Nekkar ASA

Nekkar pyrkii minimoimaan ympäristövaikutukset innovatiivisella suljetulla kalahäkillään. SOLIDWORS Flow Simulaatio auttaa heitä kehittämään tuotteidensa laatua kustannustehokkaasti. Miten he mullistavat vesiviljelyalaa? Lue heidän tarinansa.

Vaatimukset kestävästä kehityksestä ovat saaneet yhä useamman yrityksen käyttämään luonnonvaroja energianlähteenään. Näihin energialähteisiin kuuluvat muun muassa vesivoima ja tuulivoima. Samalla yritysten tulee pyrkiä minimoimaan haitalliset ympäristövaikutukset.

Vastuullisuus mielessään, Nekkar ASA otti ohjat omiin käsiinsä. Norjan Kristiansandissa toimivan yrityksen tavoitteena on kehittää vesiviljelyalalle huipputason kestäviä ratkaisuja.

Prototyyppi suljetusta Starfish kalahäkistä
Prototyyppi suljetusta Starfish kalahäkistä

Sekä Norjassa että osassa Kanadaa on suuri poliittinen halu toteuttaa kalanviljelyä suljetuissa häkeissä. Viranomaiset pitävät suljettua häkkikalanviljelyä ratkaisuna suuriin ympäristöhaasteisiin kuten lohitäihin, karkaamisiin ja kalakuolleisuuteen.

Esittelyssä ”Starfish” – suljettu kalahäkki, joka sijaitsee Hidrassa, Flekkefjordin ulkopuolella Norjassa. Se on täysin automatisoitu, digitaalinen ja kauko-ohjattava suljettu kalahäkki, joka on suunniteltu vähentämään ympäristövaikutuksia ja käyttökustannuksia. Siinä on kaksinkertainen suojaus kalojen karkaamista vastaan, se välttää lohitäiongelmat syvän veden saannin vuoksi, ja se kerää jopa 90 prosenttia biologisesta jätteestä.

SOLIDWORKS Flow Simulationin rooli projektissa

“Olemme tehneet analyysejä miten veden voima vaikuttaa häkkiin ja käyttäneet laskelmissa SOLIDWOKRS Flow Simulationia, nähdäksemme miten vesi reagoi”, kertoo tuotekehityspäällikkö Mads Bjørnenak. Hän toimii Nekkarilla projektien CFD -asiantuntijana ja käyttää SOLIDWORKSia CFD -analyysien tekoon.

Kalahäkki Norjan Flekkefjordissa
Kalahäkki Norjan Flekkefjordissa

Laatu: Parantunut

Kustannus: Alentunut

Käyttämällä SOLIDWORKS Flow Simulationia, Mads pystyy testaamaan nesteen käyttäytymistä todellisissa olosuhteissa ja analysoimaan tehokkaasti nesteen virtausta ja siihen liittyvien voimien vaikutusta komponentteihin. ”Me olemme käyttäneet CFD -analyysiä melko paljon  – ajamalla useita iteraatioita voimme miettiä eri häkkiratkaisuja, joissa on eri määrä sisääntuloja, sijainteja ja kulmia.”

Mads kertoo SOLIDWORKS Flow Simulaation eduista:

“Tämä iteraatioihin perustuva kehitysprosessi on erittäin kustannustehokas ja aikaa säästävä, sillä ohjelmistossa on mahdollista suorittaa pikatestejä. Näet aika nopeasti onko ideasi hyvä vai huono. Voit tehdä useita iteraatioita ja näin testata useita ideoita ja konsepteja, ja päätyä suunnittelemaan paremman tuotteen, mitä olit alussa ajatellut. SOLIDWORKS Flow Simulation suorittaa analyysit erittäin hyvin ja nopeasti. Säästät paljon aikaa ja rahaa, tinkimättä kuitenkaan laadusta.”

SOLIDWORKS Flow Simulationin avulla Nekkar suoritti äärimmäisen tarkkoja CFD -analyysejä ja lopputuotteen laatu parani ennätysajassa.

Testaa ennen kuin investoit

SOLIDWORKS Flow Simulationin toinen etu verrattuna muihin CFD-työkaluihin, kuten Autodeskiin, on joustava lisenssimalli. Tämä mahdollisti muun muassa sen, että Mads pystyi testaamaan ja selvittämään saavutettiinko haluttu lopputulos, ennen kuin hän osti pysyvän lisenssin.

”Testasimme Autodeskin CFD -ratkaisua. Siinä on suunnilleen sama vuosihinta, mutta SOLIDWORKSilla on joustava lisenssimalli ja pystyimme käyttämään 3-kuukauden lisenssiä testaamiseen, kun taas Autodeskillä on tarjolla vain vuotuinen lisenssimaksu”, Mads mainitsee.

PLM Group – paikallinen innovaatiokumppanisi, jolla on maailman johtavaa osaamista

Käyttämällä SOLIDWORKS Flow Simulationia, sinun ei tarvitse olla ohjelmiston asiantuntija saavuttaaksesi halutut tulokset. Helposta käyttöliittymästä huolimatta on aina hyödyllistä, kun voit ottaa yhteyttä paikalliseen asiantuntijaan, joka tuntee ohjelmiston sisältä ja ulkoa.  

”Varsinkin projektin alussa tarvitsin apua muutamissa asioissa ja PLM Group minua auttoi haasteissani”, Mads kommentoi.

Paikallinen tukitiimimme on aina valmis auttamaan sinua
Paikallinen tukitiimimme on aina valmis auttamaan sinua

Aktiivisella tilaussopimuksella olemme aina tukenasi, jos tarvitse meitä. SOLIDWORKsin kanssa et kuitenkaan todennäköisesti tarvitse apuamme, sillä se on yksi markkinoiden intuitiivisimmista ja tehokkaimmista ohjelmistoratkaisuista. Mads selittää: ”SOLIDWORKS tekee työn edullisesti ja se on erittäin käyttäjäystävällinen, mutta samalla uskomattoman edistynyt ja tarkka. Olen käyttänyt muitakin huippuluokan CFD-työkaluja, joihin on ollut paljon vaikeampi tutustua ja käyttää oikein”.

Lopputulos

Tiukalla testauksella kesään asti Nekkar hyödyntää entisestään SOLIDWORKS Flow Simulationin arvokasta toiminnallisuutta. Hankkeen nykyisessä vaiheessa he ovat jo nähneet seuraavat tulokset:

• Kyky testata ja todentaa heidän ratkaisut sisäisesti, mikä vähentää kustannuksia merkittävästi.

• Projektin keston ja monimutkaisuuden vähentäminen, mikä nopeuttaa innovaatioprosessia.

• Lopputuotteen parempi laatu.

• Pysyvään lisenssiin ei tarvitse investoida; SOLIDWORKS Flow Simulationin avulla Nekkar voi testata ennen sijoittamista.

Me PLM Groupilla olemme ylpeitä siitä, että olemme osa innovaatiota ja tuemme jatkossakin Nekkaria heidän työssään vesiviljelyalalla.

Oletko kiinnostunut siitä, miten SOLIDWORKS Flow Simulation -ohjelmisto voi parantaa tuotekehitystäsi?

Katso virtuaalitestaus verkkoseminaarimme täältä tai ota meihin yhteyttä täällä.

Mads Bjørnenak

”SOLIDWORKS Flow Simulation suorittaa analyysit erittäin hyvin ja nopeasti. Säästämme paljon aikaa ja rahaa, heikentämättä kuitenkaan laatua."

Mads Bjørnenak