PolymerDon

  • Tuotekehitysaika lyhentynyt huomattavasti
  • Nopea, tarkka ja turvallinen uusien ruiskuvalumuottityökalujen kehitys
  • Kasvanut asiakastyytyväisyys

HAASTE

PolymerDon AB on perustettu vuonna 1988 ja sen pääkonttori sijaitsee Eskilstunassa Ruotsissa. Nykyään se on pieni muoviyritys, jolla on neljä työntekijää. PolymerDon AB kehittää ja valmistaa muotteja, tuottaa pikamalleja sekä ruiskuvalettuja muoviosia eri toimialoille, kuten LVI-, rakennus-, lukko-, elektroniikka-, kemian-, puolustus- ja terästeollisuudelle.

Yrityksen haasteina oli kehittää ruiskuvalumuottityökaluja nopeammin, virtaviivaistaa ja automatisoida suunnittelun päivittäinen työnkierto, kommunikoida tehokkaammin asiakkaiden kanssa sekä vähentää suunnitteluvirhemahdollisuuksia.

PolymerDon

RATKAISU

Ruotsalaisen muovialan yrityksen, PolymerDon AB:n, tuotekehitysprosessista on tullut huomattavasti nopeampi, luotettavampi ja virtaviivaisempi. Tämä kehitysaskel ruiskuvalumuottien suunnittelussa on saavutettu PLM Groupin toimittamalla SolidWorks-ohjelmalla ja siihen integroiduilla israelilaisen R & B Mold & Die Designin lisäohjelmilla. PolymerDonin työkaluvalmistajan Mattias Ehrlundin mukaan 3D-ohjelmalla työskentely on tehnyt kommunikaatiosta asiakkaiden kanssa huomattavasti tehokkaampaa ja se on parantanut myös asiakastyytyväisyyttä.

Työkalut valmistetaan käyttämällä viisiakselisia jyrsimiä ja kipinätyöstöä. Työkalusuunnitteluun PolymerDon käyttää SolidWorks Professionalia sekä MoldWorks-, ElectrodeWorks- ja SplitWorks-lisäohjelmia.

Kolmen SolidWorksin lisäohjelman avulla PolymerDon on luonut jäsennellyn ja tiivistetyn työnkierron suunnitteluprosessiinsa, joka auttaa eliminoimaan virheet, kertoo Mattias Ehrlund:

”Tämä tehokas yhdistelmä on tehnyt suunnittelutyöstämme paljon nopeampaa, helpompaa ja turvallisempaa. Suunnitteluprosessin aikana meidän on seurattava pakollisia vaiheita. Tämä tarkoittaa, että voimme jatkaa seuraavaan vaiheeseen vasta, kun kaikki virheet on korjattu. Emme voi vain hypätä jonkun vaiheen yli, joten suunnitteluvirheiden todennäköisyys on pienentynyt.

Ohjelmat automatisoivat uusien työkalujen ja elektrodien tekoa, joten voimme keskittyä itse suunnitteluun. Lisäksi järjestelmän avulla on helppo tehdä yhteistyötä ja nähdä, mitä kollegat ovat tehneet.”

MoldWorks lisää Hascon muottityökalujen 3D-perusmalleja SolidWorks-mallikirjastoon. Ohjelmistossa on myös useita suunnittelu- ja muokkausvaihtoehtoja, joten PolymerDon ja sen asiakkaat voivat muokata standardityökaluista erikoistyökaluja tarvittaessa. ”On helppoa tehdä muutoksia MoldWorksissa ja tuotekehitystyö nopeutuu merkittävästi, koska meillä on valmiit 3D-perusmallit käytettävissä. Meidän ei enää tarvitse etsiä paksuista katalogeista tarvitsemiamme komponentteja”, kertoo Mattias Ehrlund.

PolymerDon suunnittelee kipinätyöstön elektrodit ElectrodeWorksilla. “Valmistamme paljon elektrodeja ja käytämme usein ElectrodeWorksia. Ohjelmisto helpottaa piirustuksen hahmottamista, koska saamme tarkan 3D-kuvan elektrodeista ja niiden kiinnikkeistä SolidWorksissä. Ne näyttävät ruudulla juuri samoilta, kuin tuotannossakin. Tämä on todella suuri etu meille”, sanoo Mattias Ehrlund.

PolymerDon on juuri investoinut SplitWorks-ohjelmistoon. Tätä moduulia käytetään varmistamaan, että muottipuoliskojen jakolinja on oikeassa kohtaa, jotta valmiit osat irtoavat muoteista. Mattias Ehrlund kertoo, että yritys on juuri aloittanut ensimmäisen projektinsa SplitWorksilla. He suunnittelevat muottia erään monimutkaisia muotoja sisältävän tuotteen valmistukseen. “SplitWorks tulee helpottamaan meitä erityisesti monimutkaisten muotojen kohdalla olevien jakolinjojen määrittelyssä”, hän sanoo.

Tuotteet: SOLIDWORKS 3D CAD, SOLIDWORKS Plastics, SOLIDWORKS Simulation

Toimialat: Suunnittelupalvelut