Merivaara

  • SolidWorks on nopeuttanut tuotesuunnitteluprosessia merkittävästi
  • PDM-järjestelmä mahdollistaa 3D-mallien, piirustusten ja muun suunnittelutiedon hallinnan
  • SolidWorks Motion varmistaa, että liikkuvat osat eivät törmää toisiinsa.

HAASTE

Päivittäinen tuotekehityshaaste Merivaaralla on satojen eri tuotteiden sekä tuotekehitystyössä syntyvän tiedon hallinnoiminen. SolidWorks 3D CAD yhdistettynä PDM-järjestelmään ovat ihanteellinen ratkaisu tämän valtavan tietomäärän hallintaan.

Merivaara

RATKAISU

Yrityksellä on noin 140 työntekijää tuotekehityksessä, valmistuksessa ja markkinoinnissa. Tuotevalikoima sisältää lähes kaiken kalustuksen, mitä sairaalassa käytetään –leikkauspöydät ja leikkaussalivalaisimet, tutkimuspöydät ja paarit sekä synnytys- ja potilassängyt. 90 prosenttia tuotteista on tehty teräksestä, joita on täydennetty muovi- ja alumiinituotteilla.

Yrityksen tuotekehitysosastolla työskentelevät 15 työntekijää kehittävät sekä uusia tuotteita että hallinnoivat olemassa olevia. Merivaaralla on kymmenen SolidWorks- ja SolidPDM-lisenssiä. CAD-järjestelmän piirustuksia ja malleja käytetään sekä tuotekehityksessä, tuotannossa että myynnissä. PDM-järjestelmä mahdollistaa 3D-mallien, piirustusten ja muun tiedon hallinnan. Virallinen dokumentointi, kuten suunnitteluhistoria- sekä riskienhallintatiedostot generoidaan ja päivitetään PDM-järjestelmässä. Molemmat järjestelmät ovat tuoneet merkittäviä etuja, sanoo Pasi Kankaanpää:

”SolidWorks on nopeuttanut tuotekehitysprosessiamme merkittävästi. Aiemmin tuotimme lukuisia prototyyppejä varmistaaksemme esimerkiksi sen, etteivät osat törmää toisiinsa. 3D-mallinnuksella olemme pystyneet vähentäneet prototyyppien määrää, koska CAD-järjestelmä tarkistaa mahdolliset törmäykset automaattisesti.” Kankaanpää lisää: ”Aloimme hiljattain käyttää myös SolidWorks Motionin animaatiotyökaluja simuloidaksemme liikkuvien osien käyttäytymistä ja toivomme, että tämä nopeuttaa kehitysprosessia vielä lisää.”

Pasi Kankaanpää korostaa, että SolidWorksillä on merkittävä rooli Merivaaran kehityssuunnitelmissa: ”Tähän asti olemme käyttäneet CAD-järjestelmää pääasiassa mekaniikkasuunnitteluun, mutta nyt olemme tehneet itse myös pintamallinnusta, visualisointia ja lujuuslaskelmia. Nämä tehtävät teetettiin aiemmin alihankkijoilla.”

Sama koskee myös muoviosien kehitystä erityisesti sairaalasänkyjen osalta, jotka tähän asti on kehitetty ja tuotettu talon ulkopuolella. Kankaanpää kertoo: ”Tavoitteemme on suunnitella yhä enemmän itse. SolidWorksin avulla olemme voineet ottaa niitä tehtäviä talon sisälle, jotka aiemmin teetettiin alihankkijoilla.”

Tuotteet: SOLIDWORKS Simulation, SOLIDWORKS Professional

Toimialat: Sairaalalaitteet