Lyras

Uskomattomassa innovaationosteessa Lyras onnistui soveltamaan raslysation-tekniikkaa läpinäkymättömien nesteiden käsittelyyn. Yleensä UV-tekniikoita käytetään yksinomaan läpinäkyvien nesteiden, kuten juomaveden käsittelyssä. Lue lisää siitä, miten Lyrasin missio muuttaa maailmaa käytännössä toteutui - intohimolla, tiedolla ja toisiinsa liittyvillä mullistavilla tuotekehitysratkaisuilla.

Lyras A/S on perustettu vuonna 2017 ja se tuottaa raslysaatioratkaisuja, joita käytetään nesteiden käsittelyyn haitallisten bakteerien poistamiseksi. Pastörointia on käytetty jo 150 vuoden ajan, mutta Lyras on ollut innovatiivinen lähestymistavassaan.

Tanskalainen yritys, jolla on edustajia Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Espanjassa, käyttää yhtä ultraviolettivalon aallonpituutta poistaakseen kaiken haitallisen mikrobiologian ja on nyt ensimmäisenä omalla teollisuuden alallaan onnistunut soveltamaan tätä menetelmää läpinäkymättömien nesteiden käsittelemiseen.

Tässä koneessa kylmä UV-pastörointi tehdään

Tämän raslysation -tekniikan käyttö vähentää energiankulutusta jopa 90 % verrattuna perinteiseen pastörointiin (lämpökäsittelyyn). Lisäksi poistuu tarve käyttää tuotannossa erilaisia kemikaaleja ja sitä myötä poistuu myös tarve niiden hävittämiselle. Näiden tekniikoiden soveltaminen maitotuotteiden, oluen, soodan, mehun ja useiden muiden kulutustarvikkeiden tuotannossa vähentää merkittävästi energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjä maailmanlaajuisesti.

Toinen raslysation-tekniikan etu on tuoreen maidon pidentynyt säilyvyysaika, mikä edistää ruokahävikin vähentämistä. Se on tärkeää, sillä kolmasosa kaikista maailmanlaajuisesti tuotetuista elintarvikkeista katoaa tai menee hukkaan.

SOLIDWORKS 3D CAD – Luotettava, vakaa ja aikaa säästävä

Perustajat käyttivät 3 vuotta tiiviiseen tutkimukseen ja kehitykseen, ennen kuin heidän tuotteensa oli vihdoin valmis lanseerattavaksi vuonna 2017.

Lyras:n tuoteinsinööri työskentelee SOLIDWORKS:n 3D CAD:llä

Lyrasin ei tarvinnut ajatellut muita vaihtoehtoja valitessaan SOLIDWORKS:n 3D CAD:n suunnittelutyökaluksi ratkaisujensa suunnitteluun:

”Työntekijöillämme oli jo kokemusta SOLIDWORKS 3D CAD:stä. Mielestäni, ja uskallan sanoa, että myös kollegani ovat samaa mieltä, että SOLIDWORKS on helpoin ja ystävällisin ympäristö työskennellä. Joillakin meistä on kokemusta muistakin suunnitteluohjelmista, mutta lopulta SOLIDWORKS on paras työkalu, jota olen koskaan käyttänyt, ja se vastaa kaikkiin tarpeisiimme”. – Eimantas Straznickas, tuoteinsinööri

Henrik Lyhne Jensen, operatiivinen johtaja lisää:

”Jätimme insinööriemme päätettäväksi, mitä järjestelmiä he haluavat käyttää. Me Lyrasilla pyrimme lisäämään tehokkuutta joka päivä ja käytämme kaikkia mahdollisia työkaluja tämän mahdollistamiseksi. SOLIDWORKS on yksi työkaluista, jotka auttavat meitä tehostamaan toimintaamme.”

Kommentoidakseen Solidworksin jatkuvaa ohjelmistokehitystä Eimantas Straznickas mainitsee myös:

”Olen iloinen nähdessäni, että SOLIDWORKS paranee aina jokaisen uuden version myötä. Näen ja tunnen erot selvästi.”

Kun ratkaisua pyydettiin tiivistämään yhteen sanaan, operatiivinen johtaja Henrik Lyhne, tuoteinsinööri Eimantas Straznickas ja markkinointipäällikkö Ruben Riksted mainitsivat 1. Luotettava, 2. Vakaa ja 3. Aikaa säästävä.

Toistuva testaus helppoa

Tuotteidensa luonteen vuoksi Lyras hyödyntää myös SOLIDWORKS Flow Simulationia laskennallisen nestedynamiikan aikaansaamiseksi. Yhtiö suunnittelee monimutkaisia järjestelmiä, joissa on sekä jäähdytykseen käytettävää ilmavirtausta että käsiteltävän nesteen virtausta.

Perustaja ja tekninen insinööri keskustelevat sähköjärjestelmistä ratkaisuissaan.

Virtuaaliset testaustyökalut auttavat Lyrasin insinöörejä määrittämään ja testaamaan nesteen virtausta sekä siihen liittyviä voimia, joita he voivat hyödyntää suunnittelussa. Toistuva prosessi, jossa suunnittelusta siirrytään suoraan testaukseen, on välttämätöntä kohti optimaalisempaa suunnittelua. Tuoteinsinööri Eimantas Straznickasin mukaan:

’Työkalujen yhdistelmä on loistava. SOLIDWORKS 3D CAD käsittelee kaikki suunnittelutarpeemme ja Flow Simulationin avulla voimme tehokkaasti testata mallejamme sekä vahvistaa ne. Yksinkertaisesti selitettynä, meidän ei tarvitse enää hypätä sovelluksesta toiseen ja yrittää saada niitä toimimaan yhdessä. Meillä on kaikki yhdessä paikassa ja helposti käytettävissä.’

Lyras:ssa keskitytään suunnittelemaan luotettavia, kestäviä ja laadukkaita tuotteita, siksi he ennakoivat kaikki ajateltavissa olevat käyttökohteet ja ympäristöt, ja testaavat niitä SOLIDWORKS-järjestelmässä. Tällä tavalla toimien he varmistavat sen, että heidän tuotteet kestävät pitkäaikaista käyttöä eri ympäristöissä.

’Tiedämme, että toimitamme tuotteita, joita voidaan käyttää epävarmoissa ja vaativissa olosuhteissa, joten simuloimme pahimmatkin olosuhteet ja varmistamme, että tuotteet kestävät’

Suunnitteluohjelmiston ja virtuaalisten testaustyökalujen välinen yhteys antaa Lyrasille mahdollisuuden tuoda korkealaatuisia innovaatioita markkinoille nopeasti ja tehokkaasti.

Turvallinen ja tehokas yhteistyö

Jokainen, joka työskentelee tuotekehityksessä, tietää, että mallit ovat erittäin arvokasta immateriaaliomaisuutta, jonka on oltava 1) turvallisesti varastoitu ilman mahdollisuutta luvattomaan käyttöön, 2) koko suunnittelutiimin käytössä ja 3) helppo käyttää, järjestää ja hallita.

”PDM Professional on loistava työkalu kaikkien piirustustemme ja malliemme turvalliseen säilytykseen. Järjestelmään on mahdollista tallettaa tietoa kaikissa tiedostomuodoissa, esimerkiksi PDF, DXF ja STEP muodoissa. Se on loistava työkalu, kun työskennellään yhdessä tiimien kanssa eri projekteissa ja kehitetään tuotteita yhdessä’ – Eimantas Straznickas, tuoteinsinööri

Tuotetietojen hallintatyökalut ovat antaneet Lyrasille mahdollisuuden pitää mallinsa ja niihin liittyvät tuotetietonsa turvassa. Ne ovat myös helpottaneet tehokasta yhteistyötä mallien parissa.

”PLM Group on omistautunut ja avulias”

Me PLM Groupilla kuljemme ylimääräisen kilometrin auttaaksemme asiakkaitamme, riippumatta siitä, minkä kokoinen yritys on. Kuten kaikki startup-yritykset kertovat, yrityksen perustaminen on kallista. Lyrasille tarjottiin aluksi ilmaiseksi tarvitsemansa työkalut, kuten kaikille muillekin päteville startup-yrityksille.

Asiantuntijamme ovat valmiina auttamaan, kun tarvitset meitä

”Aluksi meillä oli tapaamisia myös muiden toimittajien kanssa. PLM Group kuitenkin tarjosi meille alkuun SOLIDWORKSia ilmaiseksi. Aloittaessamme toimintamme tämä lisenssivapaa-aika oli erittäin tärkeä. PLM Groupin tuki ja omistautuminen koko prosessin ajaksi, teki helpoksi myös valinnan jatkaa yhteyistyötä heidän kanssaan”. – Henrik Lyhne Jensen, operaatiopäällikkö.

Eimantas Straznickas lisää:

”Yhteistyömme PLM Groupin kanssa sujui alusta alkaen saumattomasti ja he auttoivat meitä vakiinnuttamaan prosessimme ja jatkamaan työtämme. Odotamme yhteistä tulevaisuutta.”

Kun vastaajia pyydettiin tiivistämään PLM Group yhdellä sanalla, saimme vastaukset: 1. Omistautunut ja 2. Avulias.

Kiitos! Asetamme asiakkaamme aina etusijalle.

Lyrasin tulevaisuus

Lyrasin tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta ja näköpiirissä on monia jännittäviä innovaatioita. Koska PLM Groupin toimittamien ratkaisujen yhdistelmä on toiminut hyvin Lyrasille, he eivät aio muuttaa työkalujaan tulevaisuudessa.

”Emme korjaa mitään, mikä ei ole rikki”, tuoteinsinööri Eimantas Straznickas mainitsee.

Olemme PLM Groupilla uskomattoman ylpeitä nähdessämme Lyras:n rakentavan alusta alkaen merkittävän yrityksen ainutlaatuisilla innovaatioillaan, jotka tekevät maailmasta paremman paikan. Odotamme innolla minkälaisia teknologioita tämä uskomaton yritys tuleekaan tulevaisuudessa kehittämään.

Käy Lyras:n verkkosivustolla tai ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja ratkaisuistamme.