LMCE Group

LMCE Group rakentaa parempaa maailmaa vähemmillä koneilla. SOLIDWORKS-ratkaisujen ansiosta tuotesuunnittelua voidaan tehdä paikkariippumattomasti monesta eri lokaatiosta, ja on siksi hyvä ratkaisu konsernitasolla. Tässä jutussa Lännen Tractorsin tuotekehityspäällikkö Ville Pesonen kertoo, kuinka SOLIDWORKS PDM Professional on parantanut heidän tuotetiedonhallintaansa.

Kestäviä tuotteita innovatiivisilla työkaluilla

LMCE Group (Lännen Mobile Construction Equipment) on kansainvälinen älykkäiden ja liikkuvien monitoimikoneiden toimittaja. Tämä tarkoittaa sitä, että suunnittelijat kehittävät korkealaatuisia tuotteita, jotka kestävät pitkään, ja joilla on alhaiset CO2-päästöt sekä kyky suorittaa useiden eri konetyyppien tehtäviä. SOLIDWORKS-ratkaisut auttavat suunnittelijoita saavuttamaan nämä tavoitteet.

LMCE Group on edelleen yksityisomistuksessa, ja sen tehtaat sijaitsevat Suomessa ja Ruotsissa. 160 henkilöä työllistävän yrityksen historia ulottuu 1950-luvulle ja siihen kuuluvat seuraavat yritykset:

  • Lännen MCE Oy, Lännen Tractors Oy ja Aquamec Oy Suomessa
  • Lannen Tractors AB ja Lundberg Hymas AB Ruotsissa.

LMCE Group valmistaa koneita erilaisiin ympäristöihin ja käyttötarkoituksiin: Älykkäät ja liikkuvat ratkaisut infrastruktuuriin ja julkisiin töihin, kunnallistekniikkaan, kaupunki- ja kiinteistöhuoltoon sekä vesiympäristöön.

Lännen 8700M – Ketterä ja nopea monikäyttöinen kaivurikuormaaja

SOLIDWORKS PDM Professionalin edut

Vuosia sitten Lännen Tractors sai yrityskaupan myötä ylimääräisiä SOLIDWORKS-lisenssejä, mikä johti koko konsernin laajuiseen keskusteluun siitä, että siirrytäänkö silloisesta multi-CAD-ympäristöstä käyttämään vain yhtä alustaa.

”Päätimme jatkaa SOLIDWORKS-tuotteilla ja vaihdoimme SOLIDWORKS PDM -ratkaisuun. Koska SOLIDWORKS PDM Professional on täysin integroitu SOLIDWORKS CAD:iin, PDM Professional oli selkeä valinta”, sanoo tuotekehityspäällikkö Ville Pesonen.

Päätös hallita tuotetietoja PDM:ssä on auttanut Lännen Tractorsia optimoimaan tuottavuutta ja yhteistyötä.

”On aina hyvä, että käytössä on vain yksi PDM-järjestelmä. Uskon, että yhteistyö konsernin sisällä on jatkossa entistäkin sujuvampaa. Koska SOLIDWORKS tuotteita käytetään laajasti, se antaa meille enemmän joustavuutta tehdä yhteistyötä myös alihankkijasuunnittelijoiden kanssa. Kun heillä on jo lisenssit valmiina ja he tuntevat ohjelmiston, niin meidän tarvitsee hankkia heille vain vuokralisenssit, jotta he pääsevät käyttämään PDM-järjestelmää.”

LMCE Group on pystynyt laajentamaan liiketoimintamalliaan – tarjoaa suunnittelua myös palveluna

Kun on vain yksi alusta jossa suunnittelu tehdään, ei ole väliä tehdäänkö suunnittelutyö yrityksen sisällä itse ja/tai ulkoistettuna. Suunnitteluresursseja voidaan hyödyntää myös konsernin sisällä. Suunnittelijoille voidaan tarjota uusia haasteita konsernin muiden yhtiöiden projekteista, mikä ei ainoastaan ylläpidä motivaatiota, mutta saa myös osaajat sitoutumaan.

SOLIDWORKS on ammattimainen suunnitteluohjelmisto, jota käyttää myös monet alihankintayritykset. Vanhan PDM-järjestelmän kanssa työskennellessään Lännen Tractorsilla oli hyvin rajallinen määrä alihankkijoita käytettävissään, koska suunnittelijoilla ei ollut kokemusta muista suunnitteluohjelmista kuin SOLIDWORKSista.

”Nyt suunnittelu ei rajoitu myöskään ainoastaan vain omiin tuotteisiimme, Lännen Tractors tarjoaa suunnittelupalveluita myös sopimustuotteisiin. Työntömastotrukki Mecaliftille ja N-sarjan harvennusharvesteri Nisula Forestille ovat esimerkkejä tuotteista, joissa suunnittelu syntyy yhteistyössä Lännen Tractorsin kanssa”, sanoo Ville Pesonen.

Kuva: Nisula Forest Oy – N6 Harvennusharvesteri työssä

PDM Pro voidaan optimoida yrityksen tarpeiden mukaan

Nykyään Lännen Tractorsin suunnittelutyö tehdään pääosin SOLIDWORKSilla. Mutta aluksi olemassa oleva tuotantojärjestelmä ei toiminut yhdessä SOLIDWORKSin kanssa. Siitä syystä kun uusi ohjelmisto otettiin käyttöön, sitä käytettiin vani uustuotesuunnittelussa, jolloin suunnittelutyötä pystyttiin jatkamaan sujuvasti myös siirtymävaiheessa.

”PDM Prossa riittää vaihtoehtoja, ja sen muokkaaminen yrityksen tarpeisiin vaatii kärsivällisyyttä. Vaikka melko nopeasti kaikki saatiin valmiiksi”, Ville muistelee.

Jos olet aluksi valmis käyttämään aikaa tehtävien määrittelyyn, se on sen arvoista, sillä sen jälkeen työskentely on mielekästä. PDM Pro on varsin looginen järjestelmä, jos jokin ei toimi, siihen on aina selkeä syy ja siihen on saatavilla korjaus.

PLM-tuki on saatavilla 24/7

”Olemme käyttäneet PLM Groupin palveluita jo vuosia ja heidän tukipalvelunsa ovat tulleet meille positiivisella tavalla tutuiksi. Tukeen on helppo ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse ja apua on aina tarvittaessa saatavilla”, Ville sanoo ja jatkaa:

”Alussa meillä oli teknisiä haasteita, jotka liittyivät lähinnä asetusten määrittelyyn, mutta PLM Groupin tekninen tuki ohjasi meitä matkan varrella. Ohjelmiston käyttöönotto sujui Lännen Tractorsissa kokonaisuudessaan hyvin ja aiomme jatkossa käyttää PLM Groupin tukipalveluita myös alihankkijoidemme ohjelmistojen käyttöönotoissa.

Seuraavaksi testataan Web2-ratkaisua

Lännen Tractors on nyt ottanut käyttöönsä PDM Professionalin, ja seuraava vaihe liittyy SOLIDWORKS online (Web2) -käyttöliittymään, jota ei ole vielä kokeiltu.

Web2-rajapinta on kevyempi ja halvempi versio PDM:stä ja sitä käytetään pääasiassa osien, mallien, dokumenttien ja rakenteiden esikatseluun. Sitä kautta voi myös jakaa ja tulostaa tietoja helposti. Esimerkiksi tuotannossa työntekijät voivat esikatsella 3D-malleja ja piirustuksia ja tulostaa ne tarvittaessa.

Web2 ei toimi ainoastaan tietokoneilla, vaan myös älypuhelimilla ja tableteilla. Erillistä asennusta ei tarvita, sillä ohjelma toimii verkkoselaimen kautta. Tämä kevyempi versio toimii myös etäkäytössä, kun et ole yhteydessä samaan verkkoon yrityksesi palvelimien kanssa. Jos Web2 liittymää käytetään vain sisäisessä verkossa, se vaatii vain pientä muutosta asetuksiin, mutta jos liittymää käytetään yrityksen oman verkon ulkopuolella, se vaatii erillisen varmenteen.

”Lännen Tractorsissa PDM Professional on suunnittelijoiden käytössä, ja seuraavaksi testataan, sopiiko Web2-ratkaisu tuotanto-, jälkimarkkina- ja myyntitarpeisiin. Jos kaikki menee hyvin, edistämme tätä myös muille LMCE-konsernin yrityksille. ”

Vieraile LMCE Group:n verkkosivuilla tai ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja ratkaisuistamme.

LMCE Group

Olemme käyttäneet PLM Groupin palveluita jo vuosia ja heidän tukipalvelut ovat tulleet meille positiivisella tavalla tutuiksi. Tukeen on helppo ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse ja apua on aina tarvittaessa saatavilla

Ville Pesonen

Menestystarinan tuotteet

  • PDM – Tuotetiedonhallinta

    PDM – Tuotetiedonhallinta Hallitse ja synkronoi suunnittelu- ja valmistustietoa koko organisaatiossa ja tee yhteistyötä useissa eri sijainneissa. Pyydä tarjous Ota täysi kontrolli tuotetiedosta SOLIDWORKS PDM …