Modulpac AB

Oikea hinnoittelu perustuen tuotannon faktoihin
Tuotteet 10-15 % nopeammin markkinoille
Monimutkaisempien ruiskuvaluosien korkeampi laatu

”SolidWorks Plasticsilla saamme tarkat laskelmat jaksoajoista, joten myyntimme voi tehdä asiakkaille tarjouksia juuri oikealla hinnalla. Aiemmin meidän tuli arvioida tuotteen jaksoaika, mikäli meillä ei ollut samanlaista tuotetta jo aiemmin. Mikäli arvioimme väärin, saatoimme menettää koko kaupan, koska olimme liian kalliita. Mikäli taas arvioimme hinnan liian alhaiseksi, toiminta oli kannattamatonta.”

HAASTE

Ruotsalainen yritys Modulpac AB on valmistanut ruiskuvaluosia, kuten kierrekorkkeja sekä muita pullojen- ja tölkkien korkkeja vuodesta 1983 lähtien. Yrityksellä on noin 30 työntekijää ja sen asiakkaita ovat mm. lääkeyritykset, kosmetiikkavalmistajat sekä ruoka- ja kemikaaliteollisuus.

Yrityksen haasteina oli saada tarkka arvio ruiskuvaluosatuotannon jaksoajoista, kehittää uusia ja yhä monimutkaisempia ruiskuvaluosia sekä optimoida materiaalin käyttö.

RATKAISU

Uusien tuotteiden lyhyemmät läpimenoajat, tarkempi hinnoittelu ja korkeampi laatu ovat SolidWorks Plasticsin käyttöönoton etuja ruotsalaiselle Modulpac AB:lle, joka valmistaa ruiskuvaluosia, kuten kierrekorkkeja sekä muita pullojen- ja tölkkien korkkeja.

SolidWorks Plasticsin avulla Modulpac voi arvioida tarkasti ruiskuvalun jaksoajan. Tämä on kriittinen tieto liiketoiminnassamme, sanoo kehitysinsinööri Micael Svensson, Modulpacista: ”Kehitämme paljon uusia tuotteita. Aiemmin meidän tuli arvioida tuotteen jaksoaika, mikäli meillä ei ollut samanlaista tuotetta jo aiemmin. Mikäli arvioimme väärin, saatoimme menettää koko kaupan, koska olimme liian kalliita. Mikäli taas arvioimme hinnan liian alhaiseksi, toiminta oli kannattamatonta. SolidWorks Plasticsilla saamme tarkat laskelmat jaksoajoista, joten myyntimme voi tehdä asiakkaille tarjouksia juuri sopivalla hinnalla.” Hän kertoo, että tarkka jaksoajan arviointi on kasvattanut Modulpacin myyntiä ja tulosta.

Toinen tärkeä etu SolidWorks Plasticsin käytöstä on, että Modulpac voi minimoida materiaalinkulutuksen simulaatioiden avulla. ”Tällä alalla on trendinä käyttää yhä vähemmän materiaalia ja luoda aina vain ohuempia ja silti yhtä kestäviä osia kuin aiemmin. Ohuiden ja monimutkaisten muotojen myötä muotin täyttymisen arviointi on yhä vaikempaa”, sanoo Micael Svensson.

Svensson huomauttaa, että analyysityökalu on suuri apu muottien täyttymisen ja sopivan jäähtymisajan varmentamiseen. Modulpacin muottitoimittajat eivät yleensä käytä simulaatiota, joten on suuri etu, että yritys voi toimittaa tämän tyyppistä tietoa heille. ”Luotamme paljon aiempaa enemmän muottien laatuun. Aiemmin oli helppo päätyä tekemään vanhalla totutulla tavalla. Nyt meillä on mahdollisuus testata useita rakennevaihtoehtoja. Pystyimme myös lyhentämään uusien työkalujen kehitykseen kuluvaa aikaa, koska voimme nyt testata eri täyttötapoja ja havaita mahdolliset ilmataskut ilman varsinaisia fyysisiä testejä”, sanoo Micael Svensson.

Hän kertoo myös, että on ollut mahdollista minimoida pinnanlaadun virheet osissa, joissa ulkonäkö on tärkeä tekijä. Tämä koskee esimerkiksi kiiltäväpintaisia tuotteita.

Modulpacilla on käytössä yksi SolidWorks Premium- ja yksi SolidWorks Plastics –lisenssi. Micael Svensson käyttää uusien tuotteiden suunnittelussa SolidWorksin lisäksi myös SolidWorks Simulation -ohjelmistoa esimerkiksi lapsiturvallisten korkkien avaamiseen tarvittavien voimien ennakointiin. Lisäksi simulointia käytetään korkkien lujuuden arviointiin, jotta ne kestävät avaamisen aiheuttamat rasitukset. Esimerkiksi joustavien osien täytyy olla taipuisia, mutta ne eivät saa katketa käytön aikana.