

 

 

Kari Järviö, Daniel Häggblom ja Benny Strömberg