Motoplast Oy

  • Tuloksekkaampaa ja mielekkäämpää lähestyä uusia asiakkaita
  • Parempi yhteistyö asiakkaiden kanssa
  • Koko prosessi yhtenäistyi

HAASTE

Motoplast on valmistanut yli 30 vuotta rotaatiovalamalla muovituotteita pohjoismaiselle teollisuudelle. Uuden tuotteen valmistaminen on perinteisesti alkanut asiakkaan 3D-mallin vastaanottamisella tarjousprosessia, materiaalivalintaa ja valmistuksen suunnittelua varten. Todella usein näitä malleja ei kuitenkaan ole suunniteltu rotaatiovalun tarjoamia mahdollisuuksia hyödyntäen, sillä valmistusprosessi on useille suunnittelijoille vieras. Näin ollen tuotteet eivät välttämättä sovi mahdollisimman kustannustehokkaasti tuotantoprosessiin eivätkä saa prosessin tarjoamaa suunnitteluhyötyä.

Motoplast Oy

RATKAISU

Motoplast päätti, että parhaan mahdollisen laadun ja prosessin hallinnan takaamiseksi tämä osuus tuotekehityksestä tullaan jatkossa tekemään talon sisällä. Yritys investoi SolidWorksiin sekä palkkasi kokeneen suunnittelijan, joka on arvostettu asiantuntija muovituotteiden muotoilun ja suunnittelun saralla, kertoo kehitysinsinööri Henri Ström.

”Halusimme tehostaa koko valmistusta edeltävää prosessiamme pystyäksemme toimittamaan todellisia avaimet käteen –ratkaisuja ja rakentamaan tiiviimpiä suhteita asiakkaisiimme tuomalla mahdollisimman paljon lisäarvoa heidän suunnittelutyöhönsä ja tuotekehitykseensä. Lisäksi halusimme parantaa kilpailukykyämme Suomen rotaatiovalumarkkinoilla. Pyrimme aina olemaan teknologiakehityksen eturintamassa ja tuottamaan parhaan mahdollisen lisäarvon yhteistyökumppaneillemme,” Henri Ström, kehitysinsinööri

Tuotteet: SOLIDWORKS 3D CAD

Toimialat: Teollisuuskoneet ja -laitteet