Norma Precision AB

  • Kehitysaika lyhentynyt
  • Tarkemmat suunnitelmat
  • Suunnitteluvirheet eliminoitiin simulaatioilla
  • Uudet ja vanhat piirustukset löytyvät helposti PDM:n avulla

HAASTE

Ammusvalmistaja Norma Precision on erikoistunut kehittämään ja valmistamaan pieniä sarjoja erikoisammuksia metsästykseen ja urheiluammuntaan. Norman tekninen osasto kehittää sekä ammuksia että tuotantolaitteita. Tuotantolaitteet suunniteltiin aiemmin Autodesk Mechanical Desktopilla, mutta he halusivat vaihtaa 3D:hen tuotannollisista syistä. Osasyy vaihtoon oli myös se, että nuoria suunnittelijoita oli vaikea rekrytoida, kun käytti vain 2D-ohjelmistoa.

Norma Precision AB

RATKAISU

Norma Precision valitsi SolidWorksin uudeksi 3D CAD –ohjelmistokseen. He eivät olleet tyytyväisiä siihen, kuinka aiempi CAD toimi. Myös alihankkijat käyttivät yhä useammin SolidWorksia.

Alettuaan käyttää SolidWorksia, he huomasivat, että suunnitelmat ovat parantuneet ja kaikki sopii paremmin yhteen kuin aiemmin. He ovat myös säästäneet paljon aikaa tuotekehitysprosessissa, koska SolidWorksilla on mahdollista tehdä simulaatioita ja törmäystestejä jo suunnittelun varhaisessa vaiheessa.

Tuomalla alihankkijoidensa 3D-komponentit omiin kokoonpanoihinsa, he voivat olla varmoja siitä, että ne sopivat hyvin yhteen. He käyttivät myös SolidWorks Enterprise- ja Workgroup PDM:ää jo ennen SolidWorksia. Oikean piirustuksen löytäminen nopeasti on suuri apu. Suunnittelijat käyttävät Enterprise-versiota ja muuten yrityksessä käytetään tarvittaessa Workgroup-versiota.

Tuotteet: SOLIDWORKS 3D CAD, SOLIDWORKS PDM, SOLIDWORKS Simulation

Toimialat: Kuluttajatuotteet