Preco SIA

HostPLM mahdollisti paremman tuotteiden standardisoinnin
Ratkaisu eliminoi ylimääräisiä työvaiheita suunnittelussa ja turvaa paremmin suunnittelutietoa
Suunnittelutieto on nyt helpommin muiden osastoiden saatavilla, kuten myynnin ja markkinoinnin

”Alussa olimme epävarmoja päätöksestämme, sillä investointi oli meille iso riski. Mutta tänään voin sanoa 100% varmuudella, että investointi on kannattanut.”

HAASTE

Latvian Lielvardessa sijaitseva Preco SIA tuottaa kasvien, siementen ja viljojen käsittelyssä tarvittavia liukuhihnoja ja kuivaajia. Heidän filosofiansa on tuottaa vahvasti standardoituja tuotteita, joissa vain 10% tuotteesta säädetään asiakkaan tarpeiden mukaan ja loput 90% tuotteesta pysyy aina samana. Yritys on kasvanut tasaisesti vuodesta 1994, mutta 3D-mallien kanssa vastaan tulleet ongelmat toivat haasteita kasvulle. Haasteita olivat muun muassa sopimattomat osat, väärät 3D-mallien nimikoinnit sekä se, että suunnittelijat käyttivät vahingossa aikaa jo olemassa olevien mallien uudelleensuunnitteluun. Yritys tarvitsi parempaa tiedon ja prosessien organisointia, jotta saataisiin lisää tehokkuutta ja kasvu jatkuisi.

RATKAISU

Preco halusi virtaviivaistaa 3D-mallien suunnitteluprosessia, ja yhdessä PLM Groupin kanssa he löysivät toimivan ratkaisun. PLM Groupin HostPLM-ratkaisun nähtiin palvelevan parhaiten yritystä, sillä se auttoi 3D-mallien käsittelyyn ja työnkiertoon liittyvissä ongelmissa.

“Ihan aluksi mietimme, onko investointi kannattava. Mutta lopulta, kun analysoimme investoinnin tuottoastetta ja investoinnista saatavia hyötyjä, tulkitsimme ratkaisun lupaavaksi. PLM Groupin asiantuntijat tulivat toimistollemme ja auttoivat meitä asentamaan ohjelmiston. Lisäksi saimme yhden päivän koulutuksen,” kertoo Tomass Ulmis, suunnittelija.

 

HYÖDYT

3D-mallinnusprosessin työnkierto parani nopeasti. Nyt esimiehet voivat helposti kohdentaa suunnittelijoille tiettyjä työtehtäviä, ja ei tarvitse enää pelätä, että ylimääräistä työtä tulisi tehtyä. Esimiehet voivat myös vahvistaa tehtävät valmiiksi myös etänä, mikä sujuvoittaa työnkiertoa entisestään.

”Alle 3 vuotta sitten päätimme ottaa käyttöön SOLIDWORKS- ja HostPLM -ratkaisut. Ohjelmiston avulla voimme nyt toimia filosofiamme mukaan ja tarjota asiakkaillemme standardisoituja ratkaisuja, kertoo Kristaps Grauzdulis, suunnitteluosaston päällikkö.

Suunnitteluosasto ei ole ainoa, joka on parantanut työprosessejaan – myös myynti ja markkinointi pääsevät suoraan käsiksi tuotteiden yksityiskohtiin HostPLM-ratkaisun kautta. Lisäksi tietoa on turvattu paremmin uuden järjestelmän avulla, ja järjestelmästä pystytään näkemään muun muassa viimeksi mallin yksityiskohtia muokanneen henkilön nimi.  Olemassa olevia tiedostoja ei voi vahingossa enää poistaa, sillä ne on tallennettu paikallisena kopiona omalle palvelimelle.

”Voimme lämpimästi suositella PLM Groupin tarjoamaa HostPLM-ratkaisua. Se on säästänyt aikaa ja resursseja. Olimme ensimmäinen yritys Latviassa, joka kokeili kyseistä järjestelmää, ja alussa olimme epävarmoja päätöksestämme, sillä investointi oli meille iso riski. Mutta tänään voin sanoa 100% varmuudella, että investointi on kannattanut,  sillä suunnittelijoidemme ei enää tarvitse esimerkiksi tehdä DXF- tai PDF-tiedostoja, sillä ne tulevat nykyään automaattisesti,” jatkaa Tomass Ulmis.