Pässilä Bicycles

Tarina alkaa lapsuudenystävistä, joiden intohimona on maastopyöräily Pässilän metsissä. Pässilä Bicycles siirtyi SOLIDWORKSin suunnittelutyökaluihin ja pilvipohjaiseen 3DEXPERIENCE Works -ratkaisuun parantaakseen yhteistyötä, kehittääkseen edistyneempiä tuotteita ja tukeakseen kasvua.

Pässilä Bicycles sai nimensä Pässilän luonnosta, jossa yrityksen perustajat löysivät intohimonsa maastopyöräilyyn. Maastopyöriin erikoistunut, kasvava yritys sijaitsee Nopankylässä. Pässilän luontopolut tarjosivat monipuolista ja vaihtelevaa pyöräilymaastoa korkeuserojen, luonnon ja eri tekniikoiden takia – ja juurikin luonto auttoi heitä kehittämään pyörille runkoja, joita etsii nykyään moni maastopyöräilyn aktiivinen harrastaja. Pässilä Bicyclesin erilaiset titaanirunkoiset pyörät ja komponentit tarjoavat maastopyöräilijöille paljon enemmän kuin tavalliset, markkinoilla olevat maastopyörämallit.

Toimitusjohtaja Markku Hautamäen mukaan Pässilä Bicyclesin perustajat ovat kavereita, jotka ovat tunteet toisensa lapsesta asti. He ovat myös lapsesta asti ajaneet maastopyörillä. Vuosien saatossa ryhmä on kokeillut käytännössä jokaista saatavilla olevaa erityyppistä maastopyörää. Heidän vankka kokemuksensa ja yhteinen kiinnostus maastopyöräilyyn on inspiroinut heitä ja myös ylläpitänyt yhteistyötä pyörien parissa. Näiden tuloksena on saatu yrityksen nimikkotuote; titaanista valmistettu pyörän runko, joka on kestävämpi eikä ruostu kuten perinteiset pyörien rungot.

Yrityksen perustajat keskustelivat ensimmäistä kertaa pyöräyrityksen perustamisesta vuonna 2006 ja perustivat Pässilä Bicyclesin 2018. Alussa käytettiin BikeCAD-nimistä 2D-suunnitteluohjelmistoa pyörien runkojen luonnosteluun, ja 2D-piirustuksia tuotantoon. Kuitenkin yritys kasvoi, ja uusia runkomalleja vaadittiin entistä enemmän. Hautamäki kertoo, että heidän piti siirtyä 3D-suunnitteluun, jotta tuotekehityskaarta saatiin lyhennettyä. Lisäksi haluttiin lisätä monimutkaisuutta ja innovaatiota tuotteissa.

“Yrityksemme kasvoi tasaisesti alusta alkaen, mutta enduropyörän rungon lanseeraus vuoden 2020 alussa oli merkittävä askel meille – se on eniten myydyin tuotteemme. Ymmärsimme, että meidän piti kiihdyttää uusien runkojen kehitysprosessia jatkuvan kasvun takaamiseksi. Siirryimme 3D-suunnitteluun parantaaksemme tuotekehitystä ja löytääksemme tehokkaan tavan tehdä yhteistyötä, sillä me kaikki työskentelemme eri sijainneissa.”

Markku Hautamäki, toimitusjohtaja ja perustaja

Yritystä houkutti heti SOLIDWORKS 3D CAD -ohjelmisto, sillä se on laajasti käytetty pyöräteollisuudessa. Lisäksi teollinen suunnittelija, jonka kanssa yritys tekee yhteistyötä, osasi käyttää ohjelmistoa ja piti siitä. PLM Groupin kanssa juteltuaan Pässilä Bicycles ymmärsi, että he voisivat tehdä yhteistyötä SOLIDWORKS-malleihin liittyen verkkoselaimella toimivalla 3DEXPERIENCE-alustalla. Vuonna 2021 yritys otti käyttöön SOLIDWORKSin lisäksi 3DEXPERIENCEn roolit Collaborative Business Innovator, Collaborative Industry Innovator, ja Collaborative Designer for SOLIDWORKS.

“3DEXPERIENCE-alusta ei ainoastaan tuo meille pilvessä toimivaa yhteistyöympäristöä, se tarjoaa myös sijainnin tiedon turvalliseen tallentamiseen ja hallintaan. Olemme pieni yritys, ja meidän ei ole järkeä ostaa omaa serveriä ja tietokantaa. 3DEXPERIENCE Worksin ratkaisujen avulla meillä on läpinäkyvä tiedonhallintajärjestelmä, jota tarvitsemme kontrolloimaan revisioita ja niiden mahdollisia vaikutuksia tuotteen laatuun.”

“Meidän pitää kehittää entistä vaativampia tuotteita ja tehostaa työskentelyämme,” Hautamäki osoittaa. ”Kukaan meistä ei työskentele samassa rakennuksessa, ja suunnittelijamme työskentelee iltaisin kun me loput työskentelemme päivisin. 3DEXPERIENCE Worksin ratkaisujen avulla olemme saaneet käyttöömme yhteistyön mahdollistavan ympäristön, joka toimii verkkoselaimella ja mahdollistaa tehokkaamman yhteistyön.”

Nopeampi prototypointi, nopeammin markkinoille

3DEXPERIENCE Works -ratkaisuihin siirtymisen jälkeen Pässilä Bicycles on leikannut suunnittelusta prototypointiin kuluvaa aikaa kolmesta kuukaudesta kolmeen viikkoon – huolimatta siitä, että yritys lisää uusia, esteettisiä ominaisuuksia ja runkokomponentteja. ”Meillä on tehokkaampi ja tuottavampi tapa tehdä yhteistyötä, ja sillä olemme saaneet eliminoitua paljon aikaa kehityssyklistä,” Hautamäki korostaa. ”Kun suunnittelijamme saa mallin valmiiksi, kaikki tiimin jäsenet lisäävät ominaisuuksia ja ehdottavat muutoksia ennen kun vapautamme mallin prototyyppivaiheeseen,” Hautamäki jatkaa. ”Ennen katsoimme 2D-piirustuksia, teimme merkintöjä, hyväksyimme piirustukset ja päivitimme piirustuksen seuraavaa arviointia varten – tämä prosessi vei noin kolme kuukautta. 3DEXPERIENCE-alustan avulla voimme nyt hakea 3D-mallin pilvestä ja tehdä yhteistyötä samanaikaisesti. Saamme mallin valmiiksi prototypointia varten kolmessa viikossa.”

Parantunut visualisointi ja tiedonhallinta

3DEXPERIENCE Works tarjoaa yhteistyömahdollisuuksien lisäksi mallin visualisointiin ja tiedonhallintaan työkaluja, jotka Pässilä Bicyclesillä ovat johtaneet parantuneeseen tuotteen laatuun. ”3DEXPERIENCE Worksin ratkaisujen avulla voimme paremmin visualisoida, miltä runko tulee näyttämään ja varmistaa, että kaikki mitat ovat oikein ennen prototyypin rakentamista,” Hautamäki kertoo. “3DEXPERIENCE-alusta ei ainoastaan tuo meille pilvessä toimivaa yhteistyöympäristöä, se tarjoaa myös sijainnin tiedon turvalliseen tallentamiseen ja hallintaan. Olemme pieni yritys, ja meidän ei ole järkeä ostaa omaa serveriä ja tietokantaa. 3DEXPERIENCE Worksin ratkaisujen avulla meillä on läpinäkyvä tiedonhallintajärjestelmä, jota tarvitsemme kontrolloimaan revisioita ja niiden mahdollisia vaikutuksia tuotteen laatuun.”

Tuotteen monimutkaisuutta edistämässä

3DEXPERIENCE Worksin tuoman tehokkaamman yhteistyön ja tiedonhallinnan avulla Pässilä Bicycles edistää tuotteiden monimutkaisuutta kustannustehokkaasti. ”Ennen meillä ei ollut aikaa kehittää vaativampia tuotteita ja sen jälkeen tallentaa ja hallita niihin liittyvää tietoa. Asiakkaamme hakevat jotain erilaista ja hyvin poikkeuksellista. 3DEXPERIENCE Worksin ratkaisuja käyttämällä pystymme paljon paremmin vastaamaan asiakkaiden vaatimuksiin tuotteiden monimutkaisuuteen, innovatiivisuuteen ja räätälöintiin liittyen.”

Pässilä Bicycles

“3DEXPERIENCE-alusta ei ainoastaan tuo meille pilvessä toimivaa yhteistyöympäristöä, se tarjoaa myös sijainnin tiedon turvalliseen tallentamiseen ja hallintaan. Ratkaisun avulla meillä on läpinäkyvä tiedonhallintajärjestelmä, jota tarvitsemme kontrolloimaan revisioita ja niiden mahdollisia vaikutuksia tuotteen laatuun.”

Markku Hautamäki

Menestystarinan tuotteet

  • Tiedonhallinta pilvipalvelussa

    Tiedonhallinta pilvipalvelussa Hallitse SOLIDWORKS 3D CAD -tietoasi ja tee yhteistyötä suunnittelutiedostojen ympärillä reaaliajassa. Valitse, kenen kanssa, missä ja milloin. Pyydä tarjous Helpota tuotetiedonhallintaa Jotta voi …

  • 3DEXPERIENCE suunnitteluun

    3DEXPERIENCE suunnitteluun 3DEXPERIENCE vapauttaa aikaa suunnitteluun virtaviivaistamalla yhteistyötä ja muutosprosessia. Tallentamalla suunnittelu- ja valmistustiedon keskitetysti 3DEXPERIENCE alustalle voit helposti kommunikoida ulkoisten ja sisäisten sidosryhmien kanssa. …